“Herkesi OSB'mizin ikinci etabında yatırım için Kırklareli'ne davet ediyoruz”

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Organize Sanayi Bölgesinin ikinci etap hazırlıklarının tam gaz devam ettiğini söyledi. İkinci etapta 1500 dekarlık Sanayi Parseli oluşturulması için hazırlıkların gerçekleştirildiğini söyleyen Vali Bilgin; ilk etabın her türlü altyapı işinin halledildiğini belirterek; “Organize Sanayi Bölgemizin ikinci etabında 1500 dekarlık Sanayi Parseli
oluşturulması için hazırlıklar devam ediyor. Organize Sanayi bölgemizin 1.Etabında her türlü alt yapı çalışması
tamamlanmıştır. Organize Sanayi bölgemiz geleceğin OSB'si niteliğinde altyapı çalışmaları tamamlanmış olup örnek bir OSB olmuştur. Herkesi OSB'mizin ikinci etabında yatırım için Kırklareli'ne davet ediyoruz” dedi.

Kırklareli OSB’de pek çok ilkin hayata geçtiği önemli bir OSB olarak kabul ediliyor. İlk etabında tüm altyapı çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Vali Osman Bilgin; ikinci etapta ise 1500 dekarlık Sanayi Parseli oluşturulması için hazırlıklar devam ettiğini vurguladı. Vali Bilgin sosyal medyadan yaptığı açıklamada; “Organize Sanayi Bölgemizin ikinci etabında 1500 dekarlık Sanayi Parseli oluşturulması için hazırlıklar devam ediyor.Organize Sanayi bölgemizin 1.Etabında her türlü alt yapı çalışması tamamlanmıştır. Organize Sanayi bölgemiz geleceğin OSB'si niteliğinde altyapı çalışmaları tamamlanmış olup örnek bir OSB olmuştur.Herkesi OSB'mizin ikinci etabında yatırım için Kırklareli'ne davet ediyoruz” şeklinde konuştu.
OSB’de son 3 yılda 1300 dönüm sanayi parseli tahsisi gerçekleştirilirken, bu alan 21 yıllık süresinde yapılandan fazla alana tekabül ediyor. Şu an Kırklareli OSB’de boş sanayi parsel alanı kalmazken, 2 bin 61 dönüm alandaki genişleme çalışmalarına ilişkin yer seçim etüt çalışmalarının tamamlandı.
Türkiye’de İlk Akıllı Tabela Sistemi
Türkiye de ilk burada uygulanan akıllı tabela ve yönlendirme sistemi yapılırken, fabrikaların üretim yaptığı bölgeye bağlı olarak renklendirme yapılan sistem ile birlikte çok güzel bir altyapı sistemi oluşturuldu.21 yılda 1200 dönüm sanayi parseli tahsisi gerçekleştirilirken, son 3 yılda ise mevcut alanın %55’i oranında yani 1300 dönüm sanayi parseli tahsisinin yapıldı. 6 bin 500 kişinin istihdam edileceğini Kırklareli Organize Sanayi Bölgemizin mevcut alan tahsisinin tamamlanmış olup ilimize yaklaşık 5 milyar ile 8 milyar TL değerinde yatırım yapıldı.
Organize Sanayi Bölgesinin 180 Milyon TL
Parası Bulunuyor
Borcu olan Organize Sanayi Bölgesinden 180 Milyon TL parası olan bir Bölge haline gelen OSB, yatırım yapmak isteyen ve toplamda 1000 dönüme civarında ön taleplerini Kırklareli OSB’ye ileten sanayicilere 2021 yazı sonunda genişleme alanından tahsislere başlanması ön görülüyor.
OSB’nin yol alt yapısından elektrik, doğal gaz, atık su yönetimi, su yönetimi, peyzaj, çevre tanzimi ve aynı zamanda özellikle OSB’lerde çok önemli bir sorun olan su kaynaklarının iki baraja ortak olunması sebebiyle olmazken, elektrikte de 100 megavatlık indirici merkezinde kurulma aşamasında bulunuyor.
Kırklareli Organize Sanayi Bölgesinde niteliksiz olarak tabir edilen çevreyi kirleten firma yatırımı bulunmuyor. Alüminyumlarda eloksal dediğimiz çevreye zarar verecek hiçbir yatırım yok, ayrıca OSB’ye yapılan yatırımların hepsi ciddi katma değerli yatırımlar yer alıyor. (H.M.Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol