KAÇ ÖMÜR FEDA OLDU?

Kimisi doğacak yavrusunu, kimisi biçare annesini, bırakıp giderken, kimileri de, arkadaşlarının, kardeşlerinin kollarında can verdiler.
Onlar ölümle pençeleşirken 3000 km yerin altında bile, karanlıklarda helal ekmek kazanmanın ardından kömüre boyanmış eşyalarını ve borçlarını arkalarında bırakıp gidenler.
Kimisi de ölümle savaşırken bile, çizmeleriim sedyeyi kirletmesin diyerek siyah yangınlar içinde bembeyaz düşünceler bıraktılar.
Soma maden ocağında çıkan yangın sadece Türkiye'yi değil tüm insanlığı acılara gark etse de, ölüm onlar için kaçınılmazdı, çünkü kaçacakları bir yangın merdivenleri bile yoktu.
Kimi iddialara göre, bu maden Ocağında 13 yaşında çalışan çocuklar bile vardı.
İddialar doğruysa eğer, okul yaşında olan çocukların, ölümün ikiz kardeşi diye tabir edilen maden ocaklarında ne işleri vardı?
Ve çalışmalarına izin verildiyse bu bir kaza değil katliamdır diye yapılan açıklamaların ardından bir değil binlerce soru işareti gizleniyor.
B u kadar güvensiz bir ortamda insanların çalıştırılmasına verilen izin, insan hayatının ne kadar ucuz olduğunun göstergesi değil de nedir?
Çorum'dan Hakkâri'ye kadar tabutlar dolusu şehitlerimize tabutlar yetersiz kalıyor.
Manisa'da ölen madenciler için mezarlıklar yetmeyecek sözüne gülümseyişle gülen Bakanımıza ne demeli acaba?
Mezarlık yetersiz kalacak sözleri toplu mezarlık hazırlıkları yapıldığı iddiaları da ülkemizde Soma maden ocağının faciası bir savaş etkisi yarattığının bir göstermesidir.
Ölenlerin ardında kalan boynu bükük yetimler, çocuğunu kucağına alamayan dullar, çiçeği burnunda nişanlısı ile evlenmek için gün sayan mühendis, gözü yaşlı analar, bağrı taşlı babalar.
Sağ diye çıkarılanların ölü olduğunu iddia ediyorken televizyon kanallarında, insan oluşundan utanıyor insan.
Tüm bu yaşananlara asla kader denmez.
Her şeyden önce tüm kuralları ve doğru bilinen yanlışlıkları gözden geçirilerek, hemen gereken önlemler acil dikkate alınmazsa, bu gibi acıları devamlı yaşamaya mecbur olacağımız aşikâr.
Hiçbir önlem almadan,  Allahın emri demek de ne demek?
Gereken gayreti göstermeden, elimizden gelenlerin fazlasını uygulamadan, hayatın akışına bırakılacaklar kurumuş yaprak değil, insandır insan, üstelik bu ülkenin insanı.
Yerin binlerce derinliklerine rızıklarını temin edenler, bir parça ekmek için can veren kardeşlerimiz haram lokmanın, kul hakkına tecavüzün çirkinliğini yüzümüze çarparak gittiler bu dünyadan.
Türk Cumhuriyetleri, Balkanlar', ve birçok ülkeler acımıza saygı duyarak, bayraklarını yarıya indirerek ülkelerinde yas ilan ettiler.
Ne yazık ki ardı kesilmeyen ağıtlar kopan elin parmaklarını geri vermiyor.
Nice umutlara ve hayallere mezar olan Soma'da kaç ömür bir parça ekmeğe kurban oldu ve olacak acaba?
Tüm şehitlerimize Allahtan rahmet ve geri kalan yakınlarına sabırlar diliyorum.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol