Hukuk Fakültesi müjdesi

İlimize Hukuk Fakültesi kazandırmak için yapılan çalışmalar sonucunu verdi. YÖK tarafından verilen izinle beraber Kırklareli Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılında ilk öğrencilerini alacak.

Kırklareli Üniversitesi ailesinin en yeni üyesi Hukuk Fakültesi oldu. Bir süredir hukuk fakültesinin ilimize kazandırılması için Kırklareli Üniversitesi’nin yaptığı temaslar sonucunu verdi. 2018-2019 Eğitim-Öğretim sezonundan itibaren Hukuk Fakültesi’nin öğrenci alacağını Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür açıkladı.
Öğrenci alımına izin verildi
YÖK onayı ile Hukuk Fakültesi’nin önümüzdeki eğitim öğretim sezonunda öğrenci alacağını açıklayan Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür; “Kurulduğu 2007 yılından itibaren gelişimini hızla sürdüren üniversitemiz; bünyesinde yer alan 10 Fakülte, 1 Devlet Konservatuvarı, 3 Enstitü, 3 Yüksekokul, 7 Meslek Yüksekokulu ve 14 Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde 29.000 öğrencisi ile eğitim-öğretim faaliyetine devam etmektedir.
Hukuk Fakültesine 2018-2019 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınmasına YÖK tarafından izin verildi. Tıp Fakültesinin açılması ise YÖK Genel Kurul Kararı ile kabul edilmiş, Bakanlar Kurulu′ndan geçmesi beklenmektedir. Üniversitemizin bu günlere gelmesinde desteklerini esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç’a ve emeği geçen herkese sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum” dedi.
İlk müjde hukuk fakültesi
Kırklareli Halkının hakkındaki gelişmeleri yakından takip ettiği Kırklareli Üniversitesi bünyesinde açılacak Hukuk Fakültesi ve Tıp Fakültesi için ilk müjde Hukuk Fakültesi’nden geldi. YÖK’ten gelen onayla beraber Kırklareli Üniversitesi hukuk eğitimi verecek Hukuk Fakültesi’ne öğrenci kabul edecek.
Gazetemizin de yakından takip ettiği Hukuk ve Tıp Fakülteleri hakkında 2018’in Şubat ayında KLÜ Rektörü Prof.Dr. Bülent Şengörür; ‘’Şehrimiz bunu bekliyor. Hukuk fakültesi ve tıp fakültesi ilgili büyük beklentiler var. Onu ben hissediyorum’’ dedi. Şengörür,öğretim üyeleriyle ilgili eksiğin Mart ayında tamamlanmasından sonra öğrenci kabulü müjdesi vereceklerini ifade etmişti. Rektör Şengörür, Kırklareli Üniversitesi Mezuniyet töreninde yaptığı konuşmasında KLÜ Hukuk Fakültesi’nin 2018-2019 eğitim ve öğretim sezonunda öğrenci kabul edeceğini müjdeledi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Hukuk açıldımı 2018 bu yıl öğrenci alıyormu bilgi verirmisiniz