KLÜ’den haber gündemi

Kırklareli Üniversitesi’ne 13 Temmuz Perşembe günü Avrupa Politeknik Üniversitesi tarafından akademik bir ziyaret düzenlendi. Ayrıca yine geçtiğimiz günlerde Erasmus+ KA107 Projesi kapsamında Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür makamında misafirlerini ağırladı.
Kırklareli Üniversitesi’ne
akademik ziyaret…
Avrupa Politeknik Üniversitesi, KLÜ’ye bir ziyaret gerçekleştirdi.
Bulgaristan’ın Pernik şehrinde bulunan Avrupa Politeknik Üniversitesi Uluslararası İşbirliği Birimi Direktörü, Etnoloji Profesörü Nikolay Nikov, beraberinde akademisyen Cehernyo Chernev ile birlikte geçtiğimiz 13 Temmuz Perşembe günü Kırklareli Üniversitesi’ne bir akademik ziyaret gerçekleştirdi.
Üniversitemiz Dış İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirilen görüşmede, Balkan Üniversiteler Birliği üyesi de olan iki üniversite arasında akademik işbirliği anlaşması yapılması, ilişkilerin kuvvetlendirilmesi ve ortak araştırma / proje çalışmaları yürütülmesi konusunda fikir alışverişi gerçekleştirildi. European Polytechnical University ile Kırklareli Üniversitesi arasında olası uzun vadeli akademik işbirliğinin temellerinin atıldığı toplantı sonrasında akademisyen Chernyo Chernev, Türkiye tarihi ve coğrafyasıyla ilgili olarak yazdığı gezi kitabını Kırklareli Üniversitesi’ne hediye etti.
Erasmus+ KA107 Projesi
çerçevesinde Rektör
Bülent Şengörür’e ziyaret…
Erasmus+ Personel Eğitim Alma Hareketliliği KA107 projesi kapsamında Bosna-Hersek - Mostar Dzemal Bijedic Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Mirsada Behram ve üniversitenin İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Aida Dzıho-Sator, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür’e ziyarette bulundu.
Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Behram ve Dzıho-Sator, Mostar Dzemal Bijedic Üniversitesi’nin akademik ve bilimsel faaliyetleri ile yenilik ve girişimcilik çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Dzemal Bijedic Üniversitesi akademisyenlerini ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen Prof. Dr. Şengörür, Türkiye ile Bosna-Hersek arasındaki ilişkilerin köklü bir tarihi geçmişe sahip olduğunu belirterek ilişkilerin daha da gelişmesi için gereken desteği sunacaklarını belirtti. Ziyarette, Erasmus+ Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Özen Özer ile Koordinatörlük çalışanları; Uzm. Rüveyda Öztürk Başol, Uzm. Mustafa Emre Kan ve Uzm. Rahmi Akıncıoğlu hazır bulundu. (Kırklareli Üniversitesi)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol