KTSO, 1.3 Milyar Euro’luk yatırım için ısrarlı

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası heyetine yaptıkları açıklamalarında, Alman Otomotiv Devi Volkswagen’in 1.3 milyar Euro’luk yatırımı Türkiye veya Bulgaristan’a yapmak için son kararını Ağustos ayı sonunda gerçekleştireceği toplantıda vereceğini belirttiler. Türkiye’de Manisa’ya yatırımın yapılacağı şeklindeki medyada yer alan haberlerin doğruyu yansıtmadığını dile getirdiler. 

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO), Alman Otomotiv Devi Volkswagen’in Türkiye’ye yapmak istediği 1.3 milyar Euro’luk yatırımı Kırklareli’ye kazandırmak için görüşmelerine aralıksız olarak devam ediyor.
Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan davet üzerine; Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, Meclis Başkanı İsmail Hakkı Özsan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Serkan Keser, Fırat Altıntel, Yönetim Kurulu Üyeleri Ertan Özbek ile Hüsnü Güngör Akarca, Trakya Kalkınma Ajansı Kırklareli Destek OfisiKoordinatörü Emre Beji ve Oda Proje Yöneticisi Sait Çetin’den oluşan bilgilendirme heyeti ziyarette bulundu.
Nicholas Boğaç Edizer; “Türkiye ve Bulgaristan arasındaki son karar Ağustos ayı sonunda
verilecek”
Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Ankara Bürosu Müdürü Nicholas Boğaç Edizer ve Kamu ve Kurumsal İlişkiler Yöneticisi Ebru Kunt Akın’a sunum gerçekleştirildi. Volkswagen’in yatırımını yapacağı en uygun yerin Kırklareli olduğu her yönü ile anlatılan sunumdan Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri memnun kaldı.
Volkswagen’in bu yatırımı yapmak için Türkiye veya Bulgaristan’ı seçmek için son kararlarını Ağustos ayı sonunda gerçekleştirecekleri toplantıda vereceklerini söyleyen Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Ankara Bürosu Müdürü Nicholas Boğaç Edizer, yatırımın Manisa’ya yapılacağı yönünde medyada yer alan haberlerin doğru olmadığını ifade etti.
“Açılan İğneada Liman Gümrüğü ile Avrupa’ya ve Karadeniz’e sınır olan ülkelere ulaşım daha da kolaylaştı”
Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık ziyarette yaptığı konuşmasında; “Kırklareli konumu itibari ile önemli avantajlara sahip bir il.
AB Projesi ile Karadeniz'e kıyısı bulunan Kırklareli'nin Demirköy İlçesi’ne bağlı İğneada Beldesi’nde açılan İğnedada Liman Gümrüğü ile Bulgaristan’ın Burgaz Limanı arasındadeniz seferleri başladı. Bu gümrük ile Avrupa ülkelerine ve Karadeniz’e sınırı olan ülkelere ulaşım hem daha kolay hem de daha ucuz olacaktır.
“Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’nde Meslek Lisesi yapım aşamasındadır”
Mesleki eğitime önem veren Odamızın üst birliği olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından,yatırımcıların ihtiyaç duyabileceği her türlü altyapı tesisine ve büyük yatırımlar için uygun alanlara sahip olan Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) Meslek Lisesi yapım aşamasındadır. Eğitim vermeye başlamasının ardından Meslek Lisesi’nde öğrenciler; 1.5 yıl teorik, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki işyerlerinde 2.5 yıl yerinde uygulamalı eğitim ile 4 yıl eğitim alacaklar. Mezun olduktan sonrada yine aynı işyerlerinde istihdam edilme imkanına kavuşacaklardır. Bu da eğitim ve kültür seviyesi gelişmiş insan kaynağı ihtiyacı duyan yatırımcılar için ayrı bir şans oluşturmaktadır.
“Kırklareli, Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısıdır”
Kırklareli’nin Bulgaristan’a açılan Dereköy Sınır Kapısı’na 30 dakika, Edirne’deki sınır kapılarına 2 saat ve Tekirdağ Asya Port Limanı 2 saatlik ulaşım süreleri lojistik açıdan nakliyat için kolaylık sağlıyor. Mevcut otoban ve gelişmiş yollara ek olarak ilimize kadar ulaşacak Kuzey Marmara Otoyolu Türkiye’nin en büyük kenti İstanbul’a ulaşım süresini 1.5 saate düşürecek. Yine yakın zamanda tamamlanacak olan Hızlı Tren Projesi İstanbul ve civar kentlerden toplu taşımayı kolaylaştıracak. Kırklareli olarak bu yatırımın Kırklareli’ye kazandırılması için üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız” dedi.(KTSO)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol