Jandarma 179 yaşında

Jandarma Kırklareli İl Komutanlığı Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 179. yıldönümü sebebiyle 14 Haziran Perşembe günü saat 09.00'da Atatürk Anıtı önünde bir çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Kırklareli İl Jandarma Alay Komutanı Kadir Oğuz önderliğinde gerçekleşen törende çelenk sunumun ardından saygı duruşu gerçekleştirildi ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra gününü anlam ve önemini belirten konuşmada;
"Başarılarla dolu 179 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı kuruluşundan bugüne kadar yüce milletimizin sevgisine layık olmuş, Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve refahının sağlanması yönünde, ulusumuzun sevgisini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı olarak bizler, milletimizin teveccühünün bilincinde olarak, var olan güven ve sevgi bağını korumak, prçinlemek ve daha da güçlendirmek azim ve kararlılığındayız. Türkiye Cumhuriyeti Jandarması kurulduğu günden bu yana ülkemizin her noktasında güvenliği sağlamak için gece gündüz, soğuk sıcak, yağmur çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonra da olacaktır. Jandarmamız birleştirici ve kucaklıyıcı rolüyle her zaman milletimizin yanında yer almıştır. Jandarma; üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini ile Türkiye Cumhuriyeti'nin sarsılmaz teminatı olmuştur. Kahramanca en zor koşullarda, terörist faaliyetler ile mücadele içerisinde olan Jandarma, emniyet teşkilatımız ile tam bir koordine içinde Türk Milletinden aldığı güç ile görevini yapmaktadır" dendi.
Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 179. yıldönümü nedeniyle daha sonra         Kırklareli İl Jandarma Alay Komutanı Kadir Oğuz ve beraberindeki heyet Kırklareli Valisi Osman Bilgin'i Valilik Makamında ziyarette bulundu.
Vali Bilgin; Kamu düzeninin sağlanması, vatandaşların huzuru, güvenliği, mutluluğu için mesai mefhumu gözetmeksizin özveri ile çalışan jandarma teşkilatı mensuplarına görevlerinde başarılar diledi.
Anlamlı iftar
Kırklareli Valisi Osman Bilgin ve Eşi İlknur Bilgin, 12 Haziran 2018 Salı günü, Polis Sosyal Tesislerinde, Kırklareli Jandarma Komutanlığı tarafından Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 179. Yıl Dönümü kapsamında Şehit Aileleri ve Gazi Yakınları onuruna düzenlenen iftar programına katıldı.
Programda Vali Bilgin; Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 179. Yıldönümünde, Şehit Ailelerimiz ve Gazi Yakınları onuruna düzenlenen iftar yemeğinde birlikte olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol