KLÜ 4’te 5 yaptı

Önadım Haber
Kırklareli Üniversitesi dört farklı kurumla beş iş birliği protokolü imzalandı. Sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini söyleyen KLÜ Rektörü Şengörür, “Bu faaliyetlerin sayısı ne kadar çok olursa Üniversitenin toplumla olan ilişkileri, kurumlarla olan ilişkileri çok daha fazla gelişecek ve topluma hizmet noktasında oradan geri dönüşler bizi daha iyi hizmet yapmaya sevk edecektir” dedi.
Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü ile Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü ve Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolleri ile; Yatağa bağımlı hastalara, bakıcılarına yönelik sağlık ve sosyal hizmet desteği verilmesi ve hemşirelik bakım hizmetleri ile yaşlı bakım hizmetlerinin evde sunulması (Bakım Destek), okullarda öğrenim gören öğrencilere yönelik gelişimsel destek çalışmaları yürütülmesi (Elim Sende), Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin Şehit Göktan Özüpek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sağlık Hizmetleri alanı öğrencilerinin mesleki gelişimlerinin desteklemesi (Sağlıkta Elele), Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü öğrencilerinin Kırklareli’nde bulunan meslek liselerinde maddi açıdan eğitim güçlüğü çeken öğrenciler başta olmak üzere, pandemi döneminde konu eksiği olan tüm öğrencilere destek olması (Sayıların Gücü), Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı öğrencilerinin Kırklareli’nde bulunan ortaokullarda maddi açıdan eğitim güçlüğü çeken öğrenciler başta olmak üzere, pandemi döneminde konu eksiği olan tüm öğrencilere destek olması (Tebeşirimden Dökülenler) projeleri hayata geçiyor.

Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü ve Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında işbirliği protokolleri imzalandı.
Rektörlük Yönetim Kurulu Odasında 16 Mart 2022 Çarşamba günü gerçekleşen törende iş birliği protokollerinin imzaları; Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan, Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Çiğdem Cerit, Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Faruk Uysal ve Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşcu tarafından atıldı.
Sosyal sorumluluk
projelerine önem veriyoruz
Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, üniversite olarak sosyal sorumluluk projelerine çok önem verdiklerini ifade etti. Sosyal sorumluluk faaliyetlerini kurumsal bir kimliğe kavuşturduklarına değinen Prof. Dr. Şengörür şöyle konuştu: “Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurettin Aka hocamıza bağlı olarak faaliyet gösteren Toplumla İlişkiler Koordinatörlüğümüz var. Sosyal Sorumluluk çalışmalarımızı Koordinatörlüğümüz vasıtasıyla yürütüyoruz. Bu faaliyetlerin sayısı ne kadar çok olursa üniversitenin toplumla olan ilişkileri, kurumlarla olan ilişkileri çok daha fazla gelişecek ve topluma hizmet noktasında oradan geri dönüşler bizi daha iyi hizmet yapmaya sevk edecektir.”
Projelerin uygulama süreçlerini takip etmenin ve maksimum faydanın sağlanmasının önemine işaret eden Prof. Dr. Şengörür, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bugün imzayı atacağız ama bundan sonra asıl işimiz bu projelerin takibidir. En üst düzeyde ben ve Rektör Yardımcım takip edeceğiz. Kurum müdürlerimiz tarafından da takip edilmesini arzu ediyoruz. Eğitim öğretim işlerimizin yanında öğrencilerimizin insanlara dokunmasını istiyoruz. Asıl amacımız bu. Bir iyilik yapsınlar. Bir kişiye dokunsunlar. İnşallah bu protokolün uygulama sonuçları güzel olur ve bizi memnun eder. Projelerimiz hayırlı olsun diyor, teşekkür ediyorum.”
Paydaş olmaktan gurur duyuyoruz
Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan ise müdürlükleri ve Kırklareli Üniversitesi iş birliğinde geçmiş yıllarda uygulanan sosyal sorumluluk çalışmalarına değinerek proje çıktıları hakkında bilgiler paylaştı. Kırklareli Üniversitesi iş birliğinde “Matematiğin uygulanması”, “Elim Sende”, “Tebeşirimden Dökülenler”, “Sağlıkta Elele” projelerinde paydaş olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Kalkan, projelerin hayırlı olması temennisinde bulundu.
İnsanlara hem yardım eli uzatacağız hem de
öğrencilerimizin
mesleklerine katkı
sunacağız
Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Çiğdem Cerit ise “Bakım Destek” projesi adı altında güçlendirilmiş bir protokol ile sahada hizmet vereceklerini kaydederek, “Projemizin özellikle üniversite öğrencileri tarafı, sosyal hizmet boyutu ve sağlık boyutu bizleri çok ilgilendiriyor. Kırklareli 65 yaş üstü nüfusu yüksek bir il. Yalnız yaşayan, evinde kapısı çalınmaya muhtaç yaşlılarımız var. Bu proje ile açıkçası bu insanlara yardım eli uzatacağız. Yaşlılarımızın sağlık sorunlarını ve sosyal hizmet ihtiyaçlarını karşılayacağız. Diğer taraftan Sağlık Hizmetleri MYO Yaşlı Bakımı Programı öğrencilerimizin mesleklerine de katkı sağlamış olacağız. Bu bakımdan da projemizi çok kıymetli buluyorum” dedi.
Yaşlı nüfus fazla yaşlılara yönelik daha çok
proje olmalı
Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Faruk Uysal, Kırklareli’nde 2 bin, ülke genelinde ise 600 bin engelli ve yaşlıya evde bakım ücreti verdiklerini söyleyerek başladığı konuşmasında ilimizde yaşlı nüfusun fazla olmasından ötürü yaşlılara yönelik projelerin daha fazla ön planda olması gerektiğine vurgu yaptı. 18-24 Mart Yaşlılar Haftası arifesinde yaşlılara yönelik sosyal sorumluluk projesi imzalıyor olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu aktaran Uysal, “'Bakım Destek’ başlıklı projemizde öğrencilerimiz hem yaşlılarımızın kapılarını çalmak suretiyle onlara psiko-soyal destek sağlayacaklar hem de toplumla kaynaşma, toplumla bütünleşme ve topluma hizmet noktasında kendileri için çok ciddi bir katma değer sağlayacaklar” dedi.
Gençlik üniversitede
Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu’da kurum olarak 6 bine yakın öğrenciye ev sahipliği yaptıklarını belirterek Gençlik Merkezi ve Kayalı Kampüsünde yer alan Genç Ofis bünyesinde Kırklareli Üniversitesi işbirliğinde gençlere yönelik yürütmüş oldukları çalışma ve faaliyetlerden bahsetti. Bakanlıklarının adının “Gençlik” ile başladığını ve gençliğinde üniversitede olduğunu belirten Babuşçu, “Elim Sende” projesi ile Kırklareli Üniversitesi ve Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
“Bakım Destek”
“Bakım Destek” projesiyle Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Engelli Evde Bakım Hizmet Modelinden faydalanan özellikle yatağa bağımlı engelliler ile Sağlık Müdürlüğü′nün hizmet alanında bulunan yatağa bağımlı hastalara, bakıcılarına yönelik sağlık ve sosyal hizmet desteği verilmesi ve hemşirelik bakım hizmetleri ile yaşlı bakım hizmetlerinin evde sunulması hedefleniyor. Kırklareli Üniversitesi, Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Kırklareli İl Sağlık Müdürü işbirliğinde 18.04.2022 - 30.05.2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
“Elim Sende”
“Elim Sende” projesiyle Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda öğrenim gören öğrencilere yönelik gelişimsel destek çalışmaları yürütülmesi planlanıyor. Gönüllü üniversite öğrencileri tarafından hazırlanan sosyal, sanatsal, sportif ve eğitimsel faaliyetler ile çocukların davranışsal bağımlılıklardan uzaklaşmaları, kendilerini ifade edebilecekleri ve sosyal-duygusal gelişimlerini destekleyici çalışmaların yürütülmesi amaçlanıyor. Kırklareli Üniversitesi, Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde 16.03.2022 - 31.12.2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek.
“Sağlıkta Elele”
“Sağlıkta Elele” projesiyle Kırklareli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin Şehit Göktan Özüpek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sağlık Hizmetleri alanı öğrencilerinin mesleki gelişimlerinin desteklemesi hedefleniyor. Üniversitemiz ve Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde 16.03.2022 - 16.03.2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
“Sayıların Gücü”
“Sayıların Gücü” projesiyle Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü öğrencilerinin Kırklareli’nde bulunan meslek liselerinde maddi açıdan eğitim güçlüğü çeken öğrenciler başta olmak üzere, pandemi döneminde konu eksiği olan tüm öğrencilere destek olmak amaçlanıyor. Üniversitemiz ve Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde 16.03.2022 - 27.05.2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
“Tebeşirimden Dökülenler”
“Tebeşirimden Dökülenler” projesiyle Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı öğrencilerinin Kırklareli’nde bulunan ortaokullarda maddi açıdan eğitim güçlüğü çeken öğrenciler başta olmak üzere, pandemi döneminde konu eksiği olan tüm öğrencilere destek olmak hedefleniyor. Üniversitemiz ve Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde 16.03.2022 - 27.05.2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol