KLÜ, bilim sanayi ve teknolojide “Ben de varım!” diyor

Bakanlık himayesinde düzenlenen “I. Ar-Ge, İnovasyon Zirvesi ve Sergisi”, 29-30 Kasım 2016 tarihlerinde, İstanbul’da gerçekleştirildi. Kırklareli Üniversitesi’nin 6 proje ile yer aldığı etkinlikte, üniversitemizin teknopark ve teknoloji transfer ofisleri de boy gösterdi
Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG)'nun öncülüğünde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayelerinde düzenlenen “I. Ar-Ge, İnovasyon Zirvesi ve Sergisi”  29-30 Kasım 2016 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirildi.

İstanbul Kongre Merkezi'nde yapılan organizasyona Trakya Kalkınma Ajansı koordinasyonunda Trakya, Namık Kemal ve Kırklareli Üniversiteleri ile bu üniversitelere bağlı teknopark ve teknoloji transfer ofisleri de katıldı. Zirvenin açılışını Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü yaptı. Üniversiteler, Teknoparklar ve Ar-ge Merkezleri'nde geliştirilen inovatif projelerin, tanıtılmasına, hızla yatırıma dönüşmesine, benzer projeler arasında ortak çalışmalar yapılmasına, bir sinerji oluşmasına, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesine, Türkiye'nin teknoloji ihraç eden ülke hedeflerine ulaşmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen “I. Arge ve İnovasyon Zirvesi”ne 180 civarında proje ve prototip katıldı.
Sanayici, yatırımcı ile proje sahiplerini aynı platformda buluşturan organizasyonda Trakya Üniversitesi 5, Namık Kemal Üniversitesi 5 ve Kırklareli Üniversitesi de 6 proje ile yer aldı. Böylece 2007 yılında kapılarını açan Kırklareli Üniversitesi bilim sanayi ve teknolojide “Ben de varım” dedi.
Şahin; “Projelerden en az beş tanesinin sanayi üretimimiz içinde yer alacağına inanıyorum”
Sergiyi ziyaret eden Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, organizasyona Trakya’dan katılan akademisyenlerin projeleri ile teker teker ilgilendi ve bilgi aldı. Trakya’yı öne çıkaracak olan yeni fikirlere ve projelere değer verdiklerini söyleyen Şahin şunları söyledi: “Kurum olarak parlak iş fikrine sahip olan insanlarımızı desteklemeye ve Trakya’ya değer katacak yeni markalar oluşturmaya odaklandık. Bu amaçla başlattığımız Yeni İşim Girişim programının ikincisinin başvuruları 29 Kasım’da sona erdi. Bu yıl da bu programdan parlak fikirler ve inovatif çalışmalar çıkacağını düşünüyoruz. Bunun dışında üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi için koordinatörlük görevimizi de yerine getiriyoruz. Üniversitelerde var olan bilgi birikiminin sanayinin hizmetine sunulması, sanayinin yaşadığı sorunlara çözüm üretmesi çok önemli. Bu nedenle Trakya, Namık Kemal ve Kırklareli üniversitelerinden hocalarımızın bilgi birikimlerinin ve deneyimlerinin bir ürünü olan projelerini kamuoyu ile paylaşmak için böyle bir fırsatı değerlendirmek istedik ve bu organizasyona onları getirdik. Çok olumlu geri dönüşler aldık. Burada sergilenen projelerden en az beş tanesinin pek yakında sanayi üretimimiz içinde yer alacağına inanıyorum. Bu organizasyonun hazırlanmasına emeği geçen tüm arkadaşlarıma ve hocalarıma teşekkür ederken, bundan sonra da üniversite-sanayi işbirliği konusunda kendilerine destek olacağımızı belirtmek isterim.”
İstanbul Valisi Vasip Şahin ve MÜSİAD Başkanı Nail Olpak tarafından da ziyaret edilen sergi, sanayici ve akademisyenlerden ilgi gördü.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol