"Hizmet için hedef yeni Türkiye"

Türkiye'nin son Başbakanı Binali Yıldırım 10 Haziran Pazar günü saat 17.00'da Lüleburgaz Kongre Meydanı’nda halka hitap etti. Yıldırım, gerçekleşen mitingde, "İstanbul Lüleburgaz-Babaeski-Kırklareli-Kapıkule hızlı trenine başlıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Çok yakında ihalesi tamamlanıyor. 2 milyar lira, helal olsun Lüleburgaz'a" dedi.

10 Haziran Pazar günü saat 17.00'da Lüleburgaz’da Başbakan Binali Yıldırım vatandaşlar ile bir araya geldi. Lüleburgaz Kongre Meydanı’ndaki mitinge Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, AK Parti Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz, AK Parti Kırklareli 1. Sıra Milletvekili Adayı ve Milletvekili Selahattin Minsolmaz, 2.Sıra Milletvekili Adayı Volkan Göç, 3. Sıra Milletvekili Adayı Kadriye Tokat, İl Başkanı Alper Çiler, Merkez İlçe Başkanı Tanzel Koç, İl Kadın Kolları Başkanı Aslı Karakahya, İl Gençlik Kolları Başkanı Bahadır Kovankaya katıldı. Miting de ilk olarak Adalet ve Kalkınma Partisi Lüleburgaz İlçe Başkanı Tanzel Koç bir konuşma yaptı. Koç, mitinge katılım gösteren herkese teşekkür ettiğini belirterek; "Bu gün Türkiyemizin son Başbakanı Binali Yıldırım sizler ile buluşacak. Bu kutlu yolda bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim Lüleburgaz" dedi.
 "Bu gün burada ülkemizin son başbakanı Binali Yıldırım’ı ağırlıyoruz"
AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Tanzel Koç, konuşmasının ardından AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler konuşma yaptı. Çiler konuşmasında katılan herkese teşekkür etti. Çiler, "Bu gün bizim için bir düğün. Bizim düğünümüze yoğun bir şekilde katıldığınız için şahsım ve AK Parti Kırklareli teşkilatı olarak teşekkür eder en derin saygılarım sunarım" diye konuştu.
"Kendi kaderimizi 24 Haziranda
belirleyeceğiz"
İl Başkanı Çiler devamında, "Allah Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı başımızdan eksik etmesin. Bu gün burada tam iki hafta sonra Haziran da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimi için, dayanışma ve  birlik için toplandık. Arkadaşlar bu seçim Mustafa Kemal’in önderliğinde manda ve himayeyi kabul etmeyip bağımsızlığımızı ilan ettiğimiz Kurtuluş Savaşı kadar Adnan Menderes’le gerçek demokrasiye geçmediğimiz 1950 seçimler kadar Atatürk'ün vasiyeti olan ve yakalamak üzere olduğumuz muassır medeniyetler seviyesini avucunun içinden kaçıra bilme tehlikesi ile karşı karşıya olduğumuz için vatan, millet, bağımsızlık, demokrasi velhasıl Türkiye'nin geleceğini belirleyecek ve hesabı torunlarımız tarafından bize sorulacak olan çok önemli bir seçimdir. Senin benim ve Türkiye'nin geleceği için oylarımız ile kaderimizi belerleşeceğimiz bir gündür" ifadelerini kullandı.
 “Aziz milletimiz seçimini
24 Haziran’da yapacak”
Daha sonra AK Parti Kırklareli Milletvekilli ve 1. Sıra Milletvekili Adayı Selahattin Minsolmaz bir konuşma yaptı. Minsolmaz konuşmasında şu sözlere yer verdi ;
“Bu gün en büyük ilçemizde sanayinin, tarımın, ticaretin, başkenti Lüleburgaz da Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, sizlerle bir araya gelecek. 2001’de kurulduktan sonra sizlerin oyları ile kurulduktan 1 yıl sonra 2002’de tek başına iktidar olmuş bir partinin hep birlikte çalışanları, milletvekilleri, teşkilatı ve oy veren insanlarıyız. 2002’den buyana kadar girdiğimiz 12 seçimde aziz milletimiz yaptığımız hizmetleri ve bu ülke için, bu millet için AK Parti’nin ortaya koyduğu bütün insanları takdir etti. Dünyanın hiçbir yerinde sadece Türkiye’de değil hiçbir siyasi alanda girdiği 12 seçimde iktidar olan bir parti yok” dedi.
"Yaparsa yine AK Parti yapar"
Konuşmaların ardından helikopterle Lüleburgaz’a gelen Başbakan Binali Yıldırım, platforma çıkarak halka seslendi. Yıldırım mitinge katılan herkese teşekkür etti.
Yıldırım, 2002'den 2018'e kadar büyük mücadele ettiklerini söyledi. Yıldırım konuşmasında; "2002'den bu yana bütün beldelerimizi, köylerimizi kalkındırmanın gayreti içerisindeyiz. Dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürürken bir yandan da darbecilerle mücadeleyi sürdürdük" diye konuştu.
"Lüleburgaz’ın ekonomisi
daha da canlanacak"
Binali Yıldırım, Lüleburgaz'a yaptıkları yatırımlara ilişkin ekonominin daha da canlanacağını dile getirerek;  "16 yılda Lüleburgaz'a bir hastane 4 tane de sağlık tesisi yaptık, vatandaşımızın hizmetine sunduk. İki önemli projeden bahsedeceğim. Birinci müjde İstanbul-Lüleburgaz-Babaeski-Kırklareli-Kapıkule hızlı trenine başlıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Çok yakında ihalesi tamamlanıyor. 2 milyar lira, helal olsun Lüleburgaz'a. Çanakkale Köprüsü'nü yapıyoruz. Dünyanın en uzun köprüsü. Dünyanın en uzun asma köprüsünün inşaatına başladık. Bu köprüden bütün Ege ve Avrupa gidiş-gelişleri buradan sağlayacak. Buraların ekonomisi daha da canlanacak." dedi.
"2002'dan 2018'e ülkemiz çok gelişti"
Başbakan Binali Yıldırım 2002'den 2018'e kadar Türkiye'nin çok geliştiğini belirterek "Lüleburgaz'ın çiftçileri başımızın tacı. 2002 yılında, 15 yıl önce verilen destek sadece 6 trilyon, şimdi ne kadar veriyoruz; 46 trilyon veriyoruz. Nohutu da tarım destek listesine aldık. Ürününüz bol olsun. Dere ıslahlarının temellerini de attık. Bu sene fidanlıklar da yapacağız, hayırlı olsun." diye konuştu.
"Sizlerden yetki istiyoruz"
Başbakan Binali Yıldırm, "Daha fazlasını yapmak için yetkinizi istiyoruz. Yarınınız bugününüzden çok daha güzel olacak. Ramazan Bayramınınızı tebrik ediyorum" dedi.
Yıldırım konuşmasının ardından vatandaşlara satranç dağıttı...


Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. "tarihten ders alınsaydı..." 11 Haziran 2018 Pazartesi 16:01:58

    Yaygın yoksulluk ve yoksunlukla sefil olan Fransa'da 1780'lerde büyük bir halk ayaklanması başlamış sarayda şaşa ve debdebe içinde yaşayan kraliçe Maria Antoinette "millet açlık içinde-ekmek bulamıyor" uyarısını "öyleyse kek yesinler"le yanıtlamıştır. İkiyüz küsür yıl sonra benzeri bir durumda milletimize kıraathane ve (milletin parasıyla) bedava bir dilim 'kek' vadedilmektedir 'devam' adına.

  2. Keke takmış durumdasınız da kıraathaneyi kahvehane olarak sunarak algı yapıyorsunuz yorumcu arkadaşım. Kıraathane okuma evi manasında kullanılıyor pekala biliyorsun. Senin okeye taş döndüğün izbe kahvehanelerden değil. Bunu da söylesene...

  3. Yeni Türkiye neymiş bi anlatsalar hele?! Milletin aklıyla dalga geçiyorlar...