Huzurevi sakinleri felekten bir gün geçirdi

Kırklareli’nde huzurevlerinde yaşayan yaşlıların sportif faaliyetlerde bulunarak yaşama daha çok dahil olmaları amacıyla “Yaşlılar Bowling Turnuvası” düzenlendi. Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile Herkes İçin Spor Federasyonu ortaklığıyla düzenlenen organizasyon Kırklareli İl Özel İdaresi Cazibe Merkezinde gerçekleştirildi. Turnuvaya Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Karaman, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür Vekili Kenan Mete ve 100 kadar Huzurevi Sakini katıldı.

9 Aralık Cumartesi günü Saat 11:00’da Kırklareli İl Özel İdaresi Cazibe Merkezinde gerçekleştirilen “Yaşlılar Bowling Turnuvası” renkli görüntülere sahne oldu. Hem eğlenen hem de turnuvayı kazanmak için rekabet eden yaşlılar oldukça güzel bir geçirdiler. turnuvada ilimizde bulunan huzur evlerinden üç takım gazilerimizden oluşturulan bir takım ve emekli takımımız olmak üzere beş takım yarıştı. Yarışmada Kırklareli huzurevi takımı birinci Gaziler Takımı ikinci, Lüleburgaz Takımı ise üçüncü oldu. Turnuvaya katılan Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, dereceye giren takımlara madalyaları verdi ve yaşlılarla bowling oynadı.
Bu Etkinlikler Yaşlılarımız İçin Çok Önemli
Turnuva hakkında konuşan Vali Orhan Çiftçi, “Oldukça güzel bir organizasyon emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Ben elimden geldiği her zaman, vaktimin olduğu her zaman huzurevimize giderek yaşlılarımızla vakit geçiriyorum. Onların hayat tecrübelerinden faydalanıyorum, dertlerini ve isteklerini dinliyorum. Yapılan bu etkinlikler onlar için çok önemli. Bu gibi etkinlikler artarsa yaşlılarımız da hayata daha çok tutunur ve güzel zaman geçirirler.” diye konuştu.
Salonda Cıvıl Cıvıl Bir Ortam Vardı
Etkinlik hakkında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Mehmet Karaman, “Bugün çok mutluluk duyduğumuz bir haldeyiz. Burası cıvıl cıvıl bizim veteranlar yani yaşlılar için yaptığımız bowling turnuvasını gerçekleştiriyoruz. Bizler Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü olarak Yaşlılarımızın sağlıklı ve verimli bir yaşlılık geçirmelerini sağlamak istiyoruz. Bu etkinlikte bu amacımızı gerçekleştirmek adına yaptığımız etkinliklerimizden birisi. Valiliğimiz ve Gençlik Spor Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz. Bugün Turnuvamızda 5 takımımız var. Bu 5 takımdan 3 tanesi bizim huzur evlerimize ait, 1 tanesi merkezde ki huzur evimize ait bir tanesi de gazilerimizden oluşuyor. Bu 5 takımımıza da yapacakları karşılaşmada başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Kenan Mete, “İlimizde ilk kez gerçekleştirdiğimiz Yaşlılar Bowling Turnuvasını bugün gerçekleştiriyoruz. Yaşlılarımızı kaynaştırmak ve onların daha faal daha mutlu bir hayata sahip olmaları amacıyla bu faaliyeti gerçekleştirdik. Umarım önümüzde ki zamanlarda farklı aktivitelerle bu gibi güzel organizasyonları gerçekleşmeye devam ederiz.” dedi.
Seneye Rakip
Tanımayacağım
Turnuvanın gerçekleşmesinden oldukça hoşnut olan yaşılılar, “Bir çoğumuz hayatımızda ilk defa bowling oynadık ve çok güzel bir gün geçirdik” dediler.
Yaşlılardan Seyfullah Korkut, hayatında ilk kez bowling topunu eline aldığını ama bundan sonraki turnuvalarda rakipsiz olarak yarışacağını söyledi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol