“Hem erkeklerde hem de bayanlarda Hokey Avrupa Şampiyonu; Türkiye”

Kırklareli 19 yaş altı Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Salon Hokeyi Şampiyonası 17 Aralık Pazar günü saat 11:20’de oynanan Türkiye Bulgaristan final mücadelesi ile birlikte son buldu. Türkiye rakibi olan Bulgaristan’ı 16-1 mağlup ederek şampiyon oldu. 

16 Aralık Cumartesi günü saat 12:30’da Kırklareli Üniversitesi Kayalı Kampüsünde bulunan Vali Yaman Spor Salonunda başlayan Hokey Avrupa Şampiyonası 17 Aralık Pazar gününe kadar sürdü. Düzenlene Hokey Avrupa Şampiyonasına Bulgaristan, Romanya, Sırbistan, Gürcistan ve Türkiye katılım gösterdi. Yoğun katılımın gerçekleşen şampiyonada hem erkeklerde hem de bayanlar Türkiye Avrupa Şampiyonu oldu.
Türkiye rakiplerini ezdi geçti
17 Aralık Pazar günü ki final müsabakasında erkekler Bulgaristan ile bir araya geldi. 1. periyotta her iki takımında gösterdiği performans sonucu 1. periyodu Türkiye 9-1 kapatarak 2. periyotta başladı. Büyük hırsla başlayan 2. periyodun sonucunda Türkiye rakibi olan Bulgaristan’ı 16-1 mağlup ederek şampiyon oldu.
Hokeyin meleklerinden Avrupa Şampiyonluğu
Düzenlen şampiyonaya 5 ülkenin bayan sporcuları da katıldı. Bayan takımlar arasında koyasıya geçen mücadeleler sonucunda Türkiye yine bayanlarda da şampiyon oldu. Mutlu olduklarını belirten bayanlar “16 Aralık Cumartesi günü başlayan mücadelelerimiz bu gün son buldu. Çok mutluyuz. Hem erkeklerde hem de bayanlara Avrupa Ülkeleri şampiyonu olduk. En başta en büyük destekçimiz olan öğretmenlerimize ve ailelerimize çok teşekkür ediyoruz. Her zaman her yerde en büyük TÜRKİYE”
“Çok çalışarak daha iyi sonuçlar alacağız”
“Daha çok çalışıp daha iyi yerlere gelem adına her zaman ciddiyetimizi ve kondisyonumuzu koruyacağız. Allahın izni ile şimdi sıra önümüzdeki müsabakalarda iyi sonuçlar almak ve biz böyle takım ruhu ile ilerleyerek daha iyi sonuçlar alacağız” dediler.
“Biz inanıyoruz”
Türkiye Hokey Federasyonu Başkan Vekili Bayram Yüksel Türkiye'nin adını duyurmak istediklerini belirten Yüksel “Bakanlığımız spora çok büyük destek veriyor. Turnuvaya gelen ülkelere baktığımızda otobüs tutacak durumda bile değiller. Biz o konuda üst düzeydeyiz. Bu spor yüzyılı aşkın oynanıyor. Hokeyde ciddi bir atılım var. İyi sıralara yükseleceğimize inanıyorum. Bu sporun, sporcuya avantajı çok”
“Biz inandık ve başardık”
“Sporcularımız inandı ve başardı. Biz daha önce rakiplerimiz gibi fark yiyen bir takımdık. Çok çalışarak bu spor dalından ülkemizin adını en iyi şekilde duyuracağız. Bu gün nasıl hem bayan hem de erkek sporcularımız bu başarıya başarı katarak önümüzde ki şampiyonlara da yine şampiyon olarak Türkiye’mizin adını yükselteceğiz.”
“Bu sporu duyurmamız gerek”
“Şimdi bu genç öğrencilerimiz nasıl başarı yakaladıysa şimdi de daha genç ve daha yeni öğrenciler bekliyoruz bu spora. Şu anda aileler sadece futbol, basketbol gibi spor dallarına gönderiyor. Fakat böyle güzel spor'a da öğrencilerimiz yöneltmemiz. Ailelerden bir tek isteğimiz var. Lütfen aileler çocuklarını bu spor dalına yönetsin” dedi. Ardından ödül töreni ve fotoğraf çekimi ile 19 yaş altı Güneydoğu Ülkeleri Avrupa Şampiyonası son buldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol