KTSO önderliğinde Kırklareli Peyniri ve Hardaliyesi dünya pazarında

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık ile Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Fatma Merve Gelep, Bulgaristan’da düzenlenen “1. Bansko Türkiye-Bulgaristan Ticaret Zirvesi”ne katılarak Kırklareli’nin Coğrafi İşaretli Ürünleri olan “Kırklareli Beyaz Peyniri” ile “Kırklareli Hardaliyesi”ni tanıttı.

Bulgaristan'ın Bansko şehrinde "Yeşil Ekonomi Döngüsünde Sürdürülebilir Ticari ve Ekonomik İş Birliği Fırsatları" temasıyla 1. Bansko Türkiye-Bulgaristan Ticaret Zirvesi düzenlendi. Düzenlenen zirveye Kırklareli’nden de Ticaret ve Sanayi Odası adına KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık ile KTSO Genel Sekreteri Fatma Merve Gelep katıldı.
Gerçekleştirilen etkinlikle ilgili olarak açıklamada bulunan Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık; “Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (BULTİŞAD), T.C. Sofya Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği, Bulgar Ticaret ve Sanayi Odası (BCCI), Bulgaristan KOBI Ajansı, Yatırım Ajansı, DEİK/Türkiye-Bulgaristan İş Konseyi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), BPW İstanbul, Bulgar ve Türk İş Adamları Derneği (BULTİŞ) iş birliğiyle 10-11 Haziran tarihlerinde Bulgaristan'ın Bansko Şehri’nde “Yeşil Ekonomi Döngüsünde Sürdürülebilir Ticari ve Ekonomik İş Birliği Fırsatları temasıyla düzenlenen “1. Bansko Türkiye-Bulgaristan Ticaret Zirvesi”ne katıldık.
İçinde bulunduğumuz dönemde yaşanmakta olan bölgesel ve küresel gelişmeler, özellikle kısalan tedarik zincirleri, komşu ve yakın ülkelerin iş birliklerinin artan önemi, iki ülke iş dünyasının ticaret ve yatırım ilişkilerinin arttırılmasına yönelik faaliyetleri daha önemli hale getirmiştir. Bu kapsamda; iki ülke ticaretinde gelişme potansiyeli olan makina, inşaat, gıda, enerji ve lojistik ekipmanlar, ağaç ürünleri, yazılım, sağlık turizmi sektörlerindeki firmalar stant açarak, tanıtım yaptılar. Sektörel eşleştirmeler yapılarak, iki ülke arasında yatırım ve ticareti geliştirme, kurumlarının yetkililerinin katılımıyla yeşil ekonomi başta olmak üzere iş birliği fırsatlarının ele alındığı tematik paneller gerçekleştirildi. Oda olarak açtığımız standımızda ilimizin Coğrafi İşaretli Ürünleri olan “Kırklareli Beyaz Peyniri” ile “Kırklareli Hardaliyesi”ni tanıtarak, bilgiler verdik” dedi. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol