“Kadın Balıkçılarımıza Yüzde 25 Ek Destek Verilecek”

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, “2023 Yılı Küçük Ölçekli Balıkçılık Desteklemesi Başvuruları”nın 10 Mart 2023 tarihine kadar yapılabileceğini bildirdi. Destekleme ile kadın balıkçılara %25 ek destek verileceğini belirten Ilık, ““Tarım ve Orman Bakanlığımızın “Küçük Ölçekli Balıkçılığın Desteklenmesi Tebliği” Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, denizlerde avcılık yapan 12 metre altı ve iç sulardaki balıkçı teknelerinin dahil olduğu desteklemede, gemi boylarına göre birim destekleme tutarları geçen yıla oranla %240-314 oranları arasında yükseltildi. Birim destekleme tutarları en düşük 3 bin 500 lira, en yüksek ise 6 bin lira olacak şekilde düzenlendi.
Geleneksel Kıyı Balıkçılığı’nın Kayıt Altına Alınması ve Desteklenmesi Tebliği’nden yararlanacaklar için 30 Ocak - 10 Mart 2023 tarihleri arasında gemisinin Ruhsat Tezkeresi’nin düzenlendiği İl/İlçe Müdürlükleri’ne dilekçe ve ekleriyle birlikte Balıkçı Gemisi’nin sahibi/sahipleri veya bunlar adına yetkilisi müracaatta bulunacak ve o tarihteki SUBİS Kayıtları’nda yer alan en büyük boy uzunluğu esas alınacak. Ayrıca İl/İlçe Müdürlüğü tarafından Balıkçı Gemisi’nin geçerli bir Su Ürünleri Avcılık Ruhsatı’na sahip olup olmadığı, SUBİS'ten kontrol edilecek. Kontrol sonucunun uygun olması halinde müracaat işleme alınacak” dedi.

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, yaptığı açıklamasında Kadın Balıkçılara %25 Ek Destek verilecek olan “2023 Yılı Küçük Ölçekli Balıkçılık Desteklemesi Başvuruları”nın 10 Mart 2023 tarihinde sona ereceğini belirterek şunları kaydetti:
“Tarım ve Orman Bakanlığımızın “Küçük Ölçekli Balıkçılığın Desteklenmesi Tebliği” Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, denizlerde avcılık yapan 12 metre altı ve iç sulardaki balıkçı teknelerinin dahil olduğu desteklemede, gemi boylarına göre birim destekleme tutarları geçen yıla oranla %240-314 oranları arasında yükseltildi. Birim destekleme tutarları en düşük 3 bin 500 lira, en yüksek ise 6 bin lira olacak şekilde düzenlendi.
Deniz ve İç Sularda Geleneksel Kıyı Balıkçılığı Sosyo-Ekonomik Verileri’nin güncellenerek kayıt altına alınması ve sürdürülebilir yönetiminin sağlanması amacıyla balıkçı gemisi sahiplerine yapılacak desteklemeye ilişkin iş ve işlemlerle ilgili usul ve esasların düzenlendiği tebliğin, Su Ürünleri Avcılığı faaliyetinde bulunmak üzere Su Ürünleri Bilgi Sistemi’nde (SUBİS) kayıtlı ve geçerli Balıkçı Gemileri İçin Su Ürünleri Ruhsat Tezkeresi’ne sahip denizlerde 10 metreden küçük (10 metre hariç) Balıkçı Gemileri ile iç sulardaki tüm Balıkçı Gemiler için destekleme yapılacak.
Geleneksel Kıyı Balıkçılığı’nın Kayıt Altına Alınması ve Desteklenmesi Tebliği’nden yararlanacaklar için 30 Ocak - 10 Mart 2023 tarihleri arasında gemisinin Ruhsat Tezkeresi’nin düzenlendiği İl/İlçe Müdürlükleri’ne dilekçe ve ekleriyle birlikte Balıkçı Gemisi’nin sahibi/sahipleri veya bunlar adına yetkilisi müracaatta bulunacak ve o tarihteki SUBİS Kayıtları’nda yer alan en büyük boy uzunluğu esas alınacak. Ayrıca İl/İlçe Müdürlüğü tarafından Balıkçı Gemisi’nin geçerli bir Su Ürünleri Avcılık Ruhsatı’na sahip olup olmadığı, SUBİS'ten kontrol edilecek. Kontrol sonucunun uygun olması halinde müracaat işleme alınacak.
“Balıkçılığa Kadın Eli 
Değecek” Projesi ile Kadın Balıkçılar’a %25 
Ek Destek verilecek
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren “Küçük Ölçekli Balıkçılığın Desteklenmesi Tebliği” kapsamında Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Balıkçılığa Kadın Eli Değecek” Projesi ile Balıkçı Gemisi’nin sahibi veya ortağı olan Kadınlara; desteklemeye başvurduğu tarihte sahiplik veya ortaklığın devam ediyor olması ve şahsı veya ortakları adına desteklemeye bizzat başvuru yapmaları halinde, gemi başına ödenecek birim destekleme tutarının %25 daha fazlası ödenecek.” (Haber Merkezi)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol