KTSO'nun 'İstasyon Kırklareli Girişimcilik Programı'nın tanıtımı yapıldı

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ile Trakya Kalkınma Ajansı ortaklığında gerçekleştirilen “İstasyon Kırklareli Girişimcilik Destek Programı”nın tanıtımı Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda yapıldı.
Düzenlenen tanıtım toplantısına; Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, KTSO Meclis Başkan Yardımcısı Halit Sucuoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serkan Keser, Yönetim Kurulu Üyeleri Ertan Özbek, Hüsnü Güngör Akarca, Meclis Katip Üyesi Burak Özlek, Meclis Üyesi Özcan Gümüş, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Trakya Kalkınma Ajansı Kırklareli Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Emre Beji, Kırklareli Ticaret İl Müdürü Mustafa Uzan, Kırklareli Sanayi ve Teknoloji Şube Müdürü Savaş Erden, girişimciler ve basın mensupları katıldı.
Tanıtım programının açılış konuşmasını yapan Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık şunları kaydetti:
“Yaklaşık 1 ay önce, yerel paydaşımız Trakya Kalkınma Ajansı ile birlikte “Kırklareli’de Yapacak Çok İş Var!” sloganı ile duyurusunu yaptığımız “İSTASYON KIRKLARELİ GİRİŞİMCİLİK DESTEK PROGRAMI”nın Lansman Toplantısı için, Kırklareli İstasyon Bölgesel Topluluk Merkezi’ne hoş geldiniz.
Bugün, bu program kapsamında burada olmamızın bir nedeni, pandemi şartlarının dünyadaki her alanı olduğu gibi ticari ve ekonomik alanları da olağan dışı etkilemesidir. Bizler, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası olarak, 2018 yılında göreve gelirken girişimciliğin dünyanın ve ülkemizin yeni trendlerinden birisi olacağını çok iyi biliyorduk ve üzerine düşmekten, girişimcileri ve girişimciliğin yeni trendlerini takip edip desteklemekten hiçbir zaman geri durmadık. Girişimci bir oda olarak yola çıkış hikayemiz, Kırklareli Genç Girişimciler Kurulu ile başlamış; 2018 itibariyle TSO Yönetimi, Genç Girişimciler Kurulu üst yönetiminde de yer bulmamızla ve yerel programlarda girişimciliğe verdiğimiz desteklerle halen devam etmektedir. Geçmişten gelen girişimcilik serüvenimiz ve iş dünyası deneyimimiz, bizlerin girişimciliğe bakış açısını, yenilikçilik ve yaratıcılık ekseni etrafında şekillendirmiştir.
Bu doğrultuda, 2019 yılında girişimci bir Oda olarak yürüttüğümüz lobi faaliyetleri kapsamında, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu öncülüğünde ve Habitat Derneği ortaklığı ile hayata geçen17 girişimcilik merkezinden bir tanesi olarak şehrimize kazandırdığımız, Edirne ve Tekirdağ’ı da kapsayan Bölgesel Topluluk Merkezi olan İstasyon Kırklareli, bir kez daha kapılarını girişimcilere, yeni fikirlere inovasyona açmış, pandemi sonrasında sizlerle birlikte bir kez daha hayat bulmuştur.
“Kırklareli’de Yapacak Çok İş Var!” sloganı ile, gelişen ve değişen dünyaya ayak uydurmak amacıyla, ağır şartları el birliğiyle birlikte aşmamızı sağlayacak ve ortak çalışma kültürünü destekleyecek olan İstasyon Kırklareli’yi sizlerle paylaşmaktan dolayı mutlu ve heyecanlıyız. Program kapsamında sizlere üç boyutlu yazıcı, bilgisayar gibi donanım ve internet desteği sağlarken; dijital pazarlama, mobil fotoğrafçılık ve finansal bilinç programları haricinde, sizlerden gelecek talepler doğrultusunda iş alanlarınızı geliştirecek ve önünüze çıkan engellere bakış açınızı değiştirecek olan mentorluk destekleri ve ilave eğitimlerde sunacağız. Yaklaşık 3 yıldır devam eden pandeminin hayatımıza getirdiği zorluklar dışında, bizlere öğrettiği çok önemli bir olguda var: Zamandan ve mekandan bağımsız çalışma imkanı. Bu doğrultuda, girişimcilerin kendilerine pazar alanı olarak, sadece bulundukları şehirleri ve ülkeleri değil, dünyayı da hedeflemesi de artık çok daha kolay.
Bu şartları sizlere sağlamak amacıyla da ABİGEM, Kalkınma Ajansı ve TSO’lar öncülüğünde hayat bulan, bölgesel ve ulusal pazarlara açılmanızı sağlayacak başta Dijital Trakya Online Pazaryeri ve İstasyon Kırklareli Eğitim Programı “Sınırları Aşan Kobiler” Programımızın sizlere çok güzel imkanlar ve fırsatlar yaratacağını düşünüyorum. Bu programları ve eğitimleri de destekleyecek şekilde, Dış Ticaret İstihbarat Merkezi hizmetimizde siz kıymetli girişimcilerimizin hizmetinde olacaktır. Bütün bu imkanların yanı sıra, program boyunca siz değerli katılımcılarımızı faydalanabileceğiniz devlet destekleri konusunda da bilgilendireceğiz. Bu imkanlar dahilinde, ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik şartlarda yüksek kurdan doğan zorlu şartları fırsata çevirmekte yine bizlerin elinde. Fikriniz var. Katılımcısı olduğunuz bu program kapsamında, faydalanabileceğiniz imkanlar ve gelişebileceğiniz alanlar var. Bizler Kırklareli TSO ve Trakya Kalkınma Ajansı olarak, sizlerin yanındayız ve diyoruz ki; Kırklareli’de Yapacak Çok İş Var! Program kapsamında hayat bulacak bölgemize, ülkemize yenilikçi ve yaratıcı bakış açıları kazandıracak bütün girişimlerimize şimdiden başarılar ve bol kazançlar diliyorum.”
Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’de program hakkında yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:
“Trakya Kalkınma Ajansı, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası ve Habitat Derneği iş birliğinde hayata geçirilen “Bölgesel Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi İstasyon Kırklareli”, girişimcilere ve KOBİ’lere yönelik eğitim, mekan ve mentorluk desteği, e-ticaret, dış ticaret, özel girişimcilik ve dijitalleşme programları gibi konularda destek sunan bir hizmet merkezidir.
İstasyon Merkezi’nin amacı; Kırklareli ilinde yer alan girişimcilerin, iş fikirlerinin hayata geçirilmesini sağlamak amacıyla ihtiyaç duyulan girişimcilik desteklerini ve hizmetlerini vermek ve Kırklareli ilindeki girişimcilik kültürünü ve ekosistemini geliştirmektir.
İstasyon Kırklareli Merkezi kapsamında girişimcilere sunulacak hizmetler şunlardır:
* Girişimciliğin başlangıç aşaması veya ön kuluçka süresi olarak adlandırılan dönemdeki girişimciler için stratejik plan tasarımı, yenilikçilik, proje hazırlama ve yönetme, fikri ve sınai mülkiyet hakları, iş planı hazırlama, muhasebe, dış ticaret, pazar planı ve pazarlama, işletme mevzuatı, finans kaynakları, liderlik, strateji, girişimciler için hukuk ve benzeri temel girişimcilik konularında; eğitim programları ve seminerler organize etmek veya etkinlik düzenlemek; kaynakları dâhilinde girişimci ve girişimci adaylarına mekân, altyapı, destek hizmetleri gibi imkânları bedelli veya bedelsiz olarak sağlamak,
* Girişimcilerin iş planlarının geliştirilmesine ve ticarileşmesine destek olmak,
* Girişimcilik alanında yarışmalar düzenlemek,
* Girişimciler için melek yatırımcı ağı oluşturmak ve melek yatırımcılar ile İstasyon Merkezi içerisindeki girişimcileri bir araya getirecek faaliyetler düzenlemek,
* Girişimcilerin fikirlerini geliştirmelerini sağlamak ve yol göstermek üzere girişimcilik konusunda bilgili, liderlik ve girişimcilik deneyimi olan kişilerden mentör havuzu oluşturmak,
* Ulusal ve uluslararası düzeyde girişimcilik ve yenilikçilik ile ilgili bilgi ağlarına katılım sağlamak,
* İstasyon Merkezi’nin uluslararası nitelik kazanmasını ve uluslararası düzeyde hizmet vermesini sağlamak,
* Amaçları doğrultusunda ulusal, uluslararası, resmi veya özel kuruluşlar ile ortak çalışmalarda bulunmak ve bu kuruluşlar ile işbirliği geliştirmek,
* İstasyon Merkezi’nin amacı ile ilgili olan her türlü faaliyette bulunmak.”
Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde hizmet veren “Bölgesel Girişi
mcilik ve İnovasyon
Merkezi İstasyon
Kırklareli”den Girişimcilere Büyük Destek
Bu çalışmalar çerçevesinde, Trakya Kalkınma Ajansı ve Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında geliştirilen “İSTASYON KIRKLARELİ GİRİŞİMCİLİK DESTEK PROGRAMI” kapsamında işletmesini son 2 yıl içerisinde kurmuş veya yeni kuran girişimcilere program dahilinde İstasyon Kırklareli’de ücretsiz ofis ve toplantı salonu desteği, ücretsiz üç boyutlu yazıcı ve tarayıcı desteği, sınırsız internet ve laptop desteği, ücretsiz mentörlük desteği sağlanacaktır. Bunun yanı sıra ücretsiz e-ticaret altyapısı ve eğitimi, ücretsiz dış ticaret pazar araştırması ve ihracat desteği, girişimcilik eğitimleri ve devlet desteği danışmanlığı da program içeriğinde yer almaktadır. Programın verimliliğini artırmak ve devamlılığını sağlamak için katılımcıların çalışma günlerinin %60’ında İstasyon Kırklareli’de olması ve ilgili eğitimlere katılma zorunluluğu bulunmaktadır.
Proje hakkında bilgi almak ve başvuru yapmak için:
Trakya Kalkınma Ajansı Hande Aktaş: 0 288 214 25 25
İstasyon Kırklareli Direktörü Erman Topay: 0 288 212 19 25.(E.Yıldırım)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol