“Herşey Akalar Mahallesi için, herşey Kırklareli için”

Akalar Mahallesi Muhtar ve Muhtar Adayı Hakan Ediş, Akalar Mahallesi'ne hizmetini 2014'den beri sürdürüyor. 5 yıllık muhtarlık dönemini başarıyla tamamlayan Ediş, bir sonraki dönemde de tekrar aday olduğunu açıkladı. Akalar Mahallesi'nde gazetemizi konuk eden Ediş, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Önce kendini tanıtarak başlayan Hakan Ediş, Güneydoğu gazisi olduğunu aktardı. Şırnak'ta Terörle Mücadele operasyonunda bacağını kaybettiğini söyleyen Ediş, "Vatan Sağ olsun" dedi. 2014'ten beri Muhtar olduğunu belirten Ediş, "Büyük bir destekle muhtar seçildim. 5 yıldır hizmetime devam etmekteyim" diye aktardı. Şükrüpaşa Köyü doğumlu olan Ediş, "Orta okula burada başladım ve liseyi burada bitirdim. Askerliğime buradan gittim. 26-27 senedir Kırklareli'nde oturuyorum. Muhtar seçildikten sonra mahallede ne gibi sorunlar gördünüz sorumuza cevap veren Ediş; "Muhtar olmadan önce Akalar Mahallesi'ni gezdim ve sorunları yerinde tespit ettim" diyerek devam etti.
Sel Baskınını Durdurduk
Muhtar olduktan sonra sorunlara tek tek çare bulmaya başladık diyen Ediş, "Göreve başladığım sıralar halkımızın en büyük sorunu dere yatağımızın rezil bir durumda olmasıydı. Evleri ve işyerlerini şiddetleri yağmurlarda sel basıyordu. Devlet su işlerinin desteğiyle çözüme ulaşana kadar sürecin takipçisi olduk ve bu soruna çare bulduk.". diye aktardı. Akalar mahallesinin yol sıkıntılarına da çözümler üreten Ediş, yolların %80'inin bittiğini yeni dönemde de çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini söyledi.

Madde Bağımlılığına Son
Göreve başladığında mahallede madde bağımlılığının çok yüksek olduğunu belirten Hakan Ediş, "Bu soruna çare bulmak için Emniyet Birimlerimiz ile sıkı temaslara geçtik. Mahalle sakinlerimiz de büyük destek verdi. 20'ye yakın madde bağımlısını kurtardıklarını söyleyen Ediş, "Bir kaç kişinin de tedavisine devam ediliyor" dedi. Madde satışının neredeyse 0'a indiğini belirten Ediş, "Tedavi süreçlerinde Valimizin katkıları çok büyük oldu, kendilerine teşekkür ederiz" diye devam etti. "Her içici bir satıcı adayıdır" ifadelerini vurgulayan Muhtar Ediş, "Madde bağımlılarını dışlamamak gerekiyor, içlerinde bulunmak gerekiyor, tanımak gerekiyor. 5 yıldır içinde bulunuyoruz ve kurtulmaları için projeler üretilmesi gerekiyor" dedi. Mahalle sakinlerinin büyük desteği ile başarıya ulaştıklarına dikkat çeken Hakan Ediş, "Bir çok sorun yaşadım, hayati tehlikeler bile atlattım. Ama biz yılmadık üstüne gittik çabaladık ve başardık. Terkedilmiş veya yıkık binaları yıktırarak işe başladık. Hem mal hem can hem de görüntü açısından bu binaları Kırklareli Belediye'mizle beraber yıkarak başladık. Zaten uyuşturucu satışlarına da mesken olan bu moloz yığınlarından kurtulduk" diye aktardı.
"Hizmet, hizmet, hizmet!"
Yeni dönem için müjdesini veren Ediş, "Eksiğimiz çocuk parkları ve yeni dönemde inşallah bunu gerçekleştireceğiz" dedi. Gelecek dönemdeki planlarıyla ilgili kısa ve net cevap veren Ediş, "Ben bu koltuğa para için oturmadım hizmet için oturdum. Hizmet, hizmet, hizmet!" diye cevap verdi.
Alt Yapı Müjdesi
Eksiklerimiz var ancak gidermek için elimizden gelen yapıyoruz diyen Ediş, "Tredaş olarak altyapı çalışmamız mahallemizde başlıyor. Bunun müjdesini sizin aracılığınızda halkımıza veriyorum" dedi. Mahalleliyle ilişkisinden bahseden Ediş, "Akalar Mahallesi Muhtarı olarak onlarla her zaman görüşür, çayımızı çorbamızı içer, sorunlarına derman olmak içinden yakından tanımaya çalışırım. Bunu hep en iyi hizmet için yapıyoruz ve yapmak zorundayız" diye aktardı. Adaylık sürecindeki zorluklara değinen Ediş, "Ben aday olduğumda tek oyla girdiğimizi söyledim, 6 ay önceden çalışmalara başladım ve hizmet için bugünlere kadar geldim" diye konuştu.
"Bıçak çektiler ama korkmadım"
Muhtarlık süreci boyunca en çarpıcı anısını paylaşan Hakan Ediş, "Ailemle arabada mahalle gezisinden dönerken bir madde bağımlısı yolumuzu kesti ve bıçakla tacizde bulundu. Sakin kalarak konuşmayı tercih ettim ve korkmadım. Şuan kendisi madde kullanımını tamamen bıraktı ve iş hayatına atıldı" diyerek bu konuda çok mutlu olduğunu ve gurur duyduğunu dile getirdi.
"Bu koltuğa para için oturulmaz"
Yeni muhtarlara ve adaylara tavsiyelerde bulunan Hakan Ediş, "Kesinlikle bu koltuklara para için gelmesinler. Çünkü muhtarlık çok büyük bir sorumluluk, her türlü sorununu çözmek isteyen size geliyor. Bunu göze alamazsanız yapamazsınız. Bu mesleği sevmek lazım ve para için gelmemek lazım" diyerek sözlerini bitirdi. Daha sonra gazetemizle Akalar Mahallesi'nde gezinti yapan Muhtar Ediş, "Dere yatağına 1 milyon TL harcandı. Sadece bizim değil tüm Kırklareli bu sorundan kurtuldu" diyerek sözlerine devam etti. Mahalledeki sokakları tanıtan Muhtar Ediş, "Mahallemizin hiç hizmet almayan cadde ve sokakları şimdi hizmet almaya başladı. İnsanlar bize o koltukta oturalım diye oy atmadılar" dedi.
Kendi sokağına ismi verildi
"Gazi Hakan Ediş Sokağı'nı tanıtan Muhtar Ediş, "Şehit ve Gazilerimizin adını ölümsüzleştirmek açısından bu projeyi gerçekleştiren Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz, bizi çok mutlu etti" diye aktardı. Son olarak gazetemize teşekkürlerini sunan Hakan Ediş "İnşallah yeni dönemde de hizmetlerimize devam ederiz. Vatandaşlarımız bize güvendi, destek verdi. Yine desteklerini bekliyorum. Biz yine bu koltuğa talibiz. Teşekkür ediyorum." diyerek röportajını sonlandırdı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol