KTSO Çalışanlarından Yalanlama

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası, geçtiğimiz hafta ve bu hafta bazı basın yayın organlarında çıkan “Mobbing, psikolojik yıldırma, baskı” haberlerine ilişkin bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Haberleri yalanlayan TSO çalışanları bir basın açıklaması yaparak haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade ettiler.

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Personeli basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasıyla kendilerine herhangi bir mobbing ve baskı yapılmadığını ifade eden çalışanlar şu ifadeleri kullandılar;
“Geçtiğimiz hafta ve bu hafta çeşitli basın organlarında yer alan, kurumumuzu, mevcut yönetim ve başkanımızı karalamaya yönelik olduğu açıkça belli olan, yalan iddia ve iftiralarla dolu yazıyı yazan kişileri şiddetle kınıyoruz!
Mobbing, psikolojik yıldırma, baskı gibi yalan iddialar yine isim belirtilmeden bir oda çalışanı kaynak gösterilmiştir. Bu asılsız ve çirkin iddialar mevcut yönetimimiz, başkanımız ve biz Oda çalışanlarını çeşitli şekillerde zan altında bırakmıştır.
Haberdeki yalan iddialara kanıt olarak bazı oda çalışanlarının psikoloğa gitmeleri gösterilmiştir. Bireyler gerek özel hayatlarında gerekse iş ortamında yaşayabilecekleri problemlerden ötürü psikolojik danışmanlık alabilirler
. Bu ihtiyaç yazıda iddia edildiği üzere mevcut yönetim ve başkanımız tarafından mobbing, psikolojik yıldırma yapıldığı gibi çirkin ve asılsız iddiaların bir dayanağı olarak sunulamaz. Kimin hangi konuda tıbbi destek aldığıysa o kişilerin mahrem bilgileridir. Yazıda yazıldığı şekliyle oda çalışanlarının kişilik hakları ihlal edilmiş ve çalışanların tamamı gerçekleştirmedikleri bir eylem sebebiyle zan altında bırakılmıştır.
Kurumumuzun, yönetici ve çalışanlarımızın imajını zedelemeyi amaçlayan, kamuoyu önündeki saygınlığını sarsmaya yönelik olduğu açıkça belli olan bu yazıyı yazanların bir özür yazısı yayınlamalarını beklemekteyiz.
Aşağıda ismi bulunan Oda çalışanları olarak; Kurumsal gizlilik ilkesi gereğince Oda ile ilgili bilgileri 3. şahıslara aktarmadığımızı, Yazıda bahsi geçen konular ile ilgili hiçbir kişi ve basın mensubuna bilgi vermediğimizi, Yazıda iddia edilen mobbing ve psikolojik baskı ve yıldırma gibi davranışların mevcut yönetimimiz, başkanımız ve mesai arkadaşlarımız tarafından yapılmadığını, Yazıda belirtilen kaynağın uydurma olduğunu, Yazıyı yayınlayan kişilerin bir özür yazısı yayınlamamaları durumunda bireysel olarak konuyu yargıya taşıyıp yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızın bilinmesini ister, konuyu kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol