Hoş geldin bahar

Her yıl 21 Mart tarihinde kutlanan geleneksel Nevruz bayramı dolayısıyla Kırklareli Valiliği tarafından ilimiz Festival Alanında çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Yumurta boyamadan, ateş üzerinden atlamaya, uçurtmadan, mini konsere kadar birçok etkinliğin düzenlendiği kutlamalarda, geleneksel kültürümüz yaşatıldı. Etkinliklere Kırklareli Valisi Osman Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Cumhur ittifakı adayı Derya Bulut ile AK Parti İl Başkanı Alper Çiler de katıldı…

Binlerce yıllık Türk tarihinin önemli bir parçası olan, bolluğun, bereketin bahar mevsiminin müjdecisi Nevruz Bayramı dün etkinliklerle kutlandı. Kırklareli Valiliği tarafından düzenlenen etkinlikler saat 15.00 itibariyle ilimiz Festival Alanında başladı. Çoğunluğunu çocukların oluşturduğu etkinlikler çerçevesinde; Maniler okundu, uçurtma uçuruldu, yumurta boyama etkinliği, çocuk oyun alanlarında çocuklar eğlendi ve mini konser verildi.

Saat 18.00’i gösterdiğinde ise, büyük nevruz ateşi yakıldı. Etkinliğe; Kırklareli Valisi Osman Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Cumhur ittifakı adayı Derya Bulut, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, MHP İl Başkanı Şaban Savaşan da katıldı. İlk olarak halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. Kırklareli Valisi Osman Bilgin’in yaptığı konuşmanın ardından ise nevruz ateşi yakıldı. Etkinlikte örste çekiç de dövüldü.
Daha sonra Vali Bilgin stantlarda çocuklara hediyeler sundu. Etkinlik güneş batana kadar sürdü.
Vali Bilgin’den
nevruz mesajı
Vali Bilgin günün anlam ve önemine değindiği bir mesajı da kamuoyu ile paylaştı. Vali Osman Bilgin mesajında şunları kaydetti;
Binlerce yıllık Türk tarihinin önemli bir parçası olan, bolluğun, bereketin bahar mevsiminin müjdecisi “Nevruz Bayramı’nın” başta ülkemiz olmak üzere tüm gönül coğrafyamıza ve aynı tarihe sahip olduğumuz Türk Dünyasına hayırlar getirmesini diliyorum. Balkanlardan Orta Asya’ya, Anadolu’dan Kafkaslara, Ortadoğu’ya kadar çok büyük bir coğrafyada kutlanan Nevruz Bayramı, sahip olduğumuz köklü kültürümüzün, geleneklerimizin önemli bir parçasıdır. Asırlar boyunca hükmettiği topraklarda Nevruzun simgesi olan huzuru, barışı, kardeşliği, adaleti hakim kılmaya çalışan Türk milleti, bugün yine aynı duygularla mazlumların sesi olmaya, yardıma muhtaçlara el uzatmaya, ekmeğini paylaşmak için mücadele etmeye devam etmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle yakılacak Nevruz ateşinin başta milletimiz olmak üzere gönül coğrafyamızda yaşayan tüm Türk Dünyası Topluluklarına ve dünyaya huzur ve kardeşlik getirmesini diliyor, Kırklarelili hemşehrilerimin “Nevruz Bayramını” kutluyorum.”




Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol