KTSO Başkanı Soner Ilık, “Facebook İstasyon” açılışına katıldı

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Facebook ve Habitat Derneği işbirliğinde kurulan “Facebook İstasyon”un 12 Eylül 2019 Perşembe günü İstanbul Maslak’ta düzenlenen açılış törenine katıldı.

Ülke ekonomisini ve toplulukları güçlendirmek amacıyla kurulan “Facebook İstasyon”, KOBİ'lerin ve girişimcilerin dijital dönüşümüne destekleyerek küresel pazarlara ulaşmalarını hedefliyor.
“Facebook İstasyon”, Türkiye’deki insanları, toplulukları ve işletmeleri bir araya getirerek onların büyümek için ihtiyaç duydukları becerilere, kaynaklara ve bilgilere erişmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. “Facebook İstasyon”, Türkiye toplumunun ve ekonomisinin dijitalleşmesine odaklanan bir dizi farklı eğitime, programa ve atölye çalışmasına ev sahipliği yapacak. Farklı sosyal grupların ve toplulukların bir araya gelerek fikir paylaşımında bulunabilecekleri ve çalışabilecekleri fiziksel bir alan olmayı hedefleyen “Facebook İstasyon”, aynı zamanda ülkedeki işletmelere küresel pazarlara ulaşmaları ve iş arayışında olan bireylere iş bulmaları için de destek olacak.
Açılış seremonisine TOBB Başkanı RifatHisarcıklıoğlu’nun da katıldığı “Facebook İstasyon”un açılış etkinliği, farklı toplulukları, küçük ve orta büyüklükte işletmeleri ve önemli paydaşları bir araya getirdi.
Facebook Türkiye Kamu Politikaları Departman Başkanı Çağatay Pekyörür ve Facebook Türkiye Ülke Direktörü Derya Matraş‘ın açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlik, Facebook Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Bölge Başkanı Ari Keşişoğlu’nunmoderasyonunu yaptığı bir panelle devam etti.
“KOBİ’lerimizi dijital
dünyada öne çıkararak Türkiye ekonomisinin
küresel ekonomik
entegrasyonunu artıracak, kişi başı gelir seviyesinin artışına katkı sunacağız”
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. RifatHisarcıklıoğluyaptığı açılış konuşmasında girişimci olmanın ve girişimcilerin işlerini büyütmelerinin eskiye kıyasla çok daha kolay olduğunun altını çizerek; “Dijital araçları doğru kullanan şirketler, dünyanın dört bir yanındaki potansiyel müşterilere bir tık uzakta. Facebook ve Habitat işbirliğinde açtığımız bu merkezde KOBİ’lere ve girişimci olmak isteyen herkese hizmet vereceğiz. KOBİ’lere dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Facebook’un geliştirdiği araçları nasıl doğru kullanabileceklerini öğreterek büyümelerine destek olacağız. Facebook İstasyon sadece İstanbul’daki şirketleri ya da bireyleri hedeflemeyecek. TOBB Kadın ve Genç Girişimci Kurullarımızın liderliğinde İstanbul’da geliştireceğimiz programlar Anadolu’daki KOBİ’lere ve insanlara da ulaşacak. Facebook İstasyon’un Anadolu şehirlerindeki uydu merkezlerine Odalarımız ev sahipliği yapacak. Bugün burada sadece bir mekan açmıyoruz. Bugün tüm Türkiye’deki KOBİ’lerin 21. Yüzyıl yetkinliklerini geliştirmelerini sağlayacak içerikler üreteceğimiz ve KOBİ’lere sunacağımız bir süreci başlatıyoruz” dedi.
“İnsanların, toplulukların ve KOBİ‘lerin teknolojiyi
kullanarak başarılı
olmalarına daha çok yardımcı olacağız”
Facebook Türkiye Ülke Direktörü Derya Matraş, Facebook’un insanların, toplulukların ve KOBİ’lerin teknolojiyi kullanarak başarılı olmaları için daha çok şey yapmak istediğini dile getirerek; “Geçtiğimiz sene, Türkiye ekonomisine daha fazla yatırımda bulunmak için İstanbul’da bir topluluk merkezi açacağımızın sözünü vermiştik. Türkiye’deki insanların, toplulukların ve KOBİ’lerin dijital becerilere erişerek başarılı olmaları için daha çok şey yapmak istiyoruz. Umuyoruz ki, Facebook İstasyon bu hedefimizi gerçekleştirebileceğimiz bir yer olacak. Facebook çok uzun zamandır Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak için çalışıyor. Şimdiye kadar, başarılı da olduk. Deloitte Türkiye’nin raporu bize platformlarımız aracılığıyla ülkede 209 bin ek istihdam yarattığımızı ve Türkiye ekonomisine 15,3 milyar TL katkıda bulunduğumuzu gösterdi. Bu sayıların artmasını istiyoruz. Facebook İstasyon’da gerçekleşecek bir dizi farklı eğitim programıyla, Türkiye’deki KOBİ’lerin işletmelerini büyüterek uluslararası pazarlara ulaşmalarına yardımcı olmaya devam edeceğiz. Böylece büyüyecek, daha fazla insan işe alabilecek ve topluluklarını güçlendirebilecekler” dedi.
“Türkiye’nin dört bir yanından 35,000 kişiye eğitim vereceğiz”
Facebook Türkiye Kamu Politikaları Departman Başkanı Çağatay Pekyörürde, Facebook İstasyon’un Türkiye’deki topluluklara katacağı değerin altını çizerek; “Facebook’taki 45 milyon kişilik topluluğuyla, Türkiye bizim için her zaman bir öncelik oldu. Bu topluluk merkezi ile toplulukları, ortakları, politika yapıcıları, yöneticileri, kuruluşları, akademisyenleri ve insanları bir araya getirerek diyalog kurmalarına ve birbirlerinin Network’lerinedeğer katmalarına yardımcı olacağız. Girişimlerimiz sadece İstanbul ile sınırlı kalmayacak. TOBB ve Habitat iş birliğiyle, Türkiye’nin sekiz farklı ilinde daha bölgesel topluluk merkezleri açacağız. Gaziantep, Denizli, Samsun, Antalya, Diyarbakır, İzmir, Ankara ve Kayseri’deki bu topluluk merkezlerinde işletmelerin çevrimiçi alanda büyümelerine, dijital varlığın çevrimiçi alanda güvenli yönetimine ve çevrimiçi içeriğin bilinçli kullanımına odaklanan eğitim programları ve atölye çalışmaları düzenleyeceğiz. Bu çalışmalarla hem Türkiye’de gelişmekte olan startup ekosistemine katkıda bulunmayı, hem de KOBİ’lerimize ihtiyaç duydukları dijital becerileri sunmayı hedefliyoruz” dedi.
“Habitat Derneği Facebook İstasyon’un aktif şekilde yaşatılmasında rol
alacağız”
Habitat Derneği’nin ilerleyen dönemlerde de Facebook ile iş birliği kapsamında girişimciliği ve Türkiye’nin dijital dönüşümünü destekleyeceğini dile getiren Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ise, sözlerine şöyle devam etti:
“Facebook ve TOBB ile geçmişten beri süregelen yakın ilişkilerimizin, projenin tüm taraflar için bu denli kolay ilerlemesine büyük katkı yaptığını kanısındayım. Bu son iş birliğimiz kapsamında da Habitat Derneği olarak, hem Facebook İstasyon’un aktif şekilde yaşatılmasında rol alacak, hem de hem de yakın zamanda başlayacak olan Sınırları Aşan KOBİ’ler Programı’nın ve program bünyesinde gerçekleşecek olan etkinlerin de yürütücülüğünü üstleneceğiz. Aynı zamanda Ankara, Denizli, Mersin, Kayseri, Gaziantep ve Samsun’da da açılacak olan bölgesel topluluk merkezlerinin de takibinde ve yürütücülüğünde aktif rol alacağız.”
“KOBİ’lerin dijitalleşmesi
ve Dünyaya açılması
konusunda destek
verecek”
Merkezin KOBİ’lerin dijitalleşmesi ve Dünyaya açılması konusunda destek vereceğini ifade eden KTSO Başkanı Soner Ilık; “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M.RifatHisarcıklıoğlu nun katılımıyla “Facebook İstasyon”un açılışını hep birlikte gerçekleştirdik.Toplulukların bir araya gelerek fikir paylaşımında bulunabilecekleri ve çalışabilecekleri fiziksel bir alan olmayı hedefleyerek kurulan “Facebookİstasyon”da KOBİ'lerin ve girişimcilerin dijital dönüşümüne destek verilerek, küresel pazarlara ulaşmaları sağlanacak.
“Merkezin çalışmalarını ilimizde de yürütme konusunda görüş
alışverişinde bulunduk”
“Facebook İstasyon” farklı topluluklar, işletmeler, STK'lar, gazeteciler için ortak bir çalışma ve bilgi paylaşım alanı olarak kapılarını açtı.Yüzde 63’ü de sosyal medyada. Dünyada, sosyal medyayı, en çok kullanan ülkeler arasındayız. Dijital dünyadaki her gelişmeyi biliyoruz, takip ediyoruz. Ama tüm bu teknolojileri, iş üretmek, işimizi geliştirmek için değil, çoğunlukla laf üretmek için kullanıyoruz.İşte bunu tersine çevirmek, girişimcileri ve KOBİ’leri, dijital ortama, iş yapmak üzere taşınmak isteniyor. Çünkü dünya buraya gidiyor. A
rtık herkes işini, ticaretini, sosyal hayatını, sanal ortama kaydırıyor.Türkiye’deki KOBİ’lerin dijitalleşmesi ve yeni pazarlara ulaşmaları konusunda eğitim ve danışmanlık hizmetleri de sunulacak merkezin çalışmalarını ilimizde de yürütme konusunda proje ortaklarımızla görüş alışverişinde bulunduk. Projeyi hayata geçirenTürkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB, Facebook ve Habitat Derneği ne iş birlikleri için teşekkür ederiz” dedi. “Facebook İstasyon”un açılış törenine; TOBB Başkanı M. RifatHisarcıklıoğlu, Facebook Afrika, Orta Doğu ve Türkiye Bölge Direktörü Ari Keşişoğlu, Facebook Kamu Politikaları EMEA Direktörü Ebele Okobi,Facebook Türkiye Ülke Direktörü Derya Matraş, Facebook Türkiye Kamu Politikaları Departman Başkanı Çağatay Pekyörürile Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır ile çok sayıda davetli katıldı. (KTSO)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol