KLÜ’den Araştırmacılarına Tebrik

Kırklareli Üniversitesi Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi Tanıtım Günü ve 2022 Yılı Projeleri Tebrik Belgeleri Takdim Töreni düzenlendi.  Akademisyen ve öğrencilerden oluşan araştırmacıların tebrik belgesi ile ödüllendirildiği törende konuşan Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, 2019 yılında kurulan Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi Başkanlığı’nın yürüttüğü çalışmalarla çok iyi bir seviyeye geldiğini belirterek, “Her geçen yıl ciddi anlamda yükselen proje sayısı arkadaşlarımızın çabasını gösteriyor. Bu sene 69 proje başvurusu ile ciddi bir rakama ulaştık. 2021 yılında 10 projemiz kabul edildi. 2022 yılında ise 24 projemiz desteklenmeye hak kazandı. 2023 yılında da aynı gayretleri göstererek hem başvuru sayımızı hem de başvuruların kabul oranlarını artırmayı hedefliyoruz. Daha iyi seviyelere gelmek için de elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

Kırklareli Üniversitesi Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi Tanıtım Günü ve 2022 Yılı Projeleri Tebrik Belgeleri Takdim Töreni, 20 Aralık 2022 Salı günü 2. Merkezi Derslikler Binası 1 No’lu Konferans Salonunda gerçekleştirildi. 
Programa Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meryem ÇAMUR DEMİR, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Doğan ÜNAL, Gıda Ar-Ge İnovasyon ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hatice ŞANLIDERE ALOĞLU, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Esra BOZKANAT CERGİBOZAN, Gıda Arzı Güvenliği ve Dijitalleşme Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bora ASLAN,  Eğitim Öğretimi Geliştirme Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Alaettin İŞERİ, Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi Başkanı Öğr. Gör. Çiğdem OVACI BEJİ, birim yöneticileri ve akademik personel katıldı.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi Başkanı Öğr. Gör Çiğdem OVACI BEJİ, Kırklareli Üniversitesinde proje kültürünün geliştirilmesi, Üniversitenin araştırmacılarının ulusal ve uluslararası fon kaynaklarından azami ölçüde faydalanması, araştırmacıların kaliteli proje sunma potansiyelinin artırılması ve proje başvuruları için araştırmacıların teşvik edilmesi amacıyla Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde 2019 yılında Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi Başkanlığı’nın kurulduğunu ifade ederek, ofislerinin görev ve çalışma alanları, 2022 yılı faaliyetleri ve proje istatistikleri hakkında bilgiler paylaştı.
Gıda ihtisas üniversitesiyiz
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meryem ÇAMUR DEMİR ise yaptığı açılış konuşmasında 2022 yılında Üniversitenin akademisyen ve öğrencilerinin dahil olduğu proje türlerinde gerçekleşen artışa vurgu yaptı. TÜBİTAK 1001 ve TÜBİTAK 1002’nin yanında TÜBİTAK 2209A ile öğrencilerin de dahil olduğu projelerin var olması, Trakya Kalkınma Ajansı’nın desteklediği SOGEP ve Teknik Destek Projelerinin bu yıl da desteklenmeye hak kazanması, uluslararası kapsamda Erasmus ve Horizon projelerine öğretim elemanlarının araştırmacı olarak katılmaları gibi gelişmelerin memnuniyet verici olduğunu söyleyen Prof. Dr. Meryem ÇAMUR DEMİR, “Gıda ihtisas üniversitesiyiz. Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamında 7 adet proje protokolü Kasım ayında imzalandı ve projeler yürütülmeye başlandı. Umarım projelerimizin türleri ve sayısı önümüzdeki yıl daha da artar” dedi. 
Esas olan sürdürülebilirlik
Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ise gerçekleştirdiği açılış konuşmasında Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi Başkanlığı’nın yürüttüğü çalışmalarla çok iyi bir seviyeye geldiğini dile getirerek şunları söyledi:
“Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisinin 2019 yılında kurulduğu günden itibaren büyük gayretlerle çalıştığını görüyorum. Her geçen yıl ciddi anlamda yükselen proje sayısı arkadaşlarımızın çabasını gösteriyor. Bu sene 69 proje başvurusu ile ciddi bir rakama ulaştık. 2021 yılında 10 projemiz kabul edildi. 2022 yılında ise 24 projemiz desteklenmeye hak kazandı. 2023 yılında da aynı gayretleri göstererek hem başvuru sayımızı hem de başvuruların kabul oranlarını artırmayı hedefliyoruz. Daha iyi seviyelere gelmek için de elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Esas olan sürdürülebilirliktir. Başarılı ve güzel akademik çalışmaların var olması beni ziyadesiyle memnun ediyor.”
Rektör ŞENGÖRÜR konuşmasının devamında, “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı kapsamında gıda odak alanında ihtisaslaşan üniversite olmamız ve bunun yanında Gıda Arzı Güvenliği ve Dijitalleşme Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kurulması ile yeni imkan ve kabiliyetler oluşturması bizlere çok büyük katkılar sağladı. Gıda alanındaki faaliyetlerimizi daha da geliştirmek istiyoruz” dedi.
Rektör Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, konuşmasının ardından araştırma projesi yürüten akademisyen ve öğrencilere tebrik belgelerini takdim etti.
Program, Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi personeli Öğr. Gör. Dr. Yasemin KARABULUT KEŞKEK’in “Ulusal ve Uluslararası Fon Kaynakları” hakkında bilgi paylaşımında bulunmasının ardından sona erdi. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol