“Hepsi vatandaşların vergileri ile oluyor”

Evrensekiz Aile Sağlığı Merkezi törenle açıldı. Törene Kırklareli Valisi Osman Bilgin ve eşi İlknur Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya ile İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit katıldı. Törende bir konuşma yapan AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Evrensekiz Aile Sağlığı Merkezi’nin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, verilen
hizmetin vatandaşların vergileri ile gerçekleştiğini vurguladı. “Kimseye kar dağından kar dağıtmıyoruz, hepsi vatandaşlarımızın vergileri ile gerçekleşiyor” diyen Minsolmaz, sağlık hizmetlerinin hızlı ve kolay erişilebilir olması için çalıştıklarını söyledi. Kırklareli Valisi Osman Bilgin’de, geçmiş aylarda müjdesini verdiği Evrensekiz Aile Sağlığı Merkezi Binasının yapımının mümkün olan en kısa sürede tamamlayarak belde halkının hizmetine sunmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

24 Şubat 2020 Pazartesi günü Lüleburgaz’abağlı Evrensekiz Beldesinde gerçekleşen açılış programında Vali Osman Bilgin, sağlıkta hizmet sunumu ve tesisleşme anlamında Ülkemizde ve İlimizde yatırımların son hızla devam ettiğini, Evrensekiz Beldesinde vatandaşlara sağlık hizmeti sunulan aile hekimliğinin, fiziki şartların aile sağlığı merkezine uygun olmaması ve 2 katta asansörsüz bir binada hizmet vermesi nedeniyle yeni hizmet binası yapımı ihtiyacı ortaya çıkmasıyla birlikte Aile Sağlığı Merkezi yapılması kararı alındığını ifade ederek; geçmiş aylarda müjdesini verdiği Evrensekiz Aile Sağlığı Merkezi Binasının yapımının mümkün olan en kısa sürede tamamlayarak belde halkının hizmetine sunmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.
Vali Bilgin yaptığı açıklamada yapımı tamamlanan ve hizmete açılan Evrensekiz Aile Sağlığı Merkezi’nin, Ülkemize, İlimize, İlçemize, Beldemize hayırlı olmasını temenni ederek başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya, Milletvekili Selahattin Minsolmaz’a, emeği ve katkısı olanlara şükranlarını sundu.
Vergilerle yapılıyor
AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ise yaptığı konuşmasında yapılan hizmetlerin vatandaşların vergileri ile gerçekleştirildiğini belirterek, tesiste emeği geçen herkese teşekkür etti. Minsolmaz, “Evrensekiz’de bizlere halkımızın sürekli söylediği konulardan birisi Evrensekiz Aile Sağlığı Merkezi idi. Temel atma töreninden bu yana hızlı bir şekilde imece usulü çalışılarak tamamlandı. Biz Bakanlığımızdan bu hususta bütçeyi çıkartırken Belediye Başkanımız Evrensekiz’in en güzel yerinde bu işe arsa tahsisi sağladı. Sağlıkta ciddi noktalara geldik. İlimizde inşallah 250 yataklı Tıp Fakültesi Hastanesi ile birlikte çalışacak olan yeni hastane alanımızın da inşaatına başlayacağız. Lüleburgaz bitmek üzere Babaeski, Pınarhisar’da açılış yaptık. Amacımız en düşük birimden il merkezine kadar her noktada sağlık birimlerine hızla erişilebilir olmasını sağlamak. Bu anlamda Bakanlığımızın eylem planının iz düşümlerini ilimizde görüyoruz. Daha iyisini yapmak için çalışıyoruz. Kimseye kar dağından kar bağışlamıyoruz hepsi vatandaşımızın vergisi ile oluyor. Onun için hepimizin varlık amacı aziz milletimizin ta kendisi. Bu da belki küçük bir birim ama ilimize sunulan, Evrensekiz’e sunulan bir hizmet. Bu tesiste emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Açılışı yapılan Evrensekiz Aile Sağlığı Merkezi Binasında; 2 adet Muayene Odası,1 adet Tıbbi Müdahale Odası, 1 adet Laboratuvar, 1 adet Gebe İzlem ve Aile Planlama Odası, 1 adet Aşı ve Bebek Çocuk İzlem Odası, 1 adet Emzirme Odası, 1 adet Kat Ofisi planlandı. Binanın tamamlanması akabinde vatandaşlara Sağlık Bakanlığı kalite standartlarına uygun ve modern fiziki koşullarda sağlık hizmeti sunulacak.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. milletin başına kar yağdınız 01 Mart 2020 Pazar 12:01:53

    Vergi dağından yüzlerce dolar milyarderi onbinlerce dolar milyarderi "yandaş" yarattınız bari şu ulufe misali hizmetin açılışını kirletmeden sussanız...