“KLÜ’de Fars ve Türk Edebiyatı’nın önemli ismi Muhammed Hüseyin Şehriyar konuşuldu”

Kırklareli Üniversitesi 7. Kariyer Günleri kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirmeye devam ediyor. Devam eden etkinliklerin yanı sıra Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Prof. Dr. Bülent Şengörür’e ziyaretler sürüyor. Ziyaretler kapsamında TÜGVA Kırklareli İl Temsilcisi Harun Karanfiler, İl Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür’ü ziyaret etti. 

7. Kariyer Günleri Etkinlikleri kapsamında Kırklareli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ve Genç İnşaat Mühendisleri Öğrenci Kulübü, 29 Mart 2017 Çarşamba günü düzenlediği seminer programında beton ve çimento kimyasalları pazarında öncü firmaları İnşaat Mühendisliği öğrencileriyle buluşturdu. Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür’ün de katıldığı seminere, fakülte akademik ve idari personeli ile öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Şengörür şu ifadeleri kaydetti; “Üniversite olarak öğrencilerimizin gelecekte parlak bir kariyere sahip olmasına büyük önem gösteriyoruz. Bu amaçla her yıl kariyer günleri düzenliyoruz. Bunun sadece kariyer günleri haftasıyla sınırlı kalmaması için bütün bir eğitim-öğretim yılı boyunca faaliyet gösteren Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezimizi öğrencilerimizin hizmetine sunduk.
Merkezimizde öğrencilerimizin doğru amaç ve hedefler belirleyip başarılı bir kariyer yolunda güvenilir adımlar atmaları için gerekli bütün rehberliği sunuyoruz. Öğrencilerimizin aldıkları derslerin yanı sıra; seminer, konferans, sempozyum ve panel gibi bilimsel etkinliklerin kariyer gelişimine ciddi katkıları olmaktadır. Kariyer etkinliklerinden en iyi şekilde istifade etmenizi diliyor, “7. Kariyer Günleri” etkinliklerimize katkı sunan bütün konuşmacılara teşekkür ediyorum.
” Öğrencilerin beton ve çimento kimyasallarını yakından tanıma fırsatı elde ettikleri seminerin öğleden önce yapılan ilk oturumunda Bağdan Beton Genel Müdürü Mehmet Akif Yücel, “Beton Üretimi ve Kullanımı”; ikinci oturumunda ise Molekül Yapı Kimyasalları Genel Müdürü Bahadır Diker, “Türkiye’de ve Dünyada Beton Kimyasalları” konularında sunumlar gerçekleştirdiler. Öğleden sonra yapılan oturumda da AKG Gaz Beton’dan Burçak Güven Göksoy, “Yapılarda Gaz Beton Uygulamaları” hususunda öğrencilere ayrıntılı bilgiler aktardı.
Firmaların insan kaynakları politikalarının da ele alındığı etkinlikte, İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kadir Kılınç günün anısına Bağdan Beton Genel Müdürü Mehmet Akif Yücel’e; Yrd. Doç. Dr. Erdinç Keskin de Molekül Yapı Kimyasalları Genel Müdürü Bahadır Diker’e teşekkür belgesi takdim etti. Seminerin son konuşmacısı AKG Gaz Beton’dan Burçak Güven Göksoy’a ise teşekkür belgesini Genç İnşaat Mühendisleri Öğrenci Kulübü Başkanı Hüseyin Özdemir verdi.
TÜGVA İl Temsilciliği Rektör Şengörür’ü ziyaret etti
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kırklareli İl Temsilcisi Harun Karanfiler, İl Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür’ü ziyaret etti.
Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette TÜGVA Kırklareli İl Temsilcisi Karanfiler, vakfın çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. TÜGVA’nın başarılı çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Kırklareli Üniversitesi Rektörü Şengörür, Kırklareli İl Temsilciliğinin ziyaretinden duyduğu memnuniyetini dile getirdi.
Muhammed Hüseyin Şehriyar konulu seminer KLÜ’de gerçekleşti
KLÜ Fen Edebiyat Fakültesi, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü tarafından 29 Mart 2017 Çarşamba günü “Modern İran Edebiyatında Bir Klasik Şair: Muhammed Hüseyin Şehriyar” konulu seminer düzenlendi. Fen Edebiyat Fakültesi 105 No’lu derslikte düzenlen seminere; Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bülent Bayram, bölüm öğretim elemanları ile öğrenciler katılım gösterdi. Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü öğretim elemanı Okt. Hamidreza Sohrabiadad ise seminerde konuşmacı olarak yer aldı. Sohrabiadad, Muhammed Hüseyin Şehriyar’ın İran edebiyatında olduğu kadar Türk dünyası edebiyatlarında da tanınmış önemli şairlerden biri olduğunu ifade ederek hayatı hakkında bilgiler verdi. Türkçe kaleme aldığı şiirlerinden “Haydar Baba’ya Selam” adlı eseriyle bütün Türk dünyasında adını duyurduğunu söyledi.
Ünlü şairin Farsça ve Türkçe dillerinde kaleme aldığı eserlerin Fars ve Türk Edebiyatı açısından önemini belirten Sohrabiadad; “Muhammed Hüseyin Şehriyar, Azeri asıllı bir İran şairidir. Türkçe divanında göze çarpan en önemli özelliği; kendi halkına, adet, gelenek ve göreneklerine, en önemlisi de anadili olan Türk diline önem vermiş olmasıdır. Bunu, ‘Türk’ün Dili’ başlıklı şiirinde açıkça ortaya koymaktadır” dedi. Seminerde şairin kendi sesinden şiir örnekleri de sunuldu.
Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından “Tarımsal Üretimde Gıda Mühendisliği” konulu konferans düzenlendi
Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, Kırklareli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından organize edilen “Tarımsal Üretimde Gıda Mühendisliği” başlıklı konferansta başarı hikayesini öğrencilerimizle paylaştı. 7. Kariyer Günleri etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferansta konuşan Mehmet REİS; tarım, tarımsal üretim, gıda, gıda güvenliği ve açlık tehlikesi, Reis Gıda’nın marka oluşu ve bugün geldiği durum, tarım sektörünün gelişmesine sunduğu katkılar ile hayata geçirilen sosyal sorumluluk projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.
Konferansta, önümüzdeki yıllarda gıdanın öneminin çok daha fazla kendini göstereceğini belirten Mehmet Reis, erozyon ile toprakların yok olduğunu, toprakların kirlendiğini ve havzaların gittikçe kuruduğunu ifade etti. Tatlı su kaynaklarının yüzde 75’ini sağlayan ormanların istenildiği şekilde korunmayıp tahrip edildiğine vurgu yapan REİS; insanlara hayat veren; su, toprak, orman, hava ve çevreye dikkat edilmediği takdirde gelecekte insanlığı sıkıntılı günlerin beklediği değerlendirmesini yaptı. Bugün dünyada 8 yüz milyon insanın aç, 1.3 milyar insanın ise aşırı kilolu olduğuna dikkat çeken Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet REİS, paylaşım eksikliğinden ve israf edilen gıda ürünlerinden söz etti.
Soru-cevap bölümüyle devam eden konferans, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hatice Şanlıdere aloğlu’nun Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis’e günün anısına teşekkür belgesi takdim etmesiyle sona erdi.
Pınarhisar MYO Öğrencileri ‘Kitap Okuma Etkinliği’nde bir araya geldi
Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Bilgi Yönetimi Programı Öğrencileri ve öğretim elemanları, Türk Kütüphaneciler Derneği öncülüğünde yurt genelinde düzenlenen “81 İlde Kitap Okuyoruz” etkinliğine destek olmak ve okuma alışkanlığı ile ilgili toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla 29 Mart 2017 Çarşamba günü saat 12.30’da Pınarhisar İlçe Halk Kütüphanesi’nin bahçesinde kitap okuma etkinliğine katıldı.
Öğrenciler kütüphane bahçesinde yarım saat kitap okuduktan sonra İlçe Halk Kütüphanesi’ni ziyaret ederek kütüphaneye üye oldular. Ardından kütüphane konferans salonunda Bilgi Yönetimi Programı Öğretim Görevlileri Dr. Ahmet Altay ve Seda Akın Gürdal tarafından bilgi yönetimi öğrencileriyle “Bilgi Toplumunda Kütüphanelerin Rolü ve Önemi” konulu bir söyleşi gerçekleştirildi.
Mimarlık Fakültesi’nden Kariyer Etkinliği
Kırklareli Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanlığı’nın “7. Kariyer Günleri” etkinlikleri kapsamında organize ettiği seminerde Mimarlık ve Şehir Planlama alanlarında uzman konuşmacıları fakülte öğrencileriyle buluşturdu.
Rektörlük Kültür Merkezinde düzenlenen semineri; Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadide Seçkin, fakülte öğretim elemanları ve öğrenciler dinledi. Şehir Plancısı Hüseyin Kahraman ve İnşaat Yüksek Mühendisi Suat Yıldırım ise seminere konuşmacı olarak katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadide Seçkin, mimarlık mesleğinde öğrencilerin eğitimleri sırasında aldıkları teknik eğitim dersleri ve kuramsal bilgilerin yanı sıra deneyimleri de öğrenmelerinin mezuniyet sonrasında kendilerine büyük yarar sağlayacağını ifade etti.
Programın ilk konuşmacısı Şehir Plancısı Hüseyin Kahraman, “Plan Yapım, Onay ve Uygulama Sürecinde Şehir ve Bölge Planlama Disiplini” konulu sunumunda, Türkiye’nin çevre düzeni planlarıyla çok geç tanıştığına vurgu yaparak, Türkiye’deki plan karmaşasının nedenleri üzerinde durdu. Yüksek İnşaat Mühendisi Suat Yıldırım ise “Mimarlık ve Yenilikçi Tasarım Yaklaşımları” başlıklı sunumunda görev yaptığı firmadaki mimarlık uygulamaları, mimari modelleme ve yürüttükleri projeler hakkında açıklayıcı bilgiler verdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol