KESK’ten Miting Çağrısı

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) bir basın toplantısı gerçekleştirerek Kırklareli’ndeki STK’ları 22 Aralık Cumartesi İstanbul Bakırköy Meydanı’nda düzenlenecek olan mitinge davet etti.

18 Aralık tarihinde düzenlenen basın toplantısına KESK MYK Üyeleri de katılım gösterdi. İlk olarak Eğitim Sen Kırklareli Şube Başkanı Ramazan Özenç tarafından bir açılış konuşması gerçekleştirildi.
Bölgede mitingler kararı
yapılması kararı alındı
Özenç’in konuşmasının sonrasında KESK MYK Üyesi Yusuf Şenol basın metnini okudu. Türkiye’deki 5 bölgede mitingler düzenleme hedeflerinin sonuna geldiklerini kaydeden Şenol, “KESK 14 Ekim’de aldığı kararları kamuoyu ile paylaştı. 5 bölgede mitingler kararı yapılması kararı alındı. Diğer mitinglerimiz yapıldı. Son olarak 22 Aralık’ta Kırklareli ve Trakya bölgesinin dahil olduğu İstanbul Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda saat 14.00’da bir miting gerçekleştireceğiz” dedi.
“Herkesi 22 Aralık’ta Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda yapılacak mitinge davet ediyoruz”
Kırklareli’ndeki emek örgütlerini de mitinge davet eden KESK MYK Üyesi Yusuf Şenol, “Bizler diyoruz ki insanca yaşam, güvenceli bir iş ve güvenceli bir gelecek mücadelemizin önündeki engelleri aşmanın tek yolunun emek karşıtı sermaye dostu düzenin değişmesidir. Üzerimize çöken karanlık bulutları dağıtarak emeğin, barışın kardeşliğin dünyasını yakınlaştıracak laik demokratik bir ülke kuracak yegane güç bizleriz. El birliği, halkların kardeşliği için aydınlık bir gelecek için umut biziz. Bu geleceği kurmaya, bir adım daha yaklaşmak için krize karşı emeğin haklarını savunmak için herkesi 22 Aralık’ta Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda yapılacak mitinge davet ediyoruz. Krizin bedelini krizi yaratanlar ödesin. Patronlar ödesin” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol