KTSO -Okul işbirliği

Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Okul-Sanayi İş Birliği İstanbul Modeli” Protokolü’ne imza attı

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO)ile Kırklareli Valiliği Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında “Okul-Sanayi İşbirliği İstanbul Modeli” Protokolü imzalandı.

09 Mart 2020 Pazartesi günü saat 18.00’de Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan imza töreninde; Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık ile Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Kırbak protokole imza attı.
Törende; Okul Müdür Yardımcıları İsmail Kumcu, Ahmet Ünlüler ve Metal Teknolojileri Alan Şefi Hasan Tuğrul Demiralp’de yer aldı.
“Bu protokolle işverenlerin kaliteli ve nitelikli elemana ulaşması kolaylaşacak”
Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık yaptığı konuşmasında, imzalanan işbirliği protokolü ile Kırklareli’deki işverenlerin yükünün hafifleyeceğini kaydetti.
Bu projenin istihdama da katkı sağlayacağını söyleyen Başkan Ilık, işverenlerin kaliteli ve nitelikli elemana ulaşmasının da kolaylaşacağını vurgulayarak; “Ülkemizin en önemli problemleri arasında gelen işletmelerdeki ara eleman eksikliğine çözüm bulmamız şart. Bu sorunun çözümü için bu protokolün önemi büyük. Okulumuzda yetişennitelikli öğrenciler, sektörlerde yaşanan ara eleman eksikliğinin giderilmesini sağlayacaktır. Oda olarak geçmişten günümüze kadar lisemize destek veriyorduk. Bu desteği protokolle resmileştirmiş olduk. Bizler ilimizin yetişmiş evlatlarını burada değerlendirmek istiyoruz. Bu protokolle yetişmiş elemanların büyük şehirlere göç etmelerini engellemiş olacağız” dedi.
“Birlikte başarılı projelere imza atmaya devam
edeceğiz”
Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Kırbak yaptığı açıklamasında; “Protokolün amacı okulumuzun eğitsel, sosyal ve ekonomik gereksinimlerinin giderilmesi yolu ile güçlendirilmesi; sektörlerdeki ihtiyaç duyulan nitelikli işgücünün “Okul-Sanayi İşbirliği İstanbul Modeli” ile en üst düzeyde sağlamaktır. Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği içinde çalışıyoruz. Birlikte başarılı projelere imza atmaya devam edeceğiz” dedi. (KTSO)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol