Jimnastikçiler yeni sezona startı verdi

Ayşenur Taşbakan Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kurslara çocuklarıyla katılan aileler, hem neşeli dakikalar geçiriyor hem de çocuklarına küçük yaşta sağlık bir çocukluk dönemi geçirmek için uğraşıyor. Küçük yaşta yapılan spor ile bedensel gelişime büyük katkı sağlayacağını ifade eden Jimnastik Antrenörü Ayşegül Belgin, çalışmaların oldukça iyi bir şekilde ilerlediğini ifade etti. Yeni sezon için tarihlerin ve çalışma saatlerinin belli olduğu Jimnastik sporunda hedef tekrardan başarılara başarı eklemek…

Kırklareli'nin spor anlamında son yıllarda yakaladığı başarılara dikkat çeken Belgin; "Birçok spor branşında son yıllarda büyük bir atılım yaptık. Gerek ülke çapında gerekse Dünya çapında dereceler elde ederek, ilimizin tanınmasını sağladık. Bizim antrenörler olarak tek amacımız, spor anlamında başarılı ve düzgün sporcular yetiştirebilmek. Bu noktada da yakaladığımız birçok başarı, bunu en iyi şekilde başardığımız gösteriyor. İnşallah bu yılda iyi sporcular yetiştireceğiz ve onları da ülke çapında tanınan sporcular haline getireceğiz" diye yorumladı.
2017-2018 güz döneminde jimnastik gün ve saatleri aşağıda belirtildiği gibidir.
6-7-8 yas salı perşembe saat 14.00’te
3-4-5 yas salı perşembe saat 15.00’te
Performans grubu hafta içi her gün saat 16.00-18.00 ve cumartesi 12.00-14.00 arası olarak belirtildi.
7-8 yaş arası 11 miniğin yapılacak olan turnuvalara hazırlandığı antrenmanlarda, Jimnastik Antrenörü Ayşegül Belgin, bu çalışmaların onların hayatlarında çok faydalı olacağını ifade etti. Gemici; "Çok büyük başarılara erişmek, spor anlamında çok yetenekli olmak tek başına bir anlam ifade etmez. Onu en iyi şekilde işlemek, çocukları ahlaklı ve dürüst olarak topluma faydalı birer birey haline getirmek gerekiyor. İnşallah bunu en iyi şekilde başaracağız ve ilimizi temsil edecek yıldızlar yetiştireceğiz" dedi.
Jimnastik diğer sporlardan çok daha estetik ve çok daha kıvraklık gerektiren bir spor
Jimnastik Antrenörü Ayşegül Belgin jimnastiğin çok özen gösterilmesi gereken bir spor olduğunu, çok fazla dikkat gerektiğini belirterek; "Diğer spor branşlarına nazaran jimnastik sporu yeni başlayanlar açısından büyük dikkat gerektiriyor. Vücut esnekliğinin ve eklemlerin çok fazla ön planda olduğu bu sporda, ani hareketlerden kaçınmamız ve hareketi hangi şekilde yapacağımızı çok iyi bilmemiz gerekiyor. Bunun yanında söz konusu birde çocuklar olunca, yaptığımız iş çok daha fazla dikkat gerekiyor. Onların vücutlarını kontrol etmenin yanı sıra, onları geliştirmemizde gerekiyor. Hal böyle olunca, tüm çocuklarımızla tek tek ilgilenmek gerekiyor. Onların becerilerini, kapasitelerini, enerjilerini, duyarlılıklarını çok iyi anlayıp, ona göre yetiştirmek gerekiyor. Bir nevi onlara anne şefkati ile yaklaşıp, onları kendi anneleri kadar iyi tanımamız gerekiyor. Jimnastik diğer sporlardan çok daha estetik ve çok daha kıvraklık gerektiren bir spor. Dolayısıyla bu spora başlayacak olanların çocuk yaşta başlamalarını öneriyoruz. Çünkü vücudun en esnek olduğu dönemler 5–8 yaş arası oluyor. Tüm çocuklarımızı iyi birer sporcu yapmanın yanı sıra, onların toplumda iyi birer birey olmalarını istiyoruz. Çünkü sporun en temel kuralı, ahlaktır. Çocuklarımızı bu şekilde yetiştirip, onların hayatlarını bu şekilde yönlendirmelerini temenni ediyoruz" şeklinde ifade etti.
4 yaşından itibaren tüm çocukları bekliyoruz
Konuşmasının devamında jimnastik yapan 7–8 yaş arası sporcularımızla turnuvalara hazırlandığının altını çizerek; "Burada antrenman yapan miniklerimiz, ilerde ilimizi hem şehir içinde hem de şehir dışında temsil ederek, ter dökecekler. Bizde burada onları tamda bu motivasyon ile eğitiyoruz. Onların jimnastiği sevmeleri ve ciddiye almaları, gelecekte yapılacak olan turnuvalarında önünü açmaları anlamına geliyor. Onlar jimnastiği ne kadar ciddiye alırlarsa, buradaki antrenmanlardan alacakları tecrübeler ve bilgilerde o kadar artıyor. Şuan önümüzde bir hedefimiz var. Bu hedef doğrultusunda pür dikkat çalışmalarımızı eksiksiz bir şekilde yapıyoruz. Umuyorum ki bu özveri ve itinalı çalışmanın sonucunda Analigte 1. olacağız" şeklinde ifade etti.
Aileler durumdan son derece memnun
Ayşenur Taşbakan Spor Salonu'nda çocuklarını izlemeye gelen veliler ise, antrenörlerin çocuklara çok ılımlı yaklaştığını, işlerini gerçekten severek yaptıklarını söyleyerek; "Özellikle spor anlamında küçük çocuklarla baş etmek çok zordur. Burada çocuklarımızı emanet ettiğimiz hocalarımız işlerini layıkıyla ve severek yaptıkları için, içimiz çok rahat. Çocuklarımıza yaklaşımları, öğretme tarzları gerçekten onların bu işi ne kadar severek yaptıklarını gösteriyor. Benim tavsiyem tüm velilerin yeteneklerine göre çocuklarını bir spor branşına yazdırmaları. Çünkü sporla gelişen çocuk her zaman bir adım önde oluyor" şeklinde memnuniyetlerini dile getirdiler.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol