Kaçak hayvan getiren şahıslara 46 bin 783 TL para cezası uygulandı

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Akçaköy Köyünde küpesiz 24 adet büyükbaş hayvan yakalandı. Belgesiz olduğu belirlenen hayvanların Anadolu’dan geldiği öğrenildi. 24 adet büyükbaş hayvan mezbahaya gönderilerek kesim işlemi gerçekleştirildi. Kesilen hayvanların etleri sahiplerine teslim edilirken hayvan sahiplerine ayrıca 46 bin 783 TL para cezası uygulandı.

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüze gelen ihbar sonucu Lüleburgaz’a bağlı Akçaköy Köyünde küpesiz olduğu belirlenen 24 adet büyükbaş hayvan tespit edildi. Hayvan sahiplerince, kulak küpesi bulunmayan hayvanlara ait bilgi ve belgelerin ibraz edilememesi ve hayvanların Anadolu' dan geldiğinin tespit edilmesi üzerine hayvanlar veteriner hekimler eşliğinde mezbahanede kesime gönderildi. Mezbahanede görevli veteriner hekimlerin nezaretinde kesim işlemi gerçekleştirilen hayvanların kesim öncesi ve kesim sonrası muayeneleri yapıldı. Muayene sonrası etler hayvan sahiplerine teslim edildi.
Hayvan sahiplerine 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun 36. maddesinin 1.fıkrasının (e) bendi 7. Maddesi ve aynı kanunun 1. fıkrasının (b) bendi 4. Maddesi gereğince 46 bin 783 TL para cezası uygulandı.
Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, tüm yetiştiricileri duyarlı olmaya davet ettiğini belirterek, "Bilindiği üzere Trakya Bölgemiz 2010 yılından beri şap hastalığından aşılı ari, 2020 yılında Koyun Keçi Vebası (PPR) Hastalığından korunmuş bölge ve 2022 yılı itibariyle de Koyun Keçi Çiçeği Hastalığından ari bölge ilan edilmiş olup Anadolu'dan Trakya' ya canlı hayvan girişleri yasaklanmıştır. Bu hassas durum için tüm yetiştiricilerimizi duyarlı olmaya davet ediyor ve bu çerçevede sahadaki kontrollerimizin devam edeceğini belirtmek istiyorum" dedi. (Haber Merkezi)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol