KTSO Başkanı Ilık’tan, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” Ziyaretleri

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla Kırklareli merkez ilçede yayın yapmakta olan yerel gazeteler ile ulusal yayın ajanslarını ziyaret etti.

Kırklareli Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Anadolu Ajansı Kırklareli İl Bürosu, Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti, Zortul Medya Gurubu, Ural Medya Gurubu, Önadım Medya Gurubu, Kırklareli Alternatif Gazetesi, Kırklareli Olay Gazetesi ile Kırklareli Manşet Haber Gazetesi’ne ziyarette bulunan Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık tüm basın çalışanlarının “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutladı.
“Basın çalışanlarımız, 
halkımızın talep ve 
beklentilerini yansıtarak kamusal bir görevi yerine getirmektedir”
Gerçekleştirilen ziyaretlerde açıklamalarda bulunan Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık; “Hak ve hürriyetlerinizi elde edişinizin yıl dönümünde, milletimizin sesi, vicdanı olan, 7 gün 24 saat vatandaşlarımızın doğru bilgiye ulaşması için mesai harcayan tüm gazetecilerimizin günü kutlu olsun. Çağımızın dinamik mesleklerinden biri olan gazetecilik, ideal mânâda haberin doğrusunun insanlara ulaşmasını sağlamak gibi anlamlı bir misyonu içermektedir. Tarafsız ve evrensel normlara uygun ilkeler çerçevesinde yayıncılık yaparak kamuoyunu aydınlatan, bu yolda her an haber peşinde koşan basın çalışanları, halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak da kamusal bir görevi yerine getirmektedirler. Evrensel hak ve hürriyetleri, demokratik değerleri, mesleğin gerektirdiği ahlâkî kuralları göz ardı etmeden; ilkeli, sorumlu, araştırmacı ve tarafsız bir yayıncılık anlayışı ile görevini yerine getiren yerel ve ulusal basın mensupları, bu özverili çalışmalarıyla ülkemizde demokrasi kültürünün yerleşmesine ve özgürlüklerin gelişmesine büyük katkı sağlamaktadırlar.
Tarafsız ve objektif basın, demokratik toplumların olmazsa olmazı, milli birliğin sağlanmasında, hak ve özgürlüklerin korunmasında önemli bir mihenk taşıdır. Şüphesiz ki, basın mensupları, halkımızın kanaat ve beklentilerinin tarafsız bir şekilde gündeme taşıyıp kamuoyu ile paylaşarak hayati bir görevi yerine getirmektedir. Her an, her yerde ve büyük bir özveri ile görevinin başında olan basın çalışanları bu görevi ifa edebilmek için zaman mefhumu gözetmeksizin çalışmaktadır. Yaptığımız her işte, attığımız her adımda, basın çalışanlarının ortaya koydukları emek ve gayrete şahidiz. Tüm sektörlerin başarıya ulaşmasında ve bu başarının da ülkemiz ekonomisine olumlu yönde yansımasında, basın çalışanlarının çok önemli rolü ve katkıları bulunmaktadır. Türkiye olarak yakaladığımız istikrarı devam ettirmek ve daha büyük başarılara imza atmak için de bizlere olduğu kadar basın mensuplarına da büyük bir sorumluluk düşmektedir.
Bu inanç ve düşüncelerle, daha iyi çalışma imkân ve koşullarına kavuşmaları temennilerimle, basın şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, tüm basın çalışanlarının “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyor; çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.
Duayen Gazeteci Sağlık’ın “10 Ocak Çalışan 
Gazeteciler Günü”nü 
kutladı
Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, Kırklareli’nin Duayen Gazetecilerinden Yeşilyurt Gazetesi Köşe Yazarı Rahmi Sağlık’ı ziyaret ederek “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutladı.
Vatandaşların talep ve beklentilerini yansıtarak kamusal bir görevi yerine getirdiğini vurgulayan Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık; “Çağımızın dinamik mesleklerinden biri olan Gazetecilik, ideal mânâda haberin doğrusunun insanlara ulaşmasını sağlamak gibi anlamlı bir misyonu içermektedir. Tarafsız ve evrensel normlara uygun ilkeler çerçevesinde yayıncılık yaparak kamuoyunu aydınlatan, bu yolda her an haber peşinde koşan basın çalışanları, vatandaşlarımızın talep ve beklentilerini yansıtarak kamusal bir görevi yerine getiriyor. Evrensel hak ve hürriyetleri, demokratik değerleri, mesleğin gerektirdiği ahlâkî kuralları göz ardı etmeden; ilkeli, sorumlu, araştırmacı ve tarafsız bir yayıncılık anlayışı ile görevini yerine getiren yerel ve ulusal basın mensupları, bu özverili çalışmalarıyla ülkemizde demokrasi kültürünün yerleşmesine ve özgürlüklerin gelişmesine büyük katkı sağlıyor.
Bu duygu ve düşüncelerle; halkımızın bilgilendirilmesi adına her türlü koşulda haber peşinde koşan basın emekçilerinin ve tüm basın mensuplarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyor, aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam diliyorum” dedi. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol