Kadın Çiftçiler Finalde Yarıştı

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinasyonunda İl genelinde düzenlenen kadın çiftçilerin tarım, hayvancılık ve gıda alanında bilgi ve deneyimlerini değerlendirdikleri "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" bilgi yarışmasının finali 06 Aralık 2022 Salı günü Halk Eğitimi Merkezi Salonunda gerçekleşti.
Düzenlenen programa Kırklareli Valisi Birol Ekici’de katıldı. Yarışma öncesi bir konuşma yapan Vali Ekici, Kırklareli nüfusunun yüzde 70'inin tarım ve hayvancılık ile uğraştığını söyleyerek, kentte tarım ve hayvancılığın geliştirilmesinin önemini vurguladı. Türkiye'nin tarımsal üretiminin yüzde 8'ini Trakya'nın karşıladığının altını çizerek, tarım işletmeleri ve verimlilik noktasında, Kırklareli ve Trakya’nın ülkemiz üretiminin büyük bir kısmını sağladığını kaydetti. Ekici, “Anadolu'ya mekanizasyon noktasında örnek oluyoruz. Kadınlarımızın tarım içerisinde teknolojiyi kullanarak, bilgi ve birikimlerini artırmalarını istiyoruz. Kadınlarımızın bilgileri artıkça ürünlerde verimliliğimizde artıyor. Tüm katılımcı çiftçilerimize başarılar diliyorum. Keyifli bir yarışma sonunda bu salonda kardeşliğin ve bilginin galip gelmesini diliyorum'' dedi.
"Kadın Çiftçiler Yarışıyor" bilgi yarışması İl finaline 18 yaşını doldurmuş en fazla lise mezunu olan tarım ve hayvancılıkla uğraşan kadın çiftçiler arasından ilçe ve merkezde yapılan yarışmalar sonucu 8 grup 16 üretici kadın katılmaya hak kazandı.
Kırsal alanda yaşayan kadın çiftçilerin tarımsal alandaki performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu aşılamak amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen yarışmada birinci olabilmek için kıyasıya mücadele eden 8 grup 16 kadın üretici yarışmada sorulan, bitkisel üretim, hayvancılık, su ürünleri, organik tarım, arıcılık, desteklemeler gibi tarımın birçok alanından soruya doğru cevap vermek için mücadele ettiler. 20 sorudan 18' ine doğru cevap veren Lüleburgaz’dan Sıla Uzuntekin ve Gülizar Önal birinci olurken, ikinci Babaeski’den Hatice Okumuş ve Emel Akyıl, üçüncü ise Merkez İlçeden Nuray Gökmener ve Ünzüle Ünal oldu. Birinci olan ekibe tam altın, ikinci ekibe yarım altın, üçüncü ekibe çeyrek altın takdim edildi. Diğer yarışmacılara da katılımlarından dolayı plaket ve katılım belgelerinin verilmesi ile yarışma sona erdi. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol