KÜRESEL ISINMA VE BİYOLOJİK ZENGİNLİK ÜSTÜNE

Bir süre önce İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyelerinden bilim insanı Prof. Dr. Levent Şaylan ile Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Kırklareli İl Temsilcisi Öğretim Görevlisi Münür Saygın iki önemli konu üzerinde Ticaret Borsası Konferans salonunda konuştular.
Prof. Dr. Levent Şaylan'ın konuşma konusu "KÜRESEL ISINMA", Öğretim Görevlisi Münür Saygın'ın konuşma konusu ise "TÜRKİYE'NİN BİYOLOJİK ZENGİNLİĞİ" idi. Konuşmacıların konularından "KÜRESEL ISINMA" dolayısıyla geleneksel iklimin değişmekte olduğu dünyanın, "TÜRKİYE'NİN BİYOLOJİK ZENGİNLİĞİ" ise Türkiye'nin gündeminde olan konulardır. Birbirleriyle ilişkili konulardır. Ben size konuşmacıların konferanslarını anlatacağım. Zira o sıra rahatsızdım, kendilerini dinleme imkânım olmadı. Ben size konuşmacıların özverilerinden, mesleklerinden söz edeceğim. Kırklareli'nin yetiştirdiği bu aydın insanlar yan gelip yatmayıp içinde yaşadıkları toplumu bilgilendirme isteklerinin yüceliğinden söz edeceğim.
Prof. Dr. Levent Şaylan bu gün dünyanın konuştuğu küresel ısınmanın ne anlama geldiğini, ne gibi sonuçlar doğuracağını anlatmak için İstanbul'dan gelmiştir. Her ne kadar konuyu ve sorunu bilen bir insan olsa da konuyu anlatmak için hazırlanmıştır. Bunun için emek vermiş, zaman harcamıştır. Sayın Profesörün yaptığı bilgiyi halkı ile paylaşmak suretiyle karanlığa ışık tutmaktadır. Biliniz ki bu hizmet, bu özveri karşılıksızdır ve Türkiye'nin aradığı AYDIN tipinin bir örneğidir.
Mustafa Kemal Atatürk'ün istediği Türk Aydını'nın böyle olmasıdır. "HALK İÇİNDE HALKLA BERABER OMUZ OMUZA, YAN YANA" olmaktır. Bu halkı sevmek, bilgiyi halka götürmek, topluma mal etmektir. Atmosferik olay hakkında toplumu bilgilendirmektir. Kaldı ki KÜRESEL ISINMA'nın bugün itibariyle etkileyeceği ülkelerin, coğrafya bölgesi Türkiye'nin içinde bulunduğu AKDENİZ BÖLGESİ'dir. Bu itibarla Küresel Isınma güncel bir konudur. Prof. Dr. Levent Şaylan bunu anlatmış olmalıdır.
A.Ü.A. Açıköğretim Fakültesi Kırklareli İl Temsilcisi Öğretim Görevlisi, aynı zamanda TEMA VAKFI Merkez İlçe Kırklareli Başkanı MÜNÜR SAYGIN da Levent Şaylan gibi HALK AYDINI'dır. Fakat Biyolog değildir. Matematikçidir. Eğitimcidir. Bir süreden beri mensubu olduğu üniversite öğrencilerine matematik soruları hazırlamakta Üniversite'nin Bilgi Bankasına göndermektedir. Bunun dışında TOPRAK SEVGİSİ olan bir kişidir. Doğa ile barışıktır. Bağı tarlaları olan bir kişidir. Sedire yan gelip yatanlardan değildir. Toprağı sevdiği kent ve doğa gezgini olduğu için biyoloji ile de ilgilenmekte, bilgilenmek için araştırıp okumaktadır. Başarılı bir Kent Konseyi Başkanlığı yapmıştır. Halk sevgisi nedeniyle halkın içinde, halka beraberdir.
O da ülkemizin ve Kırklareli'nin biyolojik zenginliği, Bitki Örtüsü üzerine konuşmayı kendisi için vazife saymıştır. Işığını topluma tutmak için bir gayretin içersindedir. Toprak sevgisi aynı zamanda VATAN SEVGİSİ'dir.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol