“Her gün en az 3 kadın öldürülüyor”

Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aydoğan 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri için Kırklareli’ndeydi. 8 Mart Perşembe günü Kırklareli’ne gelen Aydoğan, öncelikle Eğitim Sen Kırklareli Şubesi’nde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Ardından da Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür
Merkezi’nde düzenlenen panel ve Soner Olgun konserine katılım gösterdi.

8 Mart Perşembe günü 17.00’da gerçekleşen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aydoğan, “Bugün Kırklareli’nde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliği için bulunuyoruz. Sabahtan beri hem atölyeleri, fabrikaları hem de okulları geziyoruz, 8 Mart etkinliği kapsamında. Akşamda 8 Mart gündemli bir panelde bir araya geleceğiz. Kadına yönelik şiddetin çok büyük boyutlara ulaştığı bir dönemdeyiz. Her gün en az 3 kadın öldürülmekte, işten çıkarılmalarda ilk önce kadınların çıkarıldığı ve yine çalışma koşulları olarak da çok zor koşullar yaşadığı bir dönemden geçiyoruz” dedi.
“Dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir sistem ülkemizde olacak”
Yürütecekleri üçlü kampanyadan bahseden Aydoğan, “Bugün okullarımızda kampanya ve mücadele takvimimizi açıkladık. Biz herkes için hukuk talebimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Son yıllarda özellikle PİSA raporlarıyla eğitim olarak ciddi problemlerin olduğu görülüyor. Biz Eğitim Sen olarak 3’lü bir kampanya yürüteceğiz. İlk kampanyayı açıkladık. Yeni bir yönetim taslağı sunuldu. Performans ve sınav sistemi ile dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir sistem ülkemizde olacak. Öğrenci, veli, müşteri tanımlanarak; asli unsuru insan olan eğitim alanında olmayacak kavramlar üzerinden bir süreç işletiliyor. Biz bu sürecin tüm eğitim emekçilerinin zararına olacağına inanıyoruz. Yine aynı şekilde sınav sistemi ile eğitimcilerin üzerinde baskının arttırılacağı bir süreç olarak görüyoruz. Yine altını çizerek söylüyorum ki daha önce uygulanmamış bir sistem uygulanmaya çalışılıyor” ifadelerini kullandı.
“15 Mart’ta bir basın açıklaması yapacağız”
Aydoğan ikinci ve üçüncü kampanyaları hakkında da bilgiler vererek, “Hayata geçireceğimiz ikinci kampanyamız, 15 Mart’ta yapacağız. Sınav sistemi üzerinden olacak. Bunun uygulanabilir bir sistem olmadığını 15 Mart’ta yapacağımız basın toplantısında kamuoyuyla paylaşacağız. Çember sistemi uygulanabilir bir sistem değildir. Lise binaları yeterli değil. Dediğim gibi 15 Mart’ta madde madde bu nedenleri açıklayacağız. Üçüncü kampanyamız ise; protokol sistemi üzerine olacak” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol