Jandarmadan Uzunköprülü Engelli Miniğe Yürekleri Isıtan Jest

Edirne İl Jandarma Komutanlığı Çevre Doğa ve
Hayvanları Koruma Timi tarafından Engelliler Gününe farkındalık oluşturma projesi kapsamında, Uzunköprü
İlçesinde ikamet eden bir özel gereksinimli kardeşimizin evine ziyaret gerçekleştirerek, sahiplendiği sokak
köpeğine, köpek maması hediye edildi. Uluslararası
Engelliler Günü, 1992 yılından itibaren her 3 Aralık günü değerlendirilen ve Birleşmiş Milletlerce kabul edilen özel bir gündür. Bugünün kabul edilmesinde ki hedef, özel gereksinimli bireylerin toplumdan soyutlanmaması ve tüm insanların fiziksel özelliklerine bakılmaksızın eşit
olduğunun vurgulanmasıdır.
Uluslararası Engelliler Günü kapsamında Edirne İl Jandarma Komutanlığı Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından Engelliler Gününe farkındalık oluşturma projesi kapsamında, Uzunköprü İlçesinde ikamet eden bir özel gereksinimli kardeşimizin evine ziyaret gerçekleştirerek, sahiplendiği sokak köpeğine, köpek maması hediye verildi. Açıklamada, “3 Aralık Dünya Engelliler Gününde, özel gereksinimli vatandaşlarımızla ilgili hususlardaki duyarlılığın artması ve engellerin kaldırıldığı sevgi dolu bir dünya temenni ediyoruz, unutmayalım ki en büyük engel sevgisizliktir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.
MİNKLER ‘OKUL
 SERVİSLERİNDE DAVRANIŞ’ KURALLARINI ÖĞRENDİ
Edirne İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması can ve mal kayıplarına neden olan trafik kazalarının engellenmesine yönelik kontrol, denetim ve bilgilendirme çalışmalara ara vermeden devam ediyor.  Bu kapsamda; Edirne İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması Timleri tarafından İpsala ilçesi Koyuntepe İlkokulu öğrencilerine temel trafik kuralları, trafikte yayaların uyması gereken kurallar ve okul servis araçlarında davranış kuralları konuları hakkında trafik bilgilendirme eğitimi verildi. Ayrıca miniklere Trafik Jandarması temalı boyama kitabı hediye edildi. Açıklamada, “Yarınlarımızın geleceği çocuklarımız için güvenli bir trafik akışının sağlanmasına yönelik kontrol, denetim ve bilgilendirme faaliyetlerine, yine halkımızın desteği ile daha da güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam edecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
CEZAEVİ PERSONELİNE TRAFİK
EĞİTİMİ VERİLDİ
Yine Edirne İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması olarak can ve mal kayıplarına neden olan trafik kazalarının engellenmesine yönelik kontrol, denetim ve bilgilendirme çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda; Edirne İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarması Timleri tarafından müşterek görev yapılan kurum personellerine verilen eğitim faaliyetleri kapsamında; Edirne F tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Edirne L tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda şoför olarak görevli personellere Trafik Kuralları, Güvenli Sürüş, Geçiş Üstünlüğü, Emniyet Kemeri Kullanımı ve önemi konularında eğitim ve bilgilendirme faaliyeti yapıldı. Açıklamada, “Güvenli bir trafik akışının sağlanması ve sıfır kaza düsturuyla meydana gelen can ve mal kayıplarının önlenmesine yönelik kontrol, denetim ve bilgilendirme faaliyetlerine aralıksız olarak devam edecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol