Hekim-Eczane-Hasta üçgeninde 16 gözaltı

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce uyuşturucu madde bağımlılarının kullandığı psikotrop ve kontrole tabi neurontin ve akineton gibi ilaçların usulsüz olarak reçete edildiği iddiası ile başlanılan soruşturmada aralarında 2 doktor, 1 eczacı kalfasının da bulunduğu toplam 16 kişi gözaltına alındı. 

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesiyle, Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti" suçu kapsamında uyuşturucu madde bağımlılarının kullandığı psikotrop ve kontrole tabi neurontin ve akineton gibi ilaçların usulsüz olarak reçete edildiği iddiası ile başlanılan soruşturmada 16 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
172 mağdurun bulunduğu bildirilen soruşturma kapsamında suça karıştığı tespit edilen hekim-eczane-hasta üçgeninde oluşturulan suç organizasyonuna yönelik 30 Mayıs 2022 Pazartesi günü yapılan operasyonda; A.İ.Ü, N.D, H.I, S.K, M.K, A.K, T.B, E.B, A.A, F.K, T.C, C.T, İ.K, A.H.C, H.T isimli şahıslar Kırklareli Merkezde, V.C.B isimli şahıs İstanbul’da olmak üzere aralarında 2 doktor, 1 eczacı kalfasının da bulunduğu toplam 16 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların evlerinde yapılan aramalarda; 1 adet Tisaş Zigana T marka tabanca, 13 adet mermi, 32 adet neurontin sentetik ecza, 4 adet nepitin sentetik ecza ile başkaları adına düzenlenmiş çok sayıda reçete ele geçirildi.
Gözaltına alınan A.İ.Ü, N.D, H.I, S.K, M.K, A.K, T.B, E.B, A.A, F.K, T.C, C.T, İ.K, A.H.C, H.T, V.C.B isimli 16 kişi ve cezaevinde bulunduğu tespit edilen E.Ç, S.C, Ö.D isimli 3 kişi ile birlikte toplam 19 kişi hakkında gerekli işlemlerin başladığı belirtildi. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Uyuşturucu üretici satıcıları kurbanlarını ağır işkencelerle öldüren kitle katilleridir zira her kullanıcı toplum dokusunu kahreden öldürücü virüse dönüşmektedir. O naylon doktorların geçmişlerini araştırın mâlumların sırf bu işler için yarattıkları sahte eğitimliler olduklarını göreceksiniz