Hızlı Tren gelecek, fakat...

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, dün sabah gerçekleştiren kahvaltıda basın mensupları ile bir araya geldi. Ankara'nın gündemi ve yapılan çalışmaları kısaca özet geçen Minsolmaz, haftanın yarısını bölgede
diğer yarısını ise Ankara'da geçirdiğini vurguladı.
Meclisin tatile girmesi ile birlikte Kırklareli milletvekillerinin düzenlediği programlarda devam ediyor. Birçok programa katılım gösteren ve teşekkür ziyaretleri gerçekleştiren AK Parti Kırklareli milletvekili Selahattin Minsolmaz, Çarşamba günün basın mensupları ile bir araya geldi. Sabah saat 10.00'da Merkez İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği kahvaltıda soru yanıtlayan Minsolmaz, birçok müjdeyi de beraberinde verdi.

Hızlı tren, sürdürülen çalışmalar ve doğuda gerçekleşen terör olaylarına ilişkin açıklamalarda bulunan Minsolmaz; "irademizi asla kaybetmedik, çalışmalarımızı sürdürüyoruz" mesajını verdi.
Bölge Milletvekilleri ile beraberiz
Bölge milletvekillerinin sol ağırlıklı olması ile birlikte 3 ilin milletvekilleri ile ortak çalışma sürdüklerini belirten AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz;
"Meclisimiz haftanın 3 günü çalışıyor ve kalan zamanda da sürekli bölgede olmaya çalışıyoruz. Teşekkür ve bilgilendirme ziyaretlerimizde bununla birlikte devam ediyor. Bölgemizi oldukça etkileyecek olan özellikle ulaşım ile ilgili gelişmeler yaşandı. Ben öncelikle bölgeye ilişkin yatırımlardan bahsetmek istiyorum. Başbakanımızın seçim beyannamesi olarak 100 gün içerisinde verilen sözler öngörülen takvim içerisinde yerine getirilecek sözlerdi bildiğiniz üzere. Biz bunların aday olarak sözcülüğünü yaptık, şimdi de milletvekili olarak mecliste bunların yasalaşması süreçlerini yasalaşması sürecinde sizlerde takip ediyorsunuz. Bu süreçler devam edecek. Kesin bütçe çalışmalarımız devam ediyor ve o dönemde yoğun çalışacağız Ankara'da olacağız. Trakya'da bir güç birliği oluşturduk ve çalışmalarımızı Edirne, Tekirdağ, Kırklareli milletvekilleri olmak üzere 5 milletvekili olarak yürütüyoruz. Bu süreç içerisinde bizler tarım, gıda ve hayvancılık komisyonunda görev aldık. Bunları sizlerde belirttiniz" sözlerine değindi.
Şuan en önemli
gündemimiz terör
Ankara'nın en çok kafa yorduğu ve geri adım atmayacağı terör olayları hakkında kısaca bilgi veren Minsolmaz;
"En çok değinilen konu malum, Sur, Silvan, Diyarbakır, bu bölgelerde yaşanan süreçler. Üzülerek takip ediyoruz. Tüm ilgili bakanlarımızın açıkladığı şekilde bu konuda hiçbir adım atılamayacağı ve sonuna kadar çok kararlı bir şekilde gidilecek. Çünkü çözüm süreci sonrasında bu konunun istismar edilmesi ve şuanda adeta oradaki Kürt insanımızın halkımızın, adeta canlı kalkan olarak kullanılarak, güvenlik güçlerinin ve devletin yaptığı faaliyetlerin, sanki bunu kasten yapıyormuş gibi, böyle biralgı oluşturulma çabasıda. Vatandaşımız tarafından öyle olmadığı algılanıyor. Bu konuda ciddi bir çalışma var, faaliyet var. Güvenlik güçlerimize her zaman destek olduğumuzu buradan açıklıyoruz. Oralarda yapılan manikilasyonlar var. Ama genel basından, televizyonlardan herkesin gördüğü gibi durum öyle değil. 2004 yılında yaşanmış bir olay, başka ülkede olmuş bir olay, bizim ülkemizde oluyormuş gibi gösteriliyor. Maalesef ki ulusal basında zom yapılarak orada oluyormuş gibi gösterilmek isteniyor. Burada yapılmak istenilenilenin ne olduğunu vatandaşımız rahatlık ile görebiliyor. Bu sıkıntılı dönemde basilet ile aşılacaktır. Bu sürecin kararlılık ile gideceği noktanın yakın olduğunu belirtmek istiyorum" dedi.
Hızlı Tren gelecek fakat...
Hızlı trenin bölgemizden ve il sınırlarımızın içerisinden geçeceği müjdesini veren Milletvekili Selahattin Minsolmaz çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Minsolmaz yaptığı konuşmasında; "Kırklareli'de yoğun bir süreç başlayacak. Başbakanımızın Afyon'da Trakya milletvekilleri olarak sorduğumuz hızlı trene dair sorularımızı cevaplayan Ulaştırma bakanımız yanıtladı. Hızlı tren uzun bir dönemdir. Bizlerinde seçim döneminde dair sizlere sıkça bahsettiğimiz bir konudur. Yüksek hızlı tren hükümetimizin Ankara-Konya arasında yaptığı ve şimdi de başka illerde gerçekleştirdiği projelerden biridir. Türkiye genelinde yeni bir ulaşım konsepti olarak geliştirmeyi planladığı hükümetimizin ulaşım alanlarından, en önemlilerinden bir tanesi olacak. Bunların bir parçası genel projesinin genel projenin bütünü içerisinde, Kapıkule-halkalı olarak bizler sizler ile bundan sonraki seçimlerde Cumhurbaşkanlığı seçimi de dâhil olmak üzere sürekli paylaştık sizler ile. En çok nüfus hareketinin olduğu bölgelere öncelikli olarak yapılıyordu. Şimdi artık yurt çapında somut adımlar atıldı. Ulaştırma bakanımızın açıkladığı üzere bu 2016 yılının bizim bölgemizdeki Kapıkule- Halkalı hattının ihale çalışması yapacak. Bu anlamda burası çok önemli arkadaşlar Kırklareli için. Hepimizin gençliğinin delikanlılığının, geçtiği dönemlerde bizler treni gördük. Klasik dediğimiz tren yolculuktan ziyade, pancar maksadı ile geliyordu. Eski hattımızda bir kısım çalışıyor fakat bölgemize olan kısmında herhangi bir çalışma yapılmıyor. Bu yeni tren ile bilgiler bazen karıştırılıyor. Mevcut hattın yenilenmesi tadilat görmesi gibi algılanıyor. Bunun o hatla ve güzergahla bir ilgisi yok. Bambaşka yeni bir mühendislik harikası olarak ve çok hızlı tren yani. Hız olarak bize verilen bilgilere göre Lüleburgaz- İstanbul hattının 32 dakikaya kadar düşeceği söyleniyor. Tabiki projelerin son şekli verildikten sonra nihai hızlar belli oluyor. Kapıkuleden başlayıp Edirne'nin kenarından Çorlu- Çerkezköy ve İstanbul/Halkalı'ya bağlanan bir tren. Bu iki aşamadan oluşuyor. Gerek projelendirmesi, gerek finansmanı gerekse de ihale süreci büyük ihtimal ile öyle olacak. Bir aşaması İstanbul Çerkezköy hattı bu büyük ihtimal ile öz kaynak ile yapılacak bir çalışma olacaktır. Bu hat hem yolcu hem de yük hattı olacak. Lüleburgaz'dan sonra önemli bir kesimde çok ciddi bir yük taşımacılığı da söz konusu. Tam anlamı ile Kırklareli'den şuan geçen bir proje yok. Bu hızlı tren projeleri 240-200 kilometre hızla giden araçlar. Bizim için önemli olan il sınırlarımızdan geçmesi ve en büyük yolcu istasyonu Lüleburgaz ilçemize yapılacak. İlerleyen süreçlerde bunun farklı bağlantıları da yapılabilecek. Bunun 2016 yılı içerisinde ihalesinin yapılacağı sayın bakanımız tarafından bizlere müjdelendi" sözlerinin altını çizdi...

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Bırakın hızlı treni de Şu Kırklareli-Pınarhisar-Vize arasındaki duble yol ve çevre yolu geçişlerinden bir haber ver. Bu ilçelerin cezası nedir senelerdir ? Her gün bu hatta ölüm saçarcasına geçen yüzlerce ağır tonajlı yük kamyonları çimento araçları daha ne kadar tehlike saçacak ? Planlama Trakya'nın en verimli ovasını ikiye bölüyor şekilde planlanmıştı. Niçin bu ilçelerin kuzeyinde kalan kıraç verimsiz alanlardan geçirilmiyor bu yolun projeleri ? Siz evela bundan haber verin.