"Her gününüz bayram tadında geçsin"

5. Uluslararası Kırklareli Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağ Bozumu Şenliği kapsamında Cumartesi günü ilimize gelen Soner Olgun ve Dilek Pehlivan gazetemize verdiği röportajlarında, Kırklareli'nin çok sağlam bir potansiyel ve hazır bir koroya sahip olduğunu söyleyerek, bu koro ile birlikte çok iş yapacaklarını ifade ettiler.

Bu yıl 5'ncisi düzenlenen Bağ Bozumu Şenliği kapsamında ilimize gelen Soner Olgun ile yaptığımız röportajda Kırklareli'nin müzisyen diyarı olduğunu söyleyen Olgun, "Kırklareli çok büyük bir potansiyel. Burada yaşayan vatandaşların bunun değerini bilmesi gerekiyor. Türkiye'nin en seçkin oyuncuları bana göre halk dansçıları buradan çıkma. Biliyorsunuz ki Türkiye Folklor Federasyonu Başkanı Gürhan Ozanoğlu'da Kırklareli'li ve benim çok yakın arkadaşım. Bu bağlamda Kırklareli'nde benim için müzisyenler diyarıdır. Bunun değerini sadece burada yaşayanlar değil, tüm Türkiye bilmeli" dedi.
"Dersime çok çalıştım"
Verdiği konserle Kırklarelili vatandaşların gönlünü fetheden Olgun, mütevazı ve cana yakın tavırlarının yanı sıra, onu sevenlere karşı gösterdiği davranışlar sayesinde sevenlerinin gönlünü bir kez daha çalan sanatçı, Kırklareli'ni çok sevdiğini söyleyerek; "Kırklareli CHP Milletvekili Turgut Dibek sayesinde Kırklareli'ni gezme fırsatım oldu. Bize rehberlik yaptı, ev sahipliği yaptı, gezdirdi dolaştırdı. Bu konuda ona çok teşekkür ediyorum. Kırklareli'ni çok merak ediyordum ve bu bağlamda dersime çalışarak geldim. Bunun yanı sıra Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan'da bizi ağırladı. Hem Milletvekili Turgut Dibek'e hem de Başkan Cavit Çağlayana çok teşekkür ediyorum. Kısa bir sürede bir fikrim oldu ama itiraf etmeliyim ki çokta çalıştık. Kırklar baba dergâhından başlayarak, Kırklar adı nerden geliyor. Kırkklise nereden geliyor bunları öğrenerek geldim. Dersime çalışmış olmam, şehri gezerken çok işime yaradı burada olmak çok güzel" şeklinde ifade etti.
"Kırklareli büyük bir koro ve bu koro ile çalışmalarımız sürecek"
Kırklareli'ne bir daha gelecek misiniz sorusuna cevap veren Olgun; "Kırklareli şehir olarak çok büyük bir potansiyel. Burada yaşayan herkesin müzikle bir şekilde bağlantısı var. Onların müziğe olan bu yatkınlığı göz ardı edilecek bir şey değil. Ben bir daha bu koro ile çalışmaktan şeref duyarım. İnşallah bir daha gelme fırsatı bulurum" şeklinde belirtti.
Sevenlerini unutmadı
Olgun, Kırklareli'li hayranlarını unutmadığını belirterek; "Burada beni izlemeye gelen herkesin ayaklarına sağlık. Benim için buralara kadar yorulan herkese teşekkürler. Kırklareli halkı çok sıcakkanlı. Onların arasına indiğimde bunu daha iyi anladım. Hepsine sevgi ve saygılarımı sunuyorum, iyi bayramlar diliyorum. Her günününüz bayram tadında geçsin" diyerek konuşmasına son verdi.
Dilek Pehlivan, "Kırklarelili ile aynı havayı solumak güzel"
Kırklareli'nin haber anlamında nabzının attığı Önadım medya grubuna röportaj veren diğer isim ise Çiçeği burnunda ses sanatçısı Dilek Pehlivan'dı. "Kırklareli benim memleketim gibi." Diyerek sözlerine başlayan sanatçı anne babanın sanatçı Kızı Pehlivan kendisine gösterilen ilgi ve alakandan dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.
Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan'ın ve Kırklareli Kent Konseyinin olumlu katkıları ile şekillenen Uluslararası Kırklareli Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağ Bozumu Şenliğinin 5'nccisinde festival alanında sahne alan ve söylediği şarkı ve türkülerle Kırklarelili vatandaşların hafızlarında ki yerini alan Pehlivan, "unutulmaz bir festival geçirdim" diyerek başladığı söyleşimizde ayrıca şunları söyledi; "Kırklareli'ne ne zamandır gelmek istiyordum. Fırsat bu güneymiş. Bu güzel ve hedefleri olan bu festivalde Kırklarelili ile birlikte olmak çok güzel bir duygu."
Sözlerine kendinden, ailesinden ve sanat hayatından bahseden Pehlivan, "İstanbul'da yaşıyorum. Annem ve babamda sanat ile alakalı olan insanlar durum böyle olunca ister istemez sanat dünyasına doğru çekiliyorsunuz. Sahneye çıkmak zor ve dikkat isteyen bir iş ve bu denli değerli şenliklerde yada festivallerde sahneye çıkmak tecrübe açısından da çok olumlu deneyimleri beraberinde getiriyor. Özellikle karşında ki kitle coşmaya ve eğlenmeye odaklanmış bir kesimse işiniz daha zor oluyor. Umuyorum ki Kırklarelili ile birlikte güzel vakit geçirmişizdir. Sanatçılar için dinlenmek yok. Devamlı hareket halindesiniz ve gittiğimiz bir çok yer oluyor. Sahne aldığım yerlerin arasında Kırklareli'nin yeri çok başka. İnanıyorum ki önümüzde ki aylarda tekrar görüşeceğiz." Sözleri ile Kırklarelili vatandaşın kendisine olumlu izler bıraktığını ifade etti.
5. Uluslararası Kırklareli Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağ Bozumu Şenliği kapsamında sahne alan bir diğer sanatçıda Kakava şenliklerinde ailevi nedenlerinden dolayı katılamayan Murat Dalkılıç'tı. Genç kızların büyük ilgisi ile Kırklareli'nden ayrılan Dalkılıç, "Kırklarelili vatandaşın ilgisine kolay kolay başka bir yerde göremedim. Kırklareli'ne geçte olsa geldiğim için mutluyum. Kırklarelili ile bu ortamda bulunmak çok güzel."dedi. Dalkılıç ayrıca böyle bir organizasyonun altına imza attığı için Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan'a teşekkür etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol