“Herkesi KETEM’lere bekliyoruz”

Her yıl 4 Şubat Dünya Kanser gününde Uluslararası Kanser Kontrol Örgütü ve ortak kuruluşların birlikte yürüttüğü, her yıl milyonlarca ölüme neden olan ve pek çoğu önlenebilir olan bir hastalığı karşı toplumsal bilinci artırmak amacıyla düzenlenen kampanyalara dün Kırklareli Halk Sağlığı Müdürlüğü’de dahil oldu.
Kansere karşı artık her zamankinden daha uyumlu ve koordineli bir mücadeleye ihtiyaç olduğunu belirte yetkililer, erken teşhisin önemine değindi...

Dünya Kanser Günü'nde kanserle mücadele etmek ve bu konuda mesajları yaymak için daha da büyük bir platform sunarak rol oynayan Uluslar arası Kanser Kontrol örgütü bu bağlamda çalışmalarını tüm dünyada sürdürüyor.
Dün saat 11.00’da Cumhuriyet Caddesi’nde kurdukları stantta açıklama yapan Kırklareli Halk Sağlığı Müdür Çiğdem Cerit; “ Bugün 4 Şubat Dünya Kanser Günü tüm dünya da farkındalığı arttırmak için böyle bir gün olarak dizayn edilmiş durumda. Bu yılın sloganı tüm dünyada yapabiliriz, yapabilirim, bununla baş edebilirim, kanseri yenebilirim, kanser olmayabilirim. O nedenle bu sloganı tüm dünyada önemsiyoruz.
Uluslar arası kanser örgütü 4 Şubat Dünya Kanser Günü’nü vatandaşlarımızı bilinçlendirilmesi, farkında lığın artması için bir fırsat olarak görmüş. Bizde özellikle kanserden korunmada Sağlık Bakanlığı ve Kırklareli Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak benimsediğimiz üç tane prensibimiz var. 1. Sağlıklı beslenme. 2. Hareketli hayat. 3. Sigara, alkol gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmak. Bu üç durum hakkında sağlıklı yaşam kültürü oluşturup kanser ile mücadele etmek istiyoruz.
Bu nedenle biz ilimizde hem Kırklareli’nde hem Lüleburgaz’da Lüleburgaz KETEM, Kırklareli KETEM olarak 2 ayrı kanser teşhis tarama merkezlerimizde hizmet veremeye çalışıyoruz. KETEM’lerimizde erken teşhis hayat kurtarır prensibi ile hareket ediyoruz ve ücretsiz olarak meme kanseri, rahim ağzı kanseri hem de bağırsak kanseri konusunda taramalarımızı yapıyoruz. Kanser önlenebilir bir hastalık, hep beraber önleyelim diyorum ve sizleri ücretsiz danışmanlık verdiğimiz KETEM’lere kanser taramalarını yaptırmak üzere bekliyoruz. 4 Şubat Kanser Günümüz kutlu olsun” dedi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Mehmet cavus 05065167088 30 Mayıs 2018 Çarşamba 23:56:34

    Annem hurmuz sarac su anda devlet hastanesin yatiyor doktoru kanserden supheleniyor sizden yardim alabilirmiyiz