KLÜ Tıp Fakültesi Tercih Kılavuzunda yer alacak

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, açılacak olan Tıp Fakültesi hakkında açıklamalarda bulundu. Kırklareli İstişare ve Değerlendirme Toplantısında konuşan Rektör Şengörür, “Umuyoruz ki, 2019-2020 YKS Tercih Kılavuzunda 20 kontenjan ile Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi yer alacak ve bu öğrencilerimiz ilk 3 yıl için Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitim görecekler” dedi.
Rektörlük Kültür Merkezi’nde yapılan İstişare ve Değerlendirme Toplantısında açıklamalarda bulunan Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Tıp Fakültesinin kurulması ile bir mucizeyi başardıklarını belirtti. Son 1 yıl içerisinde büyük atılım yaptıklarını kaydeden Rektör Şengörür, “Son bir yıl içinde Tıp Fakültemiz ve Teknokentimiz kurduk. Hukuk Fakültemize ilk öğrencilerimizi aldık. Tabi bu faaliyetlerin hepsinde başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Ben inanıyorum ki Sayın Cumhurbaşkanımız, Kırklareli’ne özel olarak ilgi gösteriyor ve bizim işlerimizin önünü açıyor. Şunu söyleyebilirim ki Tıp Fakültemizin kuruluşu bir mucizeydi. 350 bin nüfuslu bir şehre Tıp Fakültesi’nin kurulması iznini vermiyorlar. O manada bu desteğin çok önemli olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“Kırklareli’nin geleceğinin çok parlak olduğunu kanaatindeyim”
Hukuk Fakültesi hakkında da bilgiler veren Şengörür, “Kırklareli’nin geleceğinin çok parlak olduğunu kanaatindeyim. Şuan Hukuk Fakültemizde 10’a yakın öğretim üyemiz görev yapıyor ve 25 civarında akademik personelimiz var. Bizim araştırma görevlilerimiz Türkiye’nin en prestijli üniversitelerinden biri olan Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde yüksek lisans ve doktora yapıyor. Bunu Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç temin etti. Kendilerine bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” dedi.
“Kendi altyapımız tamamlanana kadar hami üniversite olacağız”
Tıp Fakültesi altyapısı tamamlanana kadar hami üniversite olacaklarını kaydeden Şengörür, “Halkımız özellikle Tıp Fakültemizle çok ilgileniyor. Bu konu ile ilgili de bir şeyler söyleyecek olursak, ben bu konuda Sayın YÖK Başkan Vekili ile görüşerek öğrenci almak istediğimi dile getirdim. Başkan Vekilimiz de bir yol var diyerek başka üniversitelerde de bu yolun kullanıldığını ve benim de aynı yolu denememi tavsiye etti. Biz, kendi altyapımız tamamlanana kadar hami üniversite olacağız. Namık Kemal Üniversitesi Rektörü ile görüştüm. Bu konuda anlaşmaya vardık ve Senatomuzdan geçirdik. Umuyoruz ki, 2019-2020 YKS Tercih Kılavuzunda 20 kontenjan ile Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi yer alacak ve bu öğrencilerimiz ilk 3 yıl için Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitim görecekler” sözlerini sarf etti.
“Önümüzdeki aydan itibaren Tıp Fakültemize klinik bölümler için kadro açabiliriz”
Şengörür açıklamalarını şu cümlelerle sonlandırdı; “Biz, Tıp Fakültemizi çok önemsiyoruz. Önümüzdeki aydan itibaren Tıp Fakültemize klinik bölümler için kadro açabiliriz. Bu imkan elimizde var. Geçen hafta Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca ilimize geldi ve 15 gün içinde afiliye yönetmeliğinin çıkacağını söyledi. Biz üniversitede eğitimi vereceğiz. Klinik eğitim hastane ile yapacağımız afiliasyon ile olacak. Bu durum bizi çok rahatlatacak ve biz, Devlet Hastanesi ile işbirliği yapacağız. Bu kapsamda hocalarımız, Devlet Hastanesinde halkımıza hizmet verecek.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol