KTSO Başkanı Soner Ilık’tan kredi müjdesi

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık, KOBİ’ler için yeni nefes kredisi müjdesini dün açıkladı. “Birlikte kazanacağız” sloganıyla başlatılan KOBİ Destek Kredisi için Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TOBB Genel Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, ve banka genel müdürleri ile bir araya geldiklerini söyleyen Soner Ilık; “Nefes Kredisi’nin devamı niteliğinde olan KOBİ Destek Kredisi için reel sektör ile finans sektörü güç birliği yaptı. KOBİ’lerimize 200.000 TL’ye kadar kredi piyasadaki en düşük faiz olan aylık %1,85’ten kullandırılacak. Projenin ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yeni projenin detaylarını önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağız” diye konuştu.
“Artık daha güçlü yürüyoruz”
Dün Ankara’da gerçekleştirilen "Birlikte Kazanacağız: KOBİ Destek Kredisi Lansman Toplantısı”na; TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, banka genel müdürleri, oda başkanları ve sektör temsilcileri katıldı. Rifat Hisarcıklıoğlu toplantıda yaptığı konuşmada “finansmanda inovasyon’ adı verilen Nefes Kredisi’nin devamı niteliğindeki kredi desteğinin önemine değinerek; “8 banka ile devam ediyoruz. Artık daha güçlü yürüyoruz. Normalde bugün paranızı bankaya mevduata koysanız bankadan yüzde 22-23 mevduat faizi alıyorsunuz. Kredi kullanmak isteyen KOBİ’lerimiz ise maalesef yüzde 30’ları aşan faizlere maruz kalıyor. Ama destek kredisi kullanınca aylık 1,85, yıllık 22 ödeyeceksiniz. Yani KOBİ’lerimiz mevduat faizi civarında, normal kredi faizlerinin ise 8-10 puan altında kredi kullanabilecek” diye konuştu.
 -Daha güçlü adımlar
 Kamu, reel sektör ve finans sektörü paydaşlarının KOBİ’lere nitelikli finansman desteği için bir araya geldiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Aslında bu 2017 yılında başlattığımız, Cumhurbaşkanımızın ‘Finansmanda İnovasyon’ adını verdiği Nefes Kredisi’nin devamı da niteliğinde. Nefes Kredisi ile KOBİ’lerimize 2017’de 5 milyar liralık, 2018’in ilk yarısında da 7,5 milyar liralık kaynak sağlamıştık. Geçtiğimiz sene 2 bankayla başlattığımız bu hizmet yarışına, bugün Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanımız Hüseyin Aydın Bey’in de gayretleriyle 8 banka ile devam ediyoruz. Artık daha güçlü yürüyoruz. Öncelikle bu proje reel sektör ile finans sektörünün güç birliği yaptığı önemli bir projedir.” diye konuştu.
 KOBİ Destek Kredisi’nin mimarlarının Pekcan ve Albayrak olduğunu aktaran Hisarcıklıoğlu, Bakan Albayrak’ın zor bir dönemde ekonominin kaptanlık köşkünde çok önemli bir mücadele verdiğini anlattı ve şöyle devam etti:
“Olumsuz hava oluşturanlara
inat buradayız”
“Hazine ve Maliye Bakanı olduğu ilk günden beri özel sektör ile istişareyi hep birinci planda tutuyor ve sorunlarımıza çözüm üretiyor. Ruhsar hanım, Ticaret Bakanlığımızın yeni yapısıyla reel sektörün tüm yükünü üstlenmiş durumda. Tacir, sanayici, esnaf, ihracatçı, KOBİ demeden, hepimizin sorunları için gecesini gündüzüne katıyor. Kendisi zaten içimizden gelen, çok başarılı bir kadın girişimci. Bugün de KOBİ’lerimizin kredi maliyetlerini bir nebze olsun düşürebilmek için iki bakanımızla beraberiz.  Piyasada olumsuz hava oluşturmaya çalışanlara inat, “TOBB, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Yapı Kredi Bankası, Garanti Bankası, Vakıf Katılım, Ziraat Katılım ve Kredi Garanti Fonu (KGF) olarak buradayız’ diyoruz.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol