“Hedefim en az 25 bin oy”

Kırklareli’nde; esnaf, işletme, vatandaş ve medya temsilcileri ile temaslarını sürdüren Belediye Başkan aday adayı Ünal Başkur, dün tesislerimize misafir oldu. Adaylık açıklanmasının Kasım ayı sonuna kadar netleşebileceğini kaydeden Başkur, minimum 25 bin oy almayı hedeflediğini de sözlerine ekledi. Bilgisi, birikimi, donanımı ve tecrübesi ile görevin liyakatına fazlasıyla sahip olduğunu belirten Başkur hedeflerini, planlarını
anlattı, göreve gelirse şehiriçinde makam aracı kullanmayan bir başkan olacağını söyledi.

CHP Kırklareli Belediye Başkan aday adayı Ünal Başkur, dün medya grubumuz tesislerine bir ziyaret düzenledi.
Önadım Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ferdi Kurtbayram ve Kırklar Haber Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü H. Murat Taner ile görüşen Başkur’a ziyaretinde, CHP Belediye Meclis üyeliği aday adayı Beyazıt Kösten de eşlik etti.

Konuşmasına aday adaylığı başvurusu ile sürecin başladığına dikkat çekerek başlayan Ünal Başkur, sürecin Kasım ayı sonuna kadar sonuçlanacağını umduğunu ifade etti ve şunları söyledi:
“Bu liyakata
fazlasıyla sahip
olduğumu
düşünüyorum”
“Toplam 6 aday var. Bunlardan bir kişi aday olarak açıklanacak. 2014 yılında bunun açıklanması geçe bırakıldı. Çok daha önceden belirlenmesi gerekiyordu. Hem adayın çalışması için zaman bırakmak gerek, hem de parti içinde olası kırgınlıkları aşabilmek için zaman tanımak lazım. Partilerde pansuman dönemine vakit ayırmak lazım. Ben partimizin en kısa sürede karar vereceğini umuyorum. Benim hedefim oy sayısı olarak 25 binin üzerine çıkmak. Alt rakam bu. Bu teveccühün en az 25 binini alacağıma inanıyorum. Kenti bilen insanlarız. Donanımlıyız. Sivil toplum mücadelesinin içinde yeraldık, siyasette kurucu yönetim ve üyelik boyutunda varlığımızı sürdürdük. Belediye başkan yardımcılığımız oldu. 2 yıl il başkanlığı görevimiz oldu. Bu liyakata fazlasıyla sahip olduğumuzu düşünüyorum. Umarım bizim adımız çıkar. Güzel şeylerin olacağına inanıyorum.”
“Merkezin dış çeperlere dağıtılması şart”
Kırklareli’nin el atılmamış çok unsuru olduğunu belirten Başkur, bunların geç bıraktırılmış gibi algılandığını ancak kenti bilmenin rahatlığı ile sorunlara çözüm bulmaya, bilgi, birikim, donanımının yeterli olduğunu, yetkiyi kullanacak gücü de iradesinde barındırdığını ifade etti. Başkur; “Mühendis kimliği ile kenti okumaya çalışacağız. Bu kent, şimdiye kadar mühendis kimliği mantalitesi ile yönetilmemiş. Özelikle imar başta olmak üzere çok sıkıntılar sözkonusu. Merkezin dış çeperlere dağıtılması şart. Aksi halde 1 yıl sonrasını düşünemiyorum. Hele ki üniversite gibi bir olgu var iken kentin gelişme akslarını açamazsanız burası, kendini yiyip bitiren bir organizmaya dönüşecek” diye konuştu.
“Ana arterleri yaymak gerekiyor”
Kentin sıkışıklığının insanlara ayrı bir yük bindirdiğinin aktaran Başkur; “İnsanlar gitmek istedikleri yere zamanında erişemiyorlar. Kavga eder hale geldiler. Kenti dağıtmak zorundayız. En temel arterleri dağıtmamız, yaymamız lazım. Hedeflerimden birisi de belediye binasını başka bir alana kaydırmak” dedi. Kırklareli’nde kent mobilyası açısından yanlış uygulamalar olduğunu söyleyen Başkur; “Geçici tedbirler alınmaya çalışıyor. Duba vs. Bunların hepsi sonuç aslında. Sorunun kendisini çözmemiz lazım” diye konuştu.
“Kendim için değil kentim için”
Göreve geldiği takdirde hem verimli ve nitelikli bir meclis yapılanması oluşturacaklarını, hem de şehir için profesyonellerden oluşan bir ekip kuracaklarını kaydeden Başkur sözlerine şöyle devam etti: “Kırklareli işlenmemiş bir cevher. İnsan kalitemiz çok yüksek.
Dışarıya göç etmiş nitelikli hemşehrilerimizden rutin olarak katkı almayı düşünüyoruz. Kendimiz için değil kentimiz için göreve gelmek istiyoruz. Dün nasıl bu mücadele sürdürdüysek, görev verilirse yine aynı mantığı güdeceğiz.”
“Belediyede
gereğinden fazla makam ve görev
aracı var”
Sorularımız üzerine, göreve gelirse mevcut belediyenin yaşadığı ekonomik sıkıntıları aşmanın yolunu bulacağını ifade eden Başkur; “Mevcut ekonomik ve bütçe planını önümüze koyup ona göre hareket edeceğiz. Belki sıkı bir para politikası uygulayacağız.
Örneğin şehiriçinde kesinlikle makam aracı kullanmayacağım. Şu an gereğinden fazla makam ve görev arası olduğunu söylemeden de geçemeyeceğim” ifadesinde bulundu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol