“Hükümetten samimi çözüm bekliyoruz”

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, kaçak göçmen konusunu TBMM gündemine getirdi. Özellikle Suriyeli sığınmacıların hemen her gün kamyonlarla Kırklareli’nin köylerine getirildiğini burada gece gündüz yöre halkının kapısını çalarak ekmek, telefon istediklerini, Bulgaristan tarafına geçmeyi başaranların ise darp edilip tekrar Türkiye’ye geri gönderildiklerini belirterek bölge insanının tedirgin ve endişeli olduğunu Hükümetin bu konuda samimi bir çözüm üretmesi gerektiğini söyledi.

CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, 12 Nisan 2022 tarihli TBMM Genel Kurulunda Hükümete seslendi. Kayan’ın gündeminde kaçak göçmenler vardı. Özellikle Suriyeli sığınmacılar konusunda bölge halkının tedirgin olduğunu, olayların yaşanmasından endişe ettiklerini ifade eden Kayan, şunları söyledi;
“Kırklareli’nin Kofçaz ilçesi Bulgaristan sınırında. Karaabalar, Ahmetler, Ahlatlı, Tatlıpınar, Malkoçlar, Çağlayık köyleri sınıra 100 kilometreden daha yakın. 16 köyün 15’i Kofçaz ile Bulgaristan arasında. Suriyeli sığınmacılar her gün gece yarısından sonra kamyonlarla getirilip bu köylerin yakınlarına bırakılıyorlar. Köylere gelip camları, kapıları çalıp ekmek, telefon vesaire istiyorlar, gece gündüz fark etmiyor. Tarlalarda çalışan insanlara gidip oradan yine aynı şekilde isteklerini sıralıyorlar, halk tedirgin. Bulgaristan sınırını geçenler Bulgarlar tarafından darbedilip tekrar Türkiye’ye gönderiliyorlar. Onların kollarını, bacaklarını da kırıyorlar bir de onların tedavisiyle uğraşıyoruz. Jandarma her gün köylere gelip bu bölgelerden kamyonlar dolusu sığınmacıyı toplayıp tekrar Kırklareli’ne gönderiyor. Orada tedavileri vesaire yapılıyor. Şimdi, bu bölgede insanlarımız oldukça tedirgin ve cinayete sebep olacak olaylardan korkuyorlar, endişeliler, Hükûmetten mutlaka ama mutlaka samimi çözüm bekliyorlar.” (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol