“Hukuki sürecin takipçisi olacağız”

Kırıkkale’de eski eşi tarafından 10 yaşındaki çocuğunun gözleri önünde boğazı kesilerek öldürülen Emine Bulut olayında tepkiler giderek büyüyor.Cumartesi günü yaşanan olaya tepkiler devam etti. Tepkilerden biride Kırklareli Barosu’ndan geldi. Baro’nun Kadın Hakları Komisyonu yazılı bir açıklama yaparak hukuki sürecin takipçisi olma sözü verdi. 

Kırıkkale’de eski eşi tarafından öldürülen Emine Bulut cinayetine tepkiler dinmiyor. Kırklareli Barosu Kadın Hakları Komisyonu’da bir açıklama yaparak Bulut’un öldürülmesini kınadı. Açıklamada cinayet ile ilgili olarak hukuki sürecin takipçisi olma sözü verildi. Kızının gözleri önünde bıçaklanan Bulut’a kızının ‘’Ne Olur Ölme Anne!” sözlerinin yer aldığı açıklamada, “Bir kadının ‘ölmek istemiyorum’ çığlığı ile karardı bugün yine dünyave bir çocuğun feryadı ile parçalandı kalbimiz. 4 yıl önce boşandığı eşi tarafından defalarca kez hunharca bıçaklanarakevladının gözleri önünde öldürüldü Emine Bulut.
Kelimeler kifayetsiz, kınama sözcükleri anlamını yitirdi artık.Bir kadın, bir anne; melek olur iken gözü yaşlı evladını sahipsiz bıraktı arkasında.Daha kaç kadını kurban vereceğiz, tahrik olan erkek şiddetine!!!. Daha kaç evladımız haykıracak, ‘Ne olur ölme anne !!!” diye” diye soruldu. Açıklamada, “Kırklareli Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak bundan öncesinde olduğu gibi yaşanan bu vahşet neticesinde başlayacak hukuki sürecinyakından takipçisi olacağımızı Kamuoyuna saygı ile bildiririz” denildi.
Emine Bulut cinayeti hakkında…
Olay, 18 Ağustos'ta Kırıkkale’de Menderes Caddesi'ndeki bir kafede meydana geldi. F.B., 4 yıl önce boşandığı eski eşi Emine Bulut ve kızı F.B.B. ile kafede buluştu. F.B. ile Emine Bulut, arasında tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmada F.B., yanındaki bıçakla eski eşini, kızının gözü önünde vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakladı. Emine Bulut kanlar içinde kalırken, F.B. taksiye binerek kaçtı. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, yaralanan Emine Bulut ile olayın etkisiyle şoka giren kızı F.B.B.'yi ambulansla Yüksek İhtisas Hastanesi'ne kaldırdı. Tedaviye alınan Bulut, doktorların tüm çabasına rağmen hayatını kaybetti.Yaşanan anların o sırada kafede bulunan bir genç tarafından cep telefonu ile görüntülenmesinin ardından sosyal medyada paylaşılması ile olay Türkiye gündemine okurdu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol