“Hiç yılmadan çalışmaya devam edeceğiz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yeniden aynı görevin Millet tarafından tevdi edildiği 24 Haziran Pazar günü Milletvekili seçimlerinde de AK Parti önemli bir başarıya imza attı. Bu çerçevede ilimizden de 1 Milletvekili çıkaran AK Parti, önceki dönem Milletvekili Selahattin Minsolmaz’ı yeniden Türkiye Büyük Millet Meclisine gönderdi.
Selahattin Minsolmaz 27 Haziran Çarşamba günü (dün) saat 11:30’da mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Vahdet Yeltepe’nin elinden aldı. Minsolmaz’a; AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Gençlik Kolları, Kadın kolları, İlçe Başkanları ve partililer de eşlik ettiler.
AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “Arkadaşlar bu oyları sizlerin emekleriyle aldık tabi ki ben bu mazbatayı parti adına alıyorum. İkinci dönemi de 27. Dönemi de Allah nasip etti. Hepinize canı gönülden çok teşekkür ediyoruz. Mazbatamızı aldık ve bugün resmen bu bize tebliğ edilmiş oldu. Çok yakında da Ankara'ya gideceğiz. Ben tekrar hepinize emeklerinize çabalarınıza göstermiş olduğunuz desteklere canı gönülden teşekkür ediyorum, hakkınızı helal edin” dedi. Ardından tebrikler ve alkışlar eşliğinde mazbatasını alan Minsolmaz, partililer ile hatıra fotoğrafı da çektirdi.
Dün ayrıca Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan bir çay bahçesinde partililer ile bir araya geldi. İlk olarak selamlama konuşmasını AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler yaptı. Çiler selamlama konuşmasında partililere teşekkür ederken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan’a da ziyaretinden dolayı teşekkür etti.
AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ise konuşmasında şunları kaydetti; “Öncelikle mazbatayı temsili olarak alsak da partimiz bu sorumluluğu bizim omuzlarımıza yüklese de temsili manada önemli olan burada hep birlikte bu başarıyı elde etmektir. Bunun için öncelikle sizleri kutluyorum. Ülkemiz zor bir seçim geçirdi ve dışarıda çok yoğun bir saldırıyla karşı karşıya kaldı. AK parti aleyhine, Cumhur ittifakı aleyhine sonuçlanması çabasıyla ciddi bir mücadele içerisine girdik. Çok şükür ki ilimizde başarıyı sağladık. Türkiye genelinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk turda, tekere çomak sokmak isteyenlerin hevesini kursağında bıraktık” dedi.
Halkın güveni ile 5 yıllık bir halk vizesi aldığını dile getiren Minsolmaz “İşte bu halkın güveniyle olan bir şey. 12 seçimde birinci olan siyasi bir parti olarak 13. Seçimde de birinci olacağımızdan yana şüphemiz yoktu. 16 Nisan referandumuyla önemli bir anayasa değişikliği yaptık. Artık eskiden olduğu gibi %34’lerle %40’larla iktidar olunamayacak. En önemlisi de Cumhur ittifakıyla bir Cumhurbaşkanı olarak da yeni sistem içerisinde %50+1’i almadan hiç kimsenin Cumhurbaşkanı olamayacağı, hükümeti kuramayacağı ile ilgili bir anayasa değişikliği yaptık. Bunu mecliste MHP’nin de destekleriyle yaptık ve daha sonra da Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin adayı olarak da yine Cumhur İttifakı adı altında MHP ile birlikte Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığı ile birleştik. Sahada biz teşkilatımızla ve MHP’li kardeşlerimizle birbirimize kenetlenerek bu başarıya imza attık. Bunun yankıları tüm dünyada hala sürüyor. Muhalefet partisi içerisinde de yankıları hala sürüyor. Kemal Kılıçdaroğlu buradan yine bir başarı hikâyesi çıkarmak için ilk söylemini yapmaya başladı. Hatta bu seçimin galibi olarak da CHP’yi ilan etti. Haritaya bakmamış herhalde veya ters bakmış neredeyse mağlubu olarak da AK partiyi ilan etme çabasında. Ama değerli hemşerilerim hamdolsun Milletimiz her şeyin farkında. Cumhurbaşkanımızın 2023 hedefi var. Cumhuriyetin ilanının 100. Yılında Türkiye’nin dünyanın ilk on ekonomisine girmesi, kişi başına düşen gelirin 25 bin dolar olması, Türkiye’de işsizliğin yüzde 10 küsurlardan %5’ e indirilmesi ve GSMH’nın arttırılması. Böylesi önemli bir hedefi sayın cumhurbaşkanımız ve biz AK parti ekibi olarak dillendirirken muhalefetin de Cumhurbaşkanı adaylarının neler söylediğini hatta neler söyleyemediğini millet de görmüş oldu. Artık Türkiye’de projesi olamayan, fikri olmayan, geleceğe dair bir hizmet algısı olamayanın Türkiye’de siyaset yapamayacağını da millet bu seçim de tescil etmiş oldu. Bundan sonra Türkiye’de siyaset yeniden masaya yatırılacak. Özellikle muhalefetin yıkmak üzerine, yapılan yatırımları durdurmak üzerine yaptığı siyasi söylem millet tarafından kabul görmedi. Dış güç odaklarına sırtını dayayarak siyaset yapmak isteyenlere bu millet geçit     vermemiştir. MHP hakkında bir çok spekülasyon yapıldığı halde millet yine Milliyetçi Hareket Partisine büyük bir sağ duyuyla destek vermiş, yine mecliste olmasını kabul etmiştir. 9 ay sonra Belediye seçimleri var. İnşallah beş yıllık iktidarın milletimize vereceği güvenle yerel seçimlerde de çok güçlü olacağız. Kırklareli ve diğer ilçeler de olmak üzere inşallah bu başarıyla sayın Cumhurbaşkanımıza Kırklareli’ni hediye etme fırsatımız olacak. Bunun için hiç yılmadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan da partililere teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları kaydetti; “Bu seçimde sadece bir milletvekili seçmediniz, sadece bir başkan da seçmediniz. Tamamen sistemin ve Türkiye'nin kaderini belirleyen bir oy attınız. Öyle bir oy attınız ki bu oy 2023'ün oyuydu. Bu oy 2053'ün oyuydu. Bu oy 2071'e giden yolu açtığınız bir oydu. O yüzden o oylar çok kıymetliydi. Türkiye'de de en fazla katılım oranlarının olduğu illerimizden birisi Kırklareli. Elinize, yüreğinize sağlık. Recep Tayyip Erdoğan'a, liderimize bağlılığımız, liderimize göstermiş olduğunuz emekler için hepinize teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun. Yeni sistemde artık Allah nasip ederse, bu attığınız oylarla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile beraber artık bürokraside farklılıklar, tüm dünyadaki bakış açıları, tüm dünyanın Türkiye’ye olan bakış açıları değişecek. Bir olacağız, diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız” ifadelerini kullandı.
Daha sonra gelen Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, İl Başkanı Alper Çiler, İl Gençlik Kolları, İlçe Başkanı, İl Kadın Kolları Kırklareli Valisi Osman Bilgin’i makamında ziyaret etti.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Yerel seçimler için çok iyi çalışmanı lazım. Çoğu chp.li olan belediyelerle ilgili bu denli sorun şikayet varken hala belediyeleri kazanamazsanız sizin oy yükseltmenize başarı denilemez.