Heyecan Dorukta, Herkes MERAKTA

Fevzi Çakmak Bulvarı
Kapatılacağı Günü Bekliyor
Kırklareli Değişime Hazırlanıyor
Cumhuriyet Caddesi Ne Olacak?
Karaumur Caddesi Mi Açılacak?

Sobacılar Çarşısını içine alan Cumhuriyet caddesinin Hasanpaşa caddesine kadar olan kısmı ile Fevzi Çakmak Bulvarının Polis evine kadar olan BÖLÜMÜ araç trafiğe kapatılmalı! Diyerek verdiğimiz haber sonrası yapılan çalışmalar binlerce insan tarafından merak ediliyor

Trafiğe kapalı caddeler ile ilgili sorun ve şikâyetler bir türlü bitmiyor…
Trafiğe açılan caddedeki esnaf kapatılmak, kapatılan ise tekrar açılmak istiyor… GİBİ yıl içerisinde birçok şikâyet ve talep alan Kırklareli Belediye Başkanlığı çözümü Fevzi çakmak bulvarında bulmasının üzerinde zaman geçtikçe merak giderek artıyor.
Fevzi çakmak caddesinin trafiğe kapatılarak geniş bir ekonomi alanının yaratılmak istemesi 80 Bin'e dayanan Merkez İlçe, Ve Yıl boyu Kırklareli'ni ziyaret eden 1 Milyon'a yakın insan Karaumur ve Cumhuriyet gibi birbiri ile bütün olamamış caddelerde sıkışıp kalması olarak işaret ediliyor.

2 sorunun cevabı aynı
Edirne, Lüleburgaz, Çorlu, Tekirdağ gibi alışveriş konusunda hem alternatifleri halkına sunmuş, hemde alışveriş yapılacak olan trafiğe kapalı caddelerin belli düzen ve uzunluk bakımından Trakya insanının ihtiyaçlarına cevap vermesi olarak öne çıkarmış olan yerleri yakalamak olarak işaret edilen bu hamle;
Büyüyen Kırklareli
artan nüfusunun, trafiğe kapalı caddelerinde genel ihtiyaç ürünlerine ulaşabilmesine olanak sağlıyor mu?
Kırklareli halkının bu koşuşturması sırasında araçların ve esnafın umursamaz tavırları trafiğe kapalı caddelerin dahada kapanmasını sağlamıyor mu? Gibi SORULARINDA cevabının verilmesi içim önemli bir fırsat doğurmuş durumda.
İşte Fevzi Çakmak Zorunluluğu
Birbiri ile bütün olamamış olan bu caddeler için tek sorun buda değil. Başlangıç ve bitiş yerleri arasındaki mesafenin kısa olması, ve bu gidiş dönüş istikametinde insan ihtiyaçlarını karşılayacak ürün çeşitliliğinin bulunmaması, trafiğe açık olan caddelere taşmaları beraberinde getiriyor.
Kırklareli Merkez İlçenin etrafındaki İlçeleri ve il'leri incelediğimizde Trafiğe kapalı olan caddelerin kesin kurallar ve büyüklüklerle seçildiğini görmekteyiz.
Lüleburgaz'ın tam orasındaki DEV taçlarla süslenmiş olan caddesi aynı zamanda ilçenin ekonomisinin bir artısı olarakta sivrilmiş durumda.
Edirne'de Meriç nehrine giden ve Kapalı çarşıyı içine alan güzergahta yine aynı şartlarla kent insanının hizmetine verilmiş durumda.
Trafik ve sosyal alanlardaki sıkışmanın tek çözümü olarak atılacak olan radikal adımlar HEM EKONMİK OLARAK BÜYÜMEMİZİ SAĞLAYACAK HEMDE Kırklareli'nin sıradanlaşan durumuna renk katacak.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol