“Hiç kimseyi geride bırakmayacağız”

Cumhurbaşkanlığı Valiler Atama Kararnamesinin 12 Mayıs 2022 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanması ile Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği görevinden Kırklareli Valisi olarak atanan Birol Ekici, 18 Mayıs 2022 saat 14.00’da Kırklareli’ne geldi. Valilik Binası önünde düzenlenen törenle karşılanan Vali Ekici’yi protokol üyeleri ve ilkokul öğrencileri çiçeklerle karşıladı. Karşılama töreninin ardından Makamına geçen Vali Ekici, burada gazeteciler aracılığıyla Kırklarelilere ilk mesajını verdi. 
Atama için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Soylu’ya teşekkür eden Ekici, Şırnak’a atanan Vali Osman Bilgin’e de verdiği hizmetler için teşekkür etti. Vali Ekici konuşmasında şu ifadelere yer verdi;
“3 yıl Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği görevimden Cumhurbaşkanlığı Valiler Atama Kararnamesi ile Kırklareli Valiliği görevine atanmış bulunmaktayım. Bu önemli sorumluluğu bana tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya çok teşekkür ederim.
Burada da yine önceki görevlerimde olduğu gibi heyecanla görevimi yapmaya devam edeceğim. Benden önce burada 4 yıl görev yapan Sayın Valimiz Osman Bilgin’e ilimize verdiği hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Kendisine yeni görev yeri olan Şırnak’ta başarılar diliyorum. Bu bir bayrak yarışıdır. Sayın Valimizden aldığım bayrağı daha ileriye taşımak için çalışacağım.” 
Pandeminin yaralarını 
birlikte saracağız
“Dünyamız hepinizin bildiği gibi önemli bir süreçten geçiyor. Geçmiş 2 yıl içinde bu pandemiden dolayı bütün dünya olarak çok büyük sıkıntılar yaşadık. Bu sıkıntılara bütün dünya insanları olarak birlikte katlandık ve OECD (Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü) tahminlerine göre her kapalı kaldığımız ay ekonomik verilerimiz daraldı. Şimdi de bunun yaralarını sarmaya hep birlikte devam edeceğiz. Ben inanıyorum ki Trakya’nın incisi Kırklareli bu yaraları en kısa sürede saracaktır. Ekonomide sanatta, sosyal hayatta ve turizmde ilimizi en ileriye vatandaşlarımız ile birlikte götüreceğiz.”
“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın”
“Hizmet anlayışımızda ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışı bulunmakta. Hiç kimseyi geride bırakmayacağız. Şehrimizdeki bütün insanları kucaklayacak bize ihtiyacı olan herkese yardım edeceğiz. Kapımız 24 saat açık olacak. Ve ben heyecanla 7 gün 24 saat çalışacağım. 
Şehrimizi inşa ederken gönlümüzdeki aşk şehrimize yansıyacak. Hacı Bayram-ı Veli’nin dediği gibi; ‘Gönlü taş olanın şehri taş, gönlü aşk ile dolu olanın şehri gülistan olur’ diyoruz. Bizde şehrimizi gülistana çevirmeye, herkesi sağlıklı ve mutlu bir şehirde yaşamaya hazır etmek için var gücümüzle çalışacağım. 
Güvenliği ve huzuru sağlayacağım. Mevcut şu anki ilimizin verilerini biliyorum. İstihdamda, sağlıkta, eğitimde önemli mesafeler aşmış durumda. Birçoğunda Türkiye’nin önde gelen illeri arasında yada 7’nci 8’nci sıralarda. Daha önceki tecrübelerimle birlikte eğer 7’nci, 8’nci, 9’ncu sıralardaysak bunlarda yükseltilebilir. Hep birlikte çalışarak bunları aşacağız. Hepinize sağlıklı güzel günler diliyorum. Kırklarelilere saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”
Ekici konuşmasının ardından kendisini karşımaya gelen kamu kurum ve kuruluşların müdür ve temsilcileri ile bir araya geldi. 
Birol Ekici hakkında…
1969 yılında Antalya'da doğdu. 1989 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. Kamu görevine Sayıştay’da denetçi yardımcısı olarak başladı. Daha sonra çeşitli ilçelerde kaymakamlık, İçişleri Bakanlığında personel şube müdürlüğü, mülkiye başmüfettişliği; Başbakanlıkta idareyi geliştirme başkanlığı, Antalya İl Özel İdaresinde genel sekreterlik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında strateji geliştirme başkanlığı, bakanlık müşavirliği, müsteşar yardımcılığı; Antalya Büyükşehir Belediyesinde genel sekreterlik görevlerinde bulundu.
12.05.2022 tarih ve 31883 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Vali Atamaları Hakkında Karar” ile Kırklareli Valiliği görevine atanan Vali Birol Ekici, İngilizce bilmekte olup evli ve iki çocuk babasıdır. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol