KTSO maske dağıtımını sürdürüyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) üyelerine ücretsiz maske dağıtarak destek veriyor.

Geçtiğimiz Cumartesi ve Pazar günleri odadan temin edilen maskelerin dağıtımının mesai saatleri (08.30-17.30) içerisinde de devam ettiğini ifade eden KTSO Başkanı Soner Ilık; “Devletimiz tüm dünyayı etkisi altına alan bu salgın ile mücadelesine Oda olarak destek olmak amacıyla tüm üyelerimize Ücretsiz Maske dağıtımını geçtiğimiz Cumartesi ve Pazar günleri başlattık. Bu dağıtımlarımıza mesai saatleri içerisinde Odamızdan devam ediyoruz. Odamıza üye işletmelerimiz son aya ait SGK Hizmet Dökümü ile çalışan sayısı oranında maskeyi Oda Başkanlığından temin edebilecekler.
“Devletimizin ilgili kurumları Ücretsiz Maske dağıtmaya başlayana kadar,
üyelerimize Maske temin etmeye
devam edeceğiz”
İlk maskelerimizi üyelerimize dağıttık. Hepsi umarız sağlıklı günlerde kullanırlar. Bu zor günlerde öncelikli olarak devletimizin ve üyelerimizin yanındayız. Bizim 2 bin 500 tane üyemiz var. Bu işletmelerimiz 21 bin kişiye istihdam sağlıyor. İlk etapta bu kadar maskeyi bulmak zor olduğu için Devletimizin ilgili Kurumları Maske dağıtımına başlayana kadar bulduğumuz tüm maskeleri üyelerimizin üretimini yavaşlatmamak adına dağıtıyoruz. Posta posta bu maskeleri temin ediyoruz. Bu yüzden SGK Hizmet Belgesi istedik. Bir üyemiz gelip bir anda 250 maske isteyebilir, evet o üyemize zaman içinde 250 maske verebiliriz ama sayı olarak bir anda zorluk yaşamamak adına böyle bir yönteme başvurduk.
“Dağıttığımız Maskeler yıkanıp, tekrardan kullanılabiliyor”
Maskelerimiz Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan DORE Çorap Firması tarafından üretildi. Çorap kumaşından üretilen yıkanabilir bir maske. Üzerinde özellikleri de yazıyor. Bu maske yıkandıktan sonra uzun süre güvenle kullanılabilir. Tabi üzerinde yazan önemli bir açıklama var “Covid-19’dan korunmak için hiçbir maske tek başına yeterli değildir” yazıyor. Bu yüzden diğer tüm önlemlere uymak hepimizin vatandaşlık görevidir” dedi. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol