Kadıköy'de yağmur duası

Geleneksel yağmur duaları 29 Mayıs Cumartesi günü Kadıköy’de gerçekleşen yağmur duası programı ile devam etti. Kadıköy’de öğle namazından sonra köylülerin yardımlaşmasıyla gerçekleştirilen yağmur duasında bereket için Allah'a dua edildi. Mübarek üç aylar ile gerçekleşen yağmur duasında köy muhtarı da köylülere ve çevreden gelen konuklara teşekkürlerine sundu. Köylerde gerçekleşen geleneksel yağmur dualarında 29 Mayıs Cumartesi günü; Kadıköy'de gerçekleşen yağmur duası ile devam etti. Köylerde kardeşliği ve bereket için şükür etme bilincinin canlı tutan yağmur dualarına siyasiler ve temsilciler de destek verdi.

Kadıköy'de 1000 kişilik şükür duası yapıldı
Kadıköy Köyünün genç muhtarı Serdar Özcan, "Birlik ve beraberliğimizi gösterdiğimiz, misafirperverliğimizin ön plana çıkarıldığı, geleneklerimizin yaşatıldığı, gelecek olan nesillere aktarıldığı güzel ve bereketli günlerdir yağmur duaları."  Sözleri ile başlayan Yağmur duasında eller şükür duası için açıldı. 
Kırklareli merkeze bağlı Kadıköy köyünde yağmur duası yapıldı. 500 Kilogram Oğlak, Burma, Kuzu etinin kullanıldığı yemekte, 200 Kilogram prinç ve 150 Kilogram kuru fasulye kullanıldı. 
Kadıköy Köyü Muhtarı Serdar Özcan, Önadım Medya Grubu Haber Muhabirlerine yaptığı açıklamasında, birlik ve beraberlik mesajı verilmesi anlamında çok önemli bir etkileşim olduğunu belirttiği yağmur duaları ile alakalı olarak, "Yağmur dualarının hem dini, hem de milli anlamda önemi çok büyüktür. Birde ulusal anlamda, birlik ve beraberlik görüntüleri ile ciddi anlamda örnek oluşturan bir mihengi, köyler ve beldeler arasında gidip gelmelerle oluşan topluluklar arası misafirlik ahengi vardır.
Bu ziyaretler ve gidip gelmeler Milli beraberlik konusunda, ulusal bütünlüğe vurgu yapması nedeni ile de üzerimize eklediği sorumluluklar ciddi sayılabilecek büyüklüktedir" dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol