Kablo hırsızları bu kez kaçamadı

Kırklareli’nin Vize İlçesine bağlı Hasbuğa Köyü’nde piyasa değeri 240 bin TL civarında olan 1 ton 100 kilo bakır kablo çalarak kayıplara karışan iki şüpheli yapılan teknik takip sonucu yakalandı. Birinin 13 diğerinin ise 14 ayrı suçtan sabıkası bulunduğu öğrenilen şahıslar çıkarıldıkları mahkemenin ardından ceza evine gönderildi. 

Kırklareli’nin Vize İlçesine bağlı Hasbuğa Köyünde 15 Eylül 2022 tarihinde meydana gelen bakır kablo hırsızlığı olayı ile ilgili olarak jandarmanın yaptığı çalışma ile iki kişi yakalandı.
Vize İlçe Jandarma Komutanlığı, Merkez Jandarma Komutanlığı ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından yapılan “Plaka Tanıma Sistemi” (PTS) ile kamera inceleme çalışmaları sonucu, hırsızlık olayında kullanıldığı belirlenen araç ile birlikte 13 adet hırsızlık/dolandırıcılık suç kaydı bulunan M.S. ve 14 adet hırsızlık/dolandırıcılık suç kaydı bulunan S.Ü. isimli şahısların gerçekleştirdiği tespit edildi. Yakalanan her iki şahısta sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak Vize Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi. 
Şahısların çaldığı belirlenen 1100 kg ağırlığındaki bakır kablonun piyasa değerinin 230 bin ile 250 bin TL arasında değiştiği öğrenildi. (N.Şensöz)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol