KLÜ ile Milli Eğitim arasında protokol

Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü ile Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı. Söz konusu protokol ile Kırklareli Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğünde bulunan Gastronomi Mutfağının, Kırklareli Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencilerinin uygulamalı eğitim görmeleri amacıyla kullanılmasını içeriyor. Ayrıca Milli Eğitime bağlı Uygulama Otelinde sunulan hizmetlerin iyileştirilmesi amacıyla, Turizm Fakültesi öğretim üyeleri danışmanlık hizmeti sunacak.

16 Şubat 2022 Çarşamba günü Rektörlük Yönetim Kurulu Odası’nda gerçekleşen işbirliği protokolünün imzaları; Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür ve Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan tarafından atıldı.
Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa çok sayıda proje yaptıklarını ifade ederek bu projelerin ilin gelişimine önemli katkılar sunduğunu belirtti. İmzalanan işbirlikleri ile hem öğrencilerin hem de eğitmenlerin kalitesinin arttırıldığına dikkat çeken Şengörür, “Kırklareli, eğitimde adını duyurmuş bir il. Bizim temel amacımız hep birlikte bunu daha iyi seviyelere getirmektir” dedi.
Meslek lisesi öğrencilerinin matematik bilgilerinin daha iyi bir seviyeye gelmesi için Kırklareli Üniversitesi Matematik Bölümü ile çalışmalar yapıldığına da değinen Şengörür, “Meslek Edinme Sürecine Matematiksel Bir Dokunuş” projesi ile Üniversitenin Matematik Bölümü öğrencilerinin Kırklareli Kocahıdır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerine gönüllü olarak matematik derslerine destek sağladığını anımsattı. Şengörür konuşmasını öğrencilerin matematik bilgilerini geliştirmeye yönelik kursların mesleki gelişim açısından önemli olduğunu söyleyerek sonlandırdı.
Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan ise 28 Eylül 2021 tarihinde imzalanan "Hardaliye" Üretimi İşbirliği Protokolü” nün çok ses getirdiğine vurgu yaparak bu sayede hardaliye üretiminin yapılabilmesi için gerekli altyapının sağlandığını kaydetti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerin lehine olan/olacak her türlü çalışmanın içerisinde yer almaktan memnuniyet duyduğunu dile getiren Kalkan, Kırklareli’de eğitime yön veren iki kurumun birlikte nitelikli çalışmalar yapmasından son derece memnuniyet duyduğunu ifade etti.
Protokol, Kırklareli Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğünde bulunan Gastronomi Mutfağının Turizm Fakültesi öğrencilerinin uygulamalı eğitim görmeleri amacıyla kullanılmasını içeriyor. Bu kapsamda; Atölye çalışmaları, iş yeri uygulamaları ve benzeri konularda eğitim amaçlı iş birliklerinin yapılması, Özel günlerde ortak etkinlikler düzenlenmesi, mevcut uygulama alanlarının geliştirilmesi, personel ve öğrencilerin mesleki gelişimi konularında ortak projelerin yapılması ve Uygulama Otelinde sunulan hizmetlerin iyileştirilmesi amacıyla, Turizm Fakültesi öğretim üyeleri tarafından danışmanlık hizmetinin sağlanması amaçlanıyor.
İşbirliği Protokolü imza töreninde Rektör Yardımcısı/Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurettin Aka ile Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Onur Çakır da hazır bulundu. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol