Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ruhan Altıntel çalışmalarını anlattı

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun kadınların iş dünyasında hak ettikleri yeri almalarını sağlamak için kurduğu TOBB KGK sayesinde kadınlar arasında girişimciliğin bir kariyer seçeneği olarak önemi her geçen gün artıyor. Bu çerçevede çalışan Kırklareli Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ruhan Uzunlar Altıntel Hürriyet Gazetesi’ne röportaj verdi. Altıntel, röportajda yaptıkları faaliyetleri anlattı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 2007 yılında kadın girişimci potansiyelinin geliştirilmesi, daha donanımlı hale getirilmesi ve girişimcilik kültürünün gelişmesine öncülük etmek üzere TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nu (KGK) kurdu.

TOBB KGK, Türkiye’nin 81 ilinde girişimcilik ekosistemini kadınlar için daha elverişli hale getirmek için her yıl yüzlerce faaliyet gerçekleştiriyor. 7 bin üyesi ile Türkiye’nin en geniş kadın girişimci ağı olan TOBB KGK’nın kurul üyeleri işkadınları, profesyonel yöneticiler, girişimcilik konusunda akademik çalışma yapan akademisyenler ile bu sahada bölgesel ya da ulusal ölçekte faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşu yöneticilerinden ve girişimciliği destekleyen kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinden oluşuyor. Kadın Girişimciler Kurulu’nun Türkiye’nin 81 ilinde temsilcilikleri bulunuyor.
Hürriyet Gazetesi’ne röportaj veren TOBB Kırklareli Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ruhan Uzunlar Altıntel, “Babam Fikret Uzunlar’ın vefatından sonra babamın vasiyeti üzerine aile şirketimiz olan Uzunlar Otomotiv’in yönetim kurulu başkanlığını devraldım. Bir de ağabeyim vardı, ancak o babamdan önce vefat etti. Dolayısıyla ailenin reisi ben oldum. Babamı bile gitmesi gereken yerlere arabayla ben götürür getirirdim. Traktör bayiliği, tarla ekimi işlerindeydik. 18 yaşında işlerin başına ben geçtim. 3-4 yıl sonra otomotiv sektörüne geçtim, akaryakıt, iletişim derken sektörleri ekleyerek devam ettim. Şimdi ayrıca kafemiz ve bir de hardaliye fabrikamız var.” dedi.
Altıntel, Kadın Girişimciler Kurulu olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: “Geleceği Yazan Kadınlar Projesi’nde yer aldık. Kadınların aile bütçelerine katkı sağlaması, kadın girişimciliğinin geliştirilmesi için mum oymacılığı kursu, hasta ve yaşlı bakım kursları düzenledik. İstanbul Teknik Üniversitesi, TOBB, Habitat ve Coco-Cola işbirliğinde yapılan Kız Kardeşim Projesi Yerel Lezzetler Programı’nda ülke genelinde ilk 10’a girdik ve ilimize büyük jüri ödülünü kazandırdık. Kız kardeşim Eğitim Tırı’nı kadınlarımızla buluşturduk. Son olarak İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Güner Kal ve Bulgaristan Burgas Free Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Mrs. Prof. Dr. Maria Neikova Başkanlığı’ndaki heyeti ağırladık, burada lavanta ekimi yapmak istiyoruz. Bu proje devam ediyor. Biz çok kadına ulaşmak istiyoruz. Borsa, bize bir arazi verecek. Biz de o arazide eğitim vereceğiz. 100 dönüm bir araziden bahsediyoruz, kadınlar bu arazide uygulamalı öğrenecek. Pazarlama için de çalışacağız. Belki kooperatif kuracağız.” Kadınlara lavanta işini öğretecekler.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol