KANINIZ YERDE KALMADI

5 helikopter, 23 tank, 10 zırhlı araç, 23 çeşitli cins ve çapta top ve obüs, 5 mühimmat kamyonu, bir SA-17,  bir SA-22 hava savunma sistemi, 3 mühimmat deposu, 2 malzeme deposu, bir karargâh binası ve 309 rejim askeri etkisiz hale getirildi.

Türkiye Perşembe günü Suriye rejim güçlerinin Mehmetçimize yapılan alçakça saldırı ile sarsıldı. 33 vatan evladının şehit olduğu saldırı sonrasında şehitlerimiz naaşları babaocaklarına ulaştırılırken, 3 şehit ateşi ise Tekirdağ’a düştü.
Piyade Onbaşı Nihat Kara, sözleşmeli er Birhan Er ve Uzman Onbaşı Recep Bekir için resmi tören ve cenaze namazı gerçekleştirildi. On birlerce vatandaşın uğurladığı Mehmetçikler “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez” diyerek sonsuzluğa uğurlandı. Saldırı sonrasında TSK güçleri bölgedeki bombardımanını artırırken, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar rejim güçlerine çok ağır hasar verildiğini vurguladı.
Saldırının ardından ABD ve NATO başta olmak üzere pek çok kınama ve destek mesajları verilirken, Türkiye’nin sınır güvenliği nedeniyle operasyonun meşru hakkı olduğun altı çizildi.

İdlib kentinde yapılan saldırısı sonrasında tüm ülke tek yürek oldu. 33 şehidimizi toprağa verdiğimiz saldırı sonrasında bölgeye takviye güçler sevk edildi. TSK'nın rejim güçlerine operasyonu devam ederken 329 Esed askerinin öldürüldüğü ifade edildi.
Birçok ülkeden de Türkiye’ye destek mesajları verilirken, Amerika Birleşik Devletleri ve NATO da Türkiye’nin yanında olduklarını belirtti. ABD tarafından yapılan ilk açıklamada; “NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız. Türkiye'yi bu krizde en iyi şekilde nasıl destekleyebileceğimize ilişkin seçenekleri değerlendiriyoruz” cümleleri kullanıldı.
Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise yapılan heyetler arası görüşmelerde Türkiye ve Rusya'nın sahada tansiyonu düşürmek konusunda anlaştığı kaydedildi.
“Operasyonlarımız Mehmetçiğe ve bölgedeki mazlumlara uzanan kanlı eller kırılana kadar devam edecektir"
Operasyonlar sonrasında Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, gerçekleştirilen operasyonu sevk ve idare etti. Bakan Akar, "Ateşkesi sağlamak, göçü önlemek ve bölgede yaşanan insanlık dramını sona erdirmek üzere İdlib’de bulunan birliklerimiz alçakça bir hava saldırısına maruz kalmış, 33 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 32 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır" dedi.
Bakan Akar, şunları söyledi: "Birliklerimizin bulunduğu yerler önceden Rusya Federasyonu’nun sahadaki yetkilileri ile koordine edilmesine rağmen bu saldırı gerçekleştirilmiş, ilk atışa müteakip bir kez daha uyarı yapılmasına rağmen maalesef saldırı devam etmiştir. Bu hava saldırıları sırasında ambulanslar dahi vurulmuştur. Ayrıca bu saldırı sırasında birliklerimizin etrafında hiçbir silahlı grubun da bulunmadığını burada belirtmek isterim. Hain saldırı sonrasında uçak, SİHA ve kara ateş destek vasıtalarımızla derhal 200’den fazla rejim hedefi ağır şekilde ateş altına alınmıştır. Bu atışlar sonucunda 5 helikopter, 23 tank, 10 zırhlı araç, 23 çeşitli cins ve çapta top ve obüs, 5 mühimmat kamyonu, bir SA-17, bir SA-22 hava savunma sistemi, 3 mühimmat deposu, 2 malzeme deposu, bir karargâh binası ve 309 rejim askeri etkisiz hale getirilmiştir. Atışlarımız ve faaliyetlerimiz planlandığı şekilde devam etmektedir. Bugüne kadar şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız. Operasyonlarımız Mehmetçiğe ve bölgedeki mazlumlara uzanan kanlı eller kırılana kadar devam edecektir."

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol