Hukuk Fakültesi ilk öğrencilerini aldı

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından Kırklareli Üniversitesi’ni kazanan öğrencilerin kayıt telaşı 3 Eylül (dün) itibariyle başladı. Kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler kayıttın ilk gününde kampüse akın ederek kayıt işlemlerini gerçekleştirirken, bu yıl ilk kez öğrencilerini ağırlayacak olan Hukuk Fakültesi’nde de kayıt heyecanı yaşandı. Kayıtların ardından Hukuk Fakültesi’ne kayıt yaptırmaya gelen öğrencilere yönelik “Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi.

2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre Kırklareli Üniversitesi’ni kazanan toplam 4 bin 990 öğrenci için kayıt işlemleri, 03 Eylül Pazartesi başladı. Öğrenciler 03-05 Eylül tarihleri arasında “https://www.turkiye.gov.tr/” internet adresine girerek elektronik kayıt yapabilecek.
Elektronik kayıt yaptıramayan öğrenciler için ise şahsi başvurular, 3-7 Eylül tarihleri arasında Kırklareli Üniversitesi Kayalı Kampüsü Merkezi Yemekhane Binası’nda bulunan Kayıt Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
İlk kayıt tarih bölümüne yapıldı
Kırklareli Üniversitesi yetkilileri Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrenci ve velilerine rahat ve kolay bir kayıt imkanı sağlamak amacıyla kayıt işlemleriyle ilgili her türlü bilgi ve desteği sağlıyor. 2018-2019 eğitim öğretim yılının ilk kaydını ise Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğrencisi Özlem Balkış yaptı. İstanbul’dan öğrenim görmek üzere ilimize gelen Balkış, Kırklareli Üniversitesi’ni kazanmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek Kırklareli Üniversitesi’nde iyi bir eğitim alacağına inandığını ifade etti.
Hukuk Fakültesi İlk
Öğrencileriyle Buluştu 
Bu yıl ilk kez öğrenci alımı gerçekleştiren Hukuk Fakültesi de 3 Eylül tarihinde kayıt işlemlerini gerçekleştirdi. 2018-2019 akademik yılında ilk öğrencilerini ağırlayacak olan Hukuk Fakültesi’ne kayıt yaptırmaya gelen öğrencilere yönelik “Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi.
Bilgilendirme toplantısı
gerçekleştirildi
2. Merkezi Derslikler Binası 311 No’lu salonda gerçekleşen bilgilendirme toplantısı, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Neziha Musaoğlu’nun öncülüğünde öğretim elemanları, idari personel ve öğrencilerin katılımı ile yapıldı. Öğrencilere birçok konuda bilgilerin aktarıldığı toplantıda; okulun akademik ve idari yönetimi, dönem dersleri, sınav sistemi,  öğrenci değişim programları, sağlık hizmetleri, psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetleri, yemekhane hizmetleri, barınma imkânları, ulaşım, sağlık, kültür ve spor hizmetleri anlatıldı. Bilgilendirme Toplantısı, soru-cevap kısmının ardından sonlandırıldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol