KTSO, Bakan Murat Kurum’u ağırladı Başkan Ilık, sektörlerin sorunlarını aktardı

Kırklareli’de çeşitli ziyaret ve toplantılar gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası’nı (KTSO) ziyaret ederek, düzenlenen toplantıya katıldı.
Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyarete gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u kapıda KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, KTSO Meclis Başkanı İsmail Hakkı Özsan, KTSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile Oda personeli çiçeklerle karşıladı.

16 Mart 2019 Cumartesi günü saat 17.00’de Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya; Kırklareli Valisi Osman Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, MHP Sakarya Milletvekili Saffet Sancaklı,KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, KTSO Meclis Başkanı İsmail Hakkı Özsan, KTSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, Cumhur İttifakı Kırklareli Belediye Başkan Adayı Derya Bulut, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, MHP Kırklareli İl Başkanı Şaban Savaşan, AK Parti Kırklareli Merkez İlçe Başkanı Can Cafer Toklucu, MHP Kırklareli Merkez İlçe Başkanı Niyazi Çalışkan, AK Parti ve MHP Teşkilatı Yöneticileri, Oda, Birlik, Dernek Başkanları, Kurum Müdürleri katıldı. Kırklareli Ticaret ve Sanayi (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık toplantının açılışında yaptığı konuşmasında Kırklareli’nin tarihinden ardından tarım ve hayvancılık konusundaki artılarından bahsettikten;“Sayın Bakanım, 1997 yılında faaliyete geçen Organize Sanayi Bölgemiz de çok ciddi bir gelişme potansiyelini barındırıyor. Mevcutta 32 firmaya ev sahipliği yapan Sanayi Bölgemiz de 40 adet İnşaat ve Montaj aşaması devam eden firma bulunmakta olup yeni yatırımcılar için kaliteli imkanlar sunmaya devam etmektedir. Coğrafi konum itibari ile İstanbul ve Avrupa arasında bir geçiş noktası olan ilimiz aynı zamanda uluslararası limanlara ve havaalanlarına da en fazla 2 saatlik mesafede. Büyük pazarlara ulaşabilecek stratejik bir konumdadır. Tabii ilimizin ekonomik gelişimini daha iyi destekleyebilmek adına atılması gereken adımlar da var. Hükümetimizden beklentilerimiz var. Yeni yatırımların önünü açabilmek adına öncelikle ilimizin 3. Teşvik Bölgesi kapsamına alınması Kırklareli ekonomisinin gelişiminde önemli bir fırsat olacaktır. Girişimcilerimiz için tarım ve turizm alanlarında sağlanabilecek destekler yine katma değer yaratacaktır.
“İç Gümrükleme
Alanı’nın eksikliğini
çekiyoruz”
Uluslararası ticaret için önemli bir lojistik merkez olabilecek ilimizde bir İç Gümrükleme Alanı’nın da eksikliğini çekiyoruz. İlimizden karayolu ile 2018 yılında 10 bin 500 adet tır ile ihracat gerçekleşmiştir. Kapıkule’deki yoğunluğu azaltmak ve ilimize değer katmak anlamında bu adımı önemsiyoruz. Saray-Kızılcıkdere OSB arasında kalan 65 Km’lik mesafeli Duble Yol İnşaatı’nın bir an önce tamamlanması ve Kuzey Marmara Otoyolu kapsamında İstanbul’dan Kırklareli’ne ulaşımın kolaylaştırılması ise bir diğer beklentimiz. Organize Sanayi Bölgemizin gelişmesiyle birlikte bu gün bile ihtiyacını çok yoğun bir şekilde hissettiğimiz Tır Parkı’nın önemi giderek artacak. Diğer bir önemli konu ise deniz sınır kapımız. İğneada ve Bulgaristan Burgas arasındaki Deniz Sınır Kapısı’nın faaliyete başlaması bölgenin turizm potansiyeli açısından çok büyük önem arz etmekte. Az önce bahsettiğim turizm teşviklerinin ilimizi de kapsaması turizm potansiyelini ekonomik değere dönüştürebilmek adına büyük önem taşımaktadır.Kırklareli’deki meslek kuruluşlarının temsilcileri olarak, ilimiz gelişimine katkı sağlamak adına bu alanlarda hükümetimizin desteklerine ihtiyaç duyuyoruz. İlimize göstermiş olduğunuz ilgiden ve desteklerinizden ötürü tekrar teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
“Güçlü Türkiye’nin yolu Güçlü Şehirlerden geçer”
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum toplantıda yaptığı konuşmasında, ziyaretlerinin maksadının ve hedefinin; 2023 Türkiye’sinde yaşanabilir bir çevre ve kimlikli şehirler kurmak olduğunu, Güçlü Türkiye’nin yolunun Güçlü Şehirlerden geçtiğini belirterek şunları kaydetti: “Bakanlık olarak, yerel yönetimlerimize verdiğimiz destekle ve şehirlerimiz için geliştirdiğimiz projelerimizle; daha güçlü şehirler meydana getireceğiz.Bu kapsamda 50’den fazla değişik ilde 120’den fazla ziyaret gerçekleştirdik.Gastronomi turizmiyle, kültürüyle, tarihiyle, ticaretiyle fark yaratan bir şehir.Coğrafi konum itibari ile İstanbul ve Avrupa arasında bir geçiş noktası.Aynı zamanda uluslararası limanlara ve havaalanlarına da en fazla iki saatlik mesafede. Büyük pazarlara ulaşabilecek stratejik bir konumda.Tabii ilimizin ekonomik gelişimini daha iyi destekleyebilmek adına atılması gereken adımlar da var.Biz de bugün daha güçlü bir Kırklareli için neler yapabileceğimizi konuşmak için bugün de buradayız. Kırklareli’deki bu toplantımızın ve ziyaretimizin verimli geçmesini diliyorum. Bundan 20 yıl önce, yine bir Mart ayının 26’sında, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan buradaydı.O gün, gözyaşlarıyla, dualarla İstanbul’dan, Türkiye’nin dört bir yanından kardeşlerimizle kendisini buraya, Pınarhisar Cezaevi’ne kadar getirdik.Kırklareli’nde 4 ay sizlerin misafiri oldu.Kendisi “Kırklarelili kardeşlerimiz bizim hemşerimizdir.” diyor.Cumhurbaşkanımızın tüm Kırklarelili hemşerilerine, kardeşlerine selamlarını sevgilerini iletiyorum.”
“Notlarımızı aldık. Yeni
yatırımların önünü sonuna
kadar açacağız”
Uluslararası limanlara ve havaalanlarına yakınlığını da hesap ettiğimiz de Kırklareli’nin başka bir Kırklareli olacağını düşünüyorum. Batısı doğusu büyük pazarlarla çevrili. Hakikaten çok büyük bir jeostratejik bölge.Tabi bizden de beklentileriniz var, çünkü potansiyeli en iyi siz teşhis ediyorsunuz.Notlarımızı aldık. Yeni yatırımların önünü sonuna kadar açacağız.Bizden talep edilen Kırklareli’nin 3. Teşvik Bölgesi kapsamına alınması meselesine eğileceğiz. Çünkü biz de bunu bir fırsat olarak görüyoruz.Tarımı, turizmi de destekleyeceğiz.İç Gümrükleme Alanı’nı da notlarımız arasına aldık. Saray-Kızılcıkdere OSB arasında kalan 65 Km’lik mesafeli duble yol inşaatına dair de desteklerimiz olacak.Tır Parkı’nı, Deniz Sınır Kapısı’nın turizme katkısı gibi konuları değerlendireceğiz.Bu duygularla Kırklareli’deki meslek kuruluşlarının temsilcilerimize bir kez daha sevgi ve saygılarımı sunuyorum.Rabbim bu birlikteliğinizi daim etsin.Tekrar Kırklareli büyüsün, Türkiye büyüsün diyor, sizleri sevgiyle saygıyla selamlıyorum” dedi. (KTSO)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol